Artikel top billede

Halvdelen af alle phishing-links begynder med https: Ingen grund til at se efter hængelåsen længere

De fleste skal til at genoverveje, hvad de kigger efter, når de skal gennemskue et phishing-link. Https eller hængelåsen i browseren kan nemlig ikke længere bruges til at identificere de ondsindede links.

Du kigger formentlige efter den grønne hængelås i din browser før linket, når du skal vurdere, om det er en ondsindet hjemmeside du er klikket ind på.

Men den praksis holder ikke længere.

Halvdelen af alle phishing-links hører nemlig hjemme på sider, der har en hængelås og begynder med https.

Det skriver mediet Krebs on Security.

Læs også: AI er afgørende i kampen mod hackerne men alligevel halter mange efter: “Mange virksomheder kigger på, hvem der springer i først, og om de kommer til at drukne”

Den grønne hængelås bliver af mange brugere brugt til at validere en hjemmesides intentioner, men det er altså slut nu.

Https, der står for Hypertext Transfer Protocol Secure, betyder, at trafikken bliver krypteret, så andre ikke kan kigge med, når brugerne indtaster personlige oplysninger.

Hængelåsen eller https-adresser har altså aldrig været et udtryk for, at en hjemmeside legitim, men er blevet brugt som en indikator for, om dette nu også var en officiel hjemmeside.

Https er tidligere blevet kritiseret

Https har udviklet sig til en standard for sikker web-browsing i forening med ssl/tls. Men teknologien har tidligere været kritiseret af sikkerhedsforskere.

Læs også: Datatilsynet advarer: Websites er ikke sikre, bare fordi der er browser-hængelås og står HTTPS

Datatilsynet har også tidligere advaret imod udelukkende at bruge hængelåsen som indikator for, om det er en hjemmeside man kan have tillid til.

“Visning af hængelås eller https i browserens adressefelt garanterer ikke imod, at uvedkommende kan kigge med eller endda ændre i dataudvekslingen,” har Datatilsynet tidligere oplyst.

Tidligere på året tog Google skridtet mod http hjemmesider, ved at erklære alle der ikke brugte et https certificat for 'usikre'.

Læs mere om det her: Sikkerhedsfolk i hårdt angreb mod HTTPS: Derfor er HTTPS alt for usikker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere