Artikel top billede

Halvdelen af alle phishing-links begynder med https: Ingen grund til at se efter hængelåsen længere

De fleste skal til at genoverveje, hvad de kigger efter, når de skal gennemskue et phishing-link. Https eller hængelåsen i browseren kan nemlig ikke længere bruges til at identificere de ondsindede links.

Du kigger formentlige efter den grønne hængelås i din browser før linket, når du skal vurdere, om det er en ondsindet hjemmeside du er klikket ind på.

Men den praksis holder ikke længere.

Halvdelen af alle phishing-links hører nemlig hjemme på sider, der har en hængelås og begynder med https.

Det skriver mediet Krebs on Security.

Læs også: AI er afgørende i kampen mod hackerne men alligevel halter mange efter: “Mange virksomheder kigger på, hvem der springer i først, og om de kommer til at drukne”

Den grønne hængelås bliver af mange brugere brugt til at validere en hjemmesides intentioner, men det er altså slut nu.

Https, der står for Hypertext Transfer Protocol Secure, betyder, at trafikken bliver krypteret, så andre ikke kan kigge med, når brugerne indtaster personlige oplysninger.

Hængelåsen eller https-adresser har altså aldrig været et udtryk for, at en hjemmeside legitim, men er blevet brugt som en indikator for, om dette nu også var en officiel hjemmeside.

Https er tidligere blevet kritiseret

Https har udviklet sig til en standard for sikker web-browsing i forening med ssl/tls. Men teknologien har tidligere været kritiseret af sikkerhedsforskere.

Læs også: Datatilsynet advarer: Websites er ikke sikre, bare fordi der er browser-hængelås og står HTTPS

Datatilsynet har også tidligere advaret imod udelukkende at bruge hængelåsen som indikator for, om det er en hjemmeside man kan have tillid til.

“Visning af hængelås eller https i browserens adressefelt garanterer ikke imod, at uvedkommende kan kigge med eller endda ændre i dataudvekslingen,” har Datatilsynet tidligere oplyst.

Tidligere på året tog Google skridtet mod http hjemmesider, ved at erklære alle der ikke brugte et https certificat for 'usikre'.

Læs mere om det her: Sikkerhedsfolk i hårdt angreb mod HTTPS: Derfor er HTTPS alt for usikker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere