Artikel top billede

2019 bliver året for sim-jacking: It-kriminelle misbruger telefonnumre til at stjæle data og undgå to-faktor sikkerhed

Sim-jacking bliver ifølge sikkerhedsfirmaet Trend Micro en af de nye trusler, der kommer til at ramme danskerne i løbet af det nye år.

Vi nærmer os så småt nytår og dermed højsæson for forudsigelser om, hvad det nye år bringer.

På sikkerhedsområdet lyder forudsigelsen, at når du møder tilbage på arbejde efter nytår, så skal du være opmærksom på sim-jacking.

Tricket går ud på, at hackerne kontakter dit teleselskab og får det til at sende et nyt simkort til hackeren selv. Herefter har vedkommende adgang til dit telefon nummer og dermed også mulighed for at trænge igennem typiske to faktor godkendelser, hvor sms-beskeder fungerer som den anden godkendelse.

Læs også: Cryptojacking er hackernes nye yndlingsværktøj: Sådan overtager de din computer og misbruger den til at udvinde kryptovaluer

Andre programmer og internetsider bruger også telefonnummere til at validere kontoen, og kan tilmed bruges, hvis du gerne vil nulstille din konto.

Forudsigelsen kommer fra sikkerhedsselskabet Trend Micro, der regner med at sim-jacking eller sim-swapping kommer til at blive endnu mere populært i fremtiden.

“Sim-swapping er en relativt ny avanceret trussel. Den kan ramme alle, men hackerne vil typisk gå målrettet efter folk, som enten er velhavende og/eller har meget værdifulde data på deres mobiler, som fx kendte mennesker,” siger Jesper Mikkelsen, cyber-defense specialist hos Trend Micro i en pressemeddelelse.

Læs også: Danske virksomheder bruger flere penge på it-sikkerhed end nogensinde før: Så massiv har effekten været

Flere eksempler på succesfulde angreb

Ifølge Trend Micro kan sim-jacking teknikken i værste fald give adgang til din e-mail, kreditkort, personfølsomme oplysninger og endda din bankkonto.

Vi har allerede set flere store eksempler på succesfuld sim-jacking. Sidste år blev den amerikanske sangerinde, Selena Gomez' instagramprofil, der har mere end 125 millioner følgere, overtaget og misbrugt af hackere netop ved hjælp af sim-jacking.

Læs også: Sådan får du topchefen til at betale for bedre it-sikkerhed: "Industrien har stopfodret markedet med skræmmehistorier"

Ifølge det amerikanske tech-medie motherboard er der dog en del forholdsregler, du kan tage, for at undgå at blive et offer for sim-jacking i 2019.

En af anbefalingerne lyder, at du først og fremmest ikke opgiver dit telefonnumre til dine online-konti selvom din mail- og sociale mediekonto beder dig om det.

Ifølge motherboard giver flere amerikanske teleselskaber mulighed for, at man kan styrke sin konto. Det betyder, at du ikke bare kan ringe og bede om et nyt sim-kort, men at du skal identificere dig med andet end bare dit navn.

Læs også: Tjek sikkerhedsniveauet i din virksomhed: Ny test skal give danske virksomheder bedre it-sikkerhed

Derudover er det selvfølgelig også en mulighed at undgå sms'er som to faktor godkendelse, hvis du helt vil undgå at bliver et offer for sim-jacking.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Automation Manager - SAP

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere