Artikel top billede

Nationalbanken vil udsætte danske banker og realkreditinstitutioner for hackerangreb

Den danske Nationalbank vil sætte en række etiske hackere i marken for at afprøve cybertruslen mod finanssektoren. Over de næste år skal et såkaldt red team forsøge at finde de kritiske huller, som skal lappes.

Fra 2019 og tre år frem vil etiske hackere gennemføre hackerangreb mod de største og vigtigste banker og realkreditinstitutter i Danmark.

Det sker som en del af testforløbet TIBER-DK, som Nationalbanken i går tirsdag fremlagde.

Det skriver Finans.

Læs også: Sådan får dansk hacker adgang til virksomheders netværk: “Jeg bruger stort set ikke nogen automatiserede værktøjer, men bevæger mig stille og roligt ind i systemlandskabet"

De etiske hackere eller såkaldte red team bliver aktiveret for at vurdere truslen mod den danske finanssektor.

"Cybertruslen mod den finansielle sektor er høj, og siden 2016 har Nationalbanken arbejdet for at højne cyberrobustheden, da det kan påvirke den finansielle stabilitet," siger René Thomsen, advisor i Nationalbanken, til Finans.

Et hackerangreb mod centralbanken i Bangladesh i 2016 vidner om, at det er yderst kritisk at få bygget solide cybermurer omkring finansielle institutioner. Den blev nemlig lenset for op i mod en milliard dollar, som centralbanken ifølge Finans havde stående i Federal Reserve i USA.

Læs også: Det er sikkert som amen i kirken, at vi inden længe vil se den første bølge af intelligente angreb: Derfor bør vi alle frygte 'dark AI'

Vi kommer nok ikke til at høre meget mere om programmet

Nationalbanken søsætter TIBER-DK for blandt andet "at være ude i god tid".

Planen er først at vurdere truslen, derefter at teste systemerne og til slut at lære og dele den indsamlede viden.

Vi skal dog ikke regne med at høre meget mere om programmet.

Nationalbanken ønsker ikke at oplyse hvilke finansinstitutioner, der skal testes, hvornår det vil ske og ej eller at offentliggøre resultater af dem.

Læs også: It-chef Thomas Friis Poulsen har forgæves forsøgt at anmelde hack til politiet: "Det her gider jeg simpelthen ikke igen. Det er en fornærmelse mod den viden, jeg har"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere