Artikel top billede

Nationalbanken vil udsætte danske banker og realkreditinstitutioner for hackerangreb

Den danske Nationalbank vil sætte en række etiske hackere i marken for at afprøve cybertruslen mod finanssektoren. Over de næste år skal et såkaldt red team forsøge at finde de kritiske huller, som skal lappes.

Fra 2019 og tre år frem vil etiske hackere gennemføre hackerangreb mod de største og vigtigste banker og realkreditinstitutter i Danmark.

Det sker som en del af testforløbet TIBER-DK, som Nationalbanken i går tirsdag fremlagde.

Det skriver Finans.

Læs også: Sådan får dansk hacker adgang til virksomheders netværk: “Jeg bruger stort set ikke nogen automatiserede værktøjer, men bevæger mig stille og roligt ind i systemlandskabet"

De etiske hackere eller såkaldte red team bliver aktiveret for at vurdere truslen mod den danske finanssektor.

"Cybertruslen mod den finansielle sektor er høj, og siden 2016 har Nationalbanken arbejdet for at højne cyberrobustheden, da det kan påvirke den finansielle stabilitet," siger René Thomsen, advisor i Nationalbanken, til Finans.

Et hackerangreb mod centralbanken i Bangladesh i 2016 vidner om, at det er yderst kritisk at få bygget solide cybermurer omkring finansielle institutioner. Den blev nemlig lenset for op i mod en milliard dollar, som centralbanken ifølge Finans havde stående i Federal Reserve i USA.

Læs også: Det er sikkert som amen i kirken, at vi inden længe vil se den første bølge af intelligente angreb: Derfor bør vi alle frygte 'dark AI'

Vi kommer nok ikke til at høre meget mere om programmet

Nationalbanken søsætter TIBER-DK for blandt andet "at være ude i god tid".

Planen er først at vurdere truslen, derefter at teste systemerne og til slut at lære og dele den indsamlede viden.

Vi skal dog ikke regne med at høre meget mere om programmet.

Nationalbanken ønsker ikke at oplyse hvilke finansinstitutioner, der skal testes, hvornår det vil ske og ej eller at offentliggøre resultater af dem.

Læs også: It-chef Thomas Friis Poulsen har forgæves forsøgt at anmelde hack til politiet: "Det her gider jeg simpelthen ikke igen. Det er en fornærmelse mod den viden, jeg har"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere