Artikel top billede

Nationalbanken vil udsætte danske banker og realkreditinstitutioner for hackerangreb

Den danske Nationalbank vil sætte en række etiske hackere i marken for at afprøve cybertruslen mod finanssektoren. Over de næste år skal et såkaldt red team forsøge at finde de kritiske huller, som skal lappes.

Fra 2019 og tre år frem vil etiske hackere gennemføre hackerangreb mod de største og vigtigste banker og realkreditinstitutter i Danmark.

Det sker som en del af testforløbet TIBER-DK, som Nationalbanken i går tirsdag fremlagde.

Det skriver Finans.

Læs også: Sådan får dansk hacker adgang til virksomheders netværk: “Jeg bruger stort set ikke nogen automatiserede værktøjer, men bevæger mig stille og roligt ind i systemlandskabet"

De etiske hackere eller såkaldte red team bliver aktiveret for at vurdere truslen mod den danske finanssektor.

"Cybertruslen mod den finansielle sektor er høj, og siden 2016 har Nationalbanken arbejdet for at højne cyberrobustheden, da det kan påvirke den finansielle stabilitet," siger René Thomsen, advisor i Nationalbanken, til Finans.

Et hackerangreb mod centralbanken i Bangladesh i 2016 vidner om, at det er yderst kritisk at få bygget solide cybermurer omkring finansielle institutioner. Den blev nemlig lenset for op i mod en milliard dollar, som centralbanken ifølge Finans havde stående i Federal Reserve i USA.

Læs også: Det er sikkert som amen i kirken, at vi inden længe vil se den første bølge af intelligente angreb: Derfor bør vi alle frygte 'dark AI'

Vi kommer nok ikke til at høre meget mere om programmet

Nationalbanken søsætter TIBER-DK for blandt andet "at være ude i god tid".

Planen er først at vurdere truslen, derefter at teste systemerne og til slut at lære og dele den indsamlede viden.

Vi skal dog ikke regne med at høre meget mere om programmet.

Nationalbanken ønsker ikke at oplyse hvilke finansinstitutioner, der skal testes, hvornår det vil ske og ej eller at offentliggøre resultater af dem.

Læs også: It-chef Thomas Friis Poulsen har forgæves forsøgt at anmelde hack til politiet: "Det her gider jeg simpelthen ikke igen. Det er en fornærmelse mod den viden, jeg har"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere