Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Højesteret frikender Microsoft Danmark i skattesag: Slipper for at betale ekstra millioner til skat

Microsoft Danmark har ikke betalt for lidt i skat i den langtrukne sag om transfer-pricing. Det har Højesteret netop afgjort.

Microsoft Danmark har fået medhold i sagen mellem selskabet og skatteministeriet, om transfer pricing for millioner.

Dermed er det nu endeligt slået fast, at Microsoft Danmark ikke skal betale yderligere i skat, i den såkaldte transfer-pricing sag.

“Højesteret fandt det ikke godtgjort, at honoreringen af Microsoft Danmarks markedsføringsaktiviteter ikke var sket på armslængdevilkår,” skriver Højesteret i sin afgørelsen af sagen.

Læs også: Strides om millioner af danske skattekroner: Nu falder den endelige afgørelse i Microsofts 10 år gamle skattesag om transfer-pricing

Microsoft har fået medhold i både Landsskatteretten og Østre Landsret, og nu har Højesteret altså endeligt afgjort, at Microsoft ikke er berettiget til at betale mere i skat.

Skatteministeriet er desuden blevet idømt at betale for sagens omkostninger, der i alt lyder på 1,5 million kroner.

Sagen begyndte allerede i 2008

Sagen drejer sig om Microsofts skattebetalinger fra 2004 til 2007.

Skat mener, at Microsoft har betalt for lidt i skat på grund af en transfer pricing-fidus, der bygger på, at Microsoft i årevis har haft europæisk hovedkvarter i det skattemæssigt fordelagtige Irland, hvor selskabsskatten er lavere end i Danmark.

Det danske Microsoft-selskab har i perioden udført forskellige markedsførings-opgaver for det irske selskab - men uden at modtage den rette betaling, mener Skat.

Ifølge Skat har Microsoft Danmarks aftale med det europæiske hovedkvarter været uklar, at det har været umuligt for de danske myndigheder at vurdere, om priser og vilkår har overholdt det såkaldte armslængde-princip.

Skat menete derfor, at Microsoft Danmarks skattepligtelige indkomst skulle hæves 307 millioner kroner. Men det fandt Højesteret altså heller ikke noget grundlag for.

Andre store selskaber som Google, Dell og Oracle har også placeret deres europæiske hovedsæder i Irland.

Oracle i Danmark er for tiden indblandet i en lignende sag med Skat. Selskabet har allerde erklæret sig uenig i kravene fra Skat.

Læs hele afgørelsen fra Højesteret her.

Læs også:

Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Se hele listen over skattebetalingerne her

Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick

Har scoret milliarder på smart fidus: Sådan fungerer Google og Apples europæiske skatte-trick

Google har flyttet 20 milliarder euro ud af Europa og i skattely via hollandsk selskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.