Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Højesteret frikender Microsoft Danmark i skattesag: Slipper for at betale ekstra millioner til skat

Microsoft Danmark har ikke betalt for lidt i skat i den langtrukne sag om transfer-pricing. Det har Højesteret netop afgjort.

Microsoft Danmark har fået medhold i sagen mellem selskabet og skatteministeriet, om transfer pricing for millioner.

Dermed er det nu endeligt slået fast, at Microsoft Danmark ikke skal betale yderligere i skat, i den såkaldte transfer-pricing sag.

“Højesteret fandt det ikke godtgjort, at honoreringen af Microsoft Danmarks markedsføringsaktiviteter ikke var sket på armslængdevilkår,” skriver Højesteret i sin afgørelsen af sagen.

Læs også: Strides om millioner af danske skattekroner: Nu falder den endelige afgørelse i Microsofts 10 år gamle skattesag om transfer-pricing

Microsoft har fået medhold i både Landsskatteretten og Østre Landsret, og nu har Højesteret altså endeligt afgjort, at Microsoft ikke er berettiget til at betale mere i skat.

Skatteministeriet er desuden blevet idømt at betale for sagens omkostninger, der i alt lyder på 1,5 million kroner.

Sagen begyndte allerede i 2008

Sagen drejer sig om Microsofts skattebetalinger fra 2004 til 2007.

Skat mener, at Microsoft har betalt for lidt i skat på grund af en transfer pricing-fidus, der bygger på, at Microsoft i årevis har haft europæisk hovedkvarter i det skattemæssigt fordelagtige Irland, hvor selskabsskatten er lavere end i Danmark.

Det danske Microsoft-selskab har i perioden udført forskellige markedsførings-opgaver for det irske selskab - men uden at modtage den rette betaling, mener Skat.

Ifølge Skat har Microsoft Danmarks aftale med det europæiske hovedkvarter været uklar, at det har været umuligt for de danske myndigheder at vurdere, om priser og vilkår har overholdt det såkaldte armslængde-princip.

Skat menete derfor, at Microsoft Danmarks skattepligtelige indkomst skulle hæves 307 millioner kroner. Men det fandt Højesteret altså heller ikke noget grundlag for.

Andre store selskaber som Google, Dell og Oracle har også placeret deres europæiske hovedsæder i Irland.

Oracle i Danmark er for tiden indblandet i en lignende sag med Skat. Selskabet har allerde erklæret sig uenig i kravene fra Skat.

Læs hele afgørelsen fra Højesteret her.

Læs også:

Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Se hele listen over skattebetalingerne her

Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick

Har scoret milliarder på smart fidus: Sådan fungerer Google og Apples europæiske skatte-trick

Google har flyttet 20 milliarder euro ud af Europa og i skattely via hollandsk selskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere