Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Højesteret frikender Microsoft Danmark i skattesag: Slipper for at betale ekstra millioner til skat

Microsoft Danmark har ikke betalt for lidt i skat i den langtrukne sag om transfer-pricing. Det har Højesteret netop afgjort.

Microsoft Danmark har fået medhold i sagen mellem selskabet og skatteministeriet, om transfer pricing for millioner.

Dermed er det nu endeligt slået fast, at Microsoft Danmark ikke skal betale yderligere i skat, i den såkaldte transfer-pricing sag.

“Højesteret fandt det ikke godtgjort, at honoreringen af Microsoft Danmarks markedsføringsaktiviteter ikke var sket på armslængdevilkår,” skriver Højesteret i sin afgørelsen af sagen.

Læs også: Strides om millioner af danske skattekroner: Nu falder den endelige afgørelse i Microsofts 10 år gamle skattesag om transfer-pricing

Microsoft har fået medhold i både Landsskatteretten og Østre Landsret, og nu har Højesteret altså endeligt afgjort, at Microsoft ikke er berettiget til at betale mere i skat.

Skatteministeriet er desuden blevet idømt at betale for sagens omkostninger, der i alt lyder på 1,5 million kroner.

Sagen begyndte allerede i 2008

Sagen drejer sig om Microsofts skattebetalinger fra 2004 til 2007.

Skat mener, at Microsoft har betalt for lidt i skat på grund af en transfer pricing-fidus, der bygger på, at Microsoft i årevis har haft europæisk hovedkvarter i det skattemæssigt fordelagtige Irland, hvor selskabsskatten er lavere end i Danmark.

Det danske Microsoft-selskab har i perioden udført forskellige markedsførings-opgaver for det irske selskab - men uden at modtage den rette betaling, mener Skat.

Ifølge Skat har Microsoft Danmarks aftale med det europæiske hovedkvarter været uklar, at det har været umuligt for de danske myndigheder at vurdere, om priser og vilkår har overholdt det såkaldte armslængde-princip.

Skat menete derfor, at Microsoft Danmarks skattepligtelige indkomst skulle hæves 307 millioner kroner. Men det fandt Højesteret altså heller ikke noget grundlag for.

Andre store selskaber som Google, Dell og Oracle har også placeret deres europæiske hovedsæder i Irland.

Oracle i Danmark er for tiden indblandet i en lignende sag med Skat. Selskabet har allerde erklæret sig uenig i kravene fra Skat.

Læs hele afgørelsen fra Højesteret her.

Læs også:

Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Se hele listen over skattebetalingerne her

Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick

Har scoret milliarder på smart fidus: Sådan fungerer Google og Apples europæiske skatte-trick

Google har flyttet 20 milliarder euro ud af Europa og i skattely via hollandsk selskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere