Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Center for Cybersikkerhed vil bruge it-fælder til at afsløre danske ansattes dumheder - kan få alvorlige konsekvenser

Center for Cybersikkerhed vil med it-fælder forsøge at afsløre danske ansattes dumheder på arbejdspladsen. I yderste konsekvens skal det kunne koste de ansatte jobbet.

En del af Center for Cybersikkerheds nye plan er at opstille it-fælder for medarbejdere i danske virksomheder i form af spear phishing-lignende angreb, skriver Politiken

Det skal ske for at teste, hvordan de ansatte tackler den slags phishing-angreb, som der i dag er mange af.

Ifølge avisen kan konsekvenserne blive alvorlige, da det ‘i særlige tilfælde kan få ansættelsesretlige konsekvenser for medarbejderne,’ hvis de går i fælden.

Det er noget, der har fået fagforbund op ad stolene.

“Tanken om, at du bliver kontaktet af en, du tror er en medarbejder, og man så uforvarende kommer til at bryde nogle retningslinjer, og at det kan få ansættelsesretlige konsekvenser. Det kan gå hen – meget groft sagt – at udvikle sig til et stikkersystem, hvor alle overvåger alle,” siger formand for Finansforbundet, Kent Petersen, til avisen.

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan forskellige virksomheder er bekymrede over planerne for Center for Cybersikkerhed, som også indebærer muligheden for at tvangsovervåge udvalgte virksomheder.

Det kan du læse mere om her:

Forsvarsminister skal forklare DI om forslag om at tvangsovervåge virksomheder

Center for Cybersikkerhed om mulig tvangs-indskrivning af danske virksomheder: “Påbuddet er en detalje i forhold til, hvordan vi forestiller os, at netværket skulle udbredes”
IT-JOB

Danmarks Meteorologiske Institut

IT-operatør søges til DMI

Capgemini Danmark A/S

Salesforce Technical Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior IT Compliance Consultant – Digital (d/f/m)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere