Artikel top billede

Kina forlanger endnu mere adgang til virksomheders data: Kan kopiere brugernes data uden at informere virksomhederne

Nye tilføjelser til Kinas i forvejen omfattende cyber-lovgivning betyder, at kinesiske myndigheder fremover kan hacke enhver internet-relateret virksomhed, der holder til inden for landets grænser.

Den kinesiske cyber-lovgivning er blandt verdens mest vidtgående. Nu lægger regeringen op til at stramme lovgivningen yderligere.

Myndighederne får blandt andet mulighed for at kopiere brugerdata, som man finder under kontrolbesøg samt at foretage penetrationstest på virksomheder i landet.

Lovgivningen omfatter alle virksomheder i landet, der arbejder med internet-relaterede services og som har flere end fem computere forbundet til internettet.

Det skriver mediet ZDNet.com.

Læs også: Virksomheder skrotter CFCS til overvågnings-opgave: “Det er ikke alle informationer, vi er interesseret i at dele med centeret”

Fremover får den kinesiske regering altså mulighed for at gøre brug af disse muligheder:

- Foretage kontroller af netværkssikkerheden hos virksomheder, der opererer i Kina.

- Lede efter materiale, der er ulovligt inden for Kinas grænser.

- Logge beredskabsplaner under inspektioner.

- Kopiere alle de brugerdata, der er fundet på inspicerede systemer under en kontrol.

- Udføre penetrationstests for at lede efter sårbarheder.

- Udføre fjern-inspektioner uden at informere virksomhederne.

- Dele alle indsamlede data med andre efterretningstjenester.

- Mulighed for at have to medlemmer af kinesisk politi med under inspektioner af it-sikkerheden.

Tidligere har amerikanske virksomheder advaret imod, at de mange beføjelser kan misbruges af den kinesiske regering til at finde sårbarheder hos vestlige teknologi-virksomheder.

Kritik af dansk lovgivning

Det er ikke kun i Kina, at lovgivning om cybersikkerhed er kontroversiel.

Herhjemme har forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens (V) forslag om at give Center for Cybersikkerhed flere beføjelser, også skabt en del kritik.

Læs også: Eniig bekymret over udsigterne til ny overvågningslov: “Vi skal beskytte vores kunders privatliv”

Lovforslaget lægger blandt andet op til, at CFCS skal kunne tvinge virksomheder til at få overvåget deres netværk i centerets såkaldte sensornetværk.

Det har mødt kritik fra særligt en række virksomheder og interesseorganisationer, der har givet udtryk for bekymring allerede inden lovforslaget er blevet vedtaget.

Den danske millardvirksomhed Tradeshift har truet med at forlade Danmark, hvis loven bliver vedtaget. Samtidig har Eniig fortalt Computerworld, at man er forpligtet til at værne om sine kunders privatliv.

Læs også:

Dansk milliardvirksomhed truer med at forlade Danmark, hvis nye regler for Center for Cybersikkerhed bliver vedtaget

It-eksperter retter voldsom kritik af ny overvågningslov: Alt for vidtgående
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.