Artikel top billede

Mobilepay har 4,1 millioner brugere: Men seneste regnskab viste et underskud på 53 millioner kroner

Selvom betalingsløsningen Mobilepay har rundet 4,1 millioner brugere, så er det ikke en forretning der forgylder selskabet. Topchefen er dog ikke bekymret.

På trods af, at Mobilepay er så kendt, at firmanavnet er på vej til at udvikle sig til et udsagnsord på samme måde som 'at google,' så er det ikke en forretning, der tjener selskabet millioner. Tværtimod.

I det seneste regnskab, der dækker 2017 kostede selskabet 53 millioner kroner på bunden, selvom Mobilepay dengang havde 3,7 millioner brugere.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Topchefen bag den kendte betalingsløsning er dog ikke bekymret over, at det kommende regnskab øjensynligt heller ikke kommer til at byde på imponerende overskud.

"Betalingsmarkedet er karakteriseret ved, at det kræver massive investeringer, fordi alt handler om stor skala. De facto understøtter vi jo hele det danske samfund. Derfor har vi brug for en kæmpe finansiel infrastruktur, og det kræver store investeringer. Men det skyldes også et strategisk valg," siger Mark Wraa-Hansen, der har stået i spidsen for selskabet siden 2014.

Sætter konkurrenter til vægs

Mobilepay, der er ejet af Danske Bank, sætter da også sine konkurrenter til vægs når det handler om antallet af brugere.

I en Yougov-undersøgelse, som Nordea har fået foretaget, svarer hele 97 procent af aktive mobilbetaler, at de bruger Mobilepay.

Samtidig bruger 80 procent af danskerne en eller flere mobilbetalingsløsninger som for eksempel Mobilepay, Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay eller Mobilt Dankort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.