Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Mobilepay har 4,1 millioner brugere: Men seneste regnskab viste et underskud på 53 millioner kroner

Selvom betalingsløsningen Mobilepay har rundet 4,1 millioner brugere, så er det ikke en forretning der forgylder selskabet. Topchefen er dog ikke bekymret.

På trods af, at Mobilepay er så kendt, at firmanavnet er på vej til at udvikle sig til et udsagnsord på samme måde som 'at google,' så er det ikke en forretning, der tjener selskabet millioner. Tværtimod.

I det seneste regnskab, der dækker 2017 kostede selskabet 53 millioner kroner på bunden, selvom Mobilepay dengang havde 3,7 millioner brugere.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Topchefen bag den kendte betalingsløsning er dog ikke bekymret over, at det kommende regnskab øjensynligt heller ikke kommer til at byde på imponerende overskud.

"Betalingsmarkedet er karakteriseret ved, at det kræver massive investeringer, fordi alt handler om stor skala. De facto understøtter vi jo hele det danske samfund. Derfor har vi brug for en kæmpe finansiel infrastruktur, og det kræver store investeringer. Men det skyldes også et strategisk valg," siger Mark Wraa-Hansen, der har stået i spidsen for selskabet siden 2014.

Sætter konkurrenter til vægs

Mobilepay, der er ejet af Danske Bank, sætter da også sine konkurrenter til vægs når det handler om antallet af brugere.

I en Yougov-undersøgelse, som Nordea har fået foretaget, svarer hele 97 procent af aktive mobilbetaler, at de bruger Mobilepay.

Samtidig bruger 80 procent af danskerne en eller flere mobilbetalingsløsninger som for eksempel Mobilepay, Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay eller Mobilt Dankort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere