Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Borgmester efter Facebooks datacenter-exit: "Vi kunne ikke have gjort noget anderledes" / Industriens fond investerer tocifret millionbeløb i it-sikkerhedsuddannelse / Airbnb køber selskab for knap en halv milliard dollar

Borgmester efter Facebooks datacenter-exit: "Vi kunne ikke have gjort noget anderledes". Industriens fond investerer tocifret millionbeløb i it-sikkerhedsuddannelse. Airbnb køber selskab for tæt på en halv milliard dollar. Huawei sagsøger officielt USA. Online-værktøjet mybanker øger omsætningen men lander beskedent overskud.

Godmorgen til ugens sidste hverdag, og det betyder samtidig ugens sidste morgen-briefing, hvilket ikke ændrer ved, at du her får overblikket over dagens it-nyheder.

Borgmester efter Facebooks datacenter-exit: "Vi kunne ikke have gjort noget anderledes"

Det kom som noget af en overraskelse for Esbjerg Kommune, at Facebook onsdag valgte at droppe planerne om at åbne et datacenter i byen.

Men kommunene kunne ikke have gjort noget anderledes, lyder det nu fra byens borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V).

Det skriver erhvervsmediet Finans.

"Jeg har ikke fået andre begrundelser end den officielle - at en række faktorer har ført til beslutningen om ikke at bygge det næste datacenter i Danmark. Der er ikke en enkeltstående årsag, for Facebook roser samarbejdet med kommunen - også mundtligt over for mig - så vi kunne ikke have gjort noget anderledes. Vi har leveret alting til tiden og i en god kvalitet," siger Jesper Frost Rasmussen til mediet.

Han fik selv beskeden på et møde onsdag eftermiddag. Ifølge Finans troede borgmesteren selv, at mødet skulle handle om de sidste detaljer, inden Facebook endeligt godkendte placeringen.

Industriens Fond investerer tocifret millionbeløb i it-sikkerhedsuddannelse

Sammen med rådgivningsvirksomhederne Langkjær Cyber Defence, der har tidligere justitsminister Søren Pind i spidsen, og Globeteam har IT-Universitetet fået et tocifret millionbeløb.

Pengene kommer fra Industriens Fond og skal bruges til en ny uddannelse, der skal fokusere på cybersikkerhed.

Det skriver universitetet på sin hjemmeside.

"Vi løber som land en for høj risiko for at blive udsat for cyberkriminalitet. Med den store og økonomisk vigtige underskov af små- og mellemstore virksomheder i Danmark har vi vurderet, at der er brug for en massiv uddannelsesindsats overfor netop denne målgruppe," siger Thomas Hofman-Bang, der er administrerende direktør i Industriens Fond, til universitetets hjemmeside.

Investeringen skal sikre, at danske virksomheder i fremtiden kan skaffe medarbejdere til at beskytte sig mod den stigende cybertrusel.

Airbnb køber selskab for tæt på en halv milliard dollar

Den digitale udlejningsplatform Airbnb har netop gennemført sit største opkøb til dato.

Hoteltjenesten har nemlig købt selskabet Hoteltonight for knap en halv milliard dollar, skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Airbnb vil ikke selv ud med, hvor meget selskabet har betalt for opkøbet, men en kilde siger til Bloomberg, at prisen ligger på omkring 436 millioner dollar.

Tidligere har Airbnb også købt udlejningstjenesten Luxury Retreats. Der lød prisen på omkring 300 millioner dollar.

Huawei sagsøger officielt USA

Det kinesiske teleselskab Huawei har nu officielt valgt at sagsøge den amerikanske stat.

Det skriver nyhedsbureaet Reuters.

Sagsanlægget kommer efter, at amerikanerne har valgt at udelukke det kinesiske selskab fra at levere udstyr til landets institutioner.

Det mener Huawei altså ikke kan være rigtig, og derfor går teleselskabet nu rettens vej.

Den amerikanske regering vil ikke udtale sig om sagsanlægget over for nyhedsbureauet.

Udover selv at udelukke selskabet, så har amerikanerne også advaret sine europæiske allierede mod at bruge Huawei som leverandør til det kommende 5G-netværk.

Online-værktøjet mybanker øger omsætningen men lander beskedent overskud

Den danske sammenligningsportal Mybanker har øget sin omsætning med hele 14 procent siden sidste år.

Men den digitale sammenligningsselskab har problemer med at få bundlinjen til at følge med.

Det skriver Finans.

I det seneste regnskab lander Mybanker et overskud på knap 400.000 kroner, mens nettoomsætningen lander på 25,8 milioner kroner.

"Med en omsætningsfremgang på 14 procent og en aktiv beslutning om at reinvestere løbende overskud i yderligere vækst, står Mybanker stærkere end nogensinde før," skriver ledelsen i regnskabet.

Computerworld fredag

Resten af dagen byder også på flere interessante nyheder på Computerworld.

Læs for eksempel om en dansk top-CIO, der har indført en såkaldt kill switch, der gennem en iPhone kan lukke virksomhedens infrastruktur helt ned på få sekunder.