Fortalt til: Alexander Haslund

Mennesker i IT

Udgivet 10. april 2019 kl. 14.33
Vi lytter ikke til folks mikrofoner - dels fordi vi tager folks privatliv meget seriøst, og det dermed ville være creepy at gøre, dels fordi det mange steder er ulovligt.

Det ville også være teknisk vanskeligt at gøre på en måde, der ikke brugte folks data og batteri meget hurtigt.

Den ene måde ville være at processere det og prøve at regne ud, hvad du sagde. Den anden ville være at sende en rå datastrøm af lyd til en server. Begge metoder ville hurtigt bruge din data op og være meget synligt.

Så der er også gode tekniske grunde til, at vi ikke gør det.

Men det er nu ikke derfor. Det er fordi, at det er creepy.

Jeg kan kategorisk afvise, at vi lytter til folks mikrofoner - det er en af mange myter om, hvordan reklamer virker på Facebook.

En af de bedste måder at få indsigt i, hvad baggrunden rent faktisk er, er ved at klikke på menuen 'hvorfor ser jeg dette?' i hjørnet af en reklamen for at få at vide, hvorfor du ser netop den reklame.
Allan Mertner, udviklingsdirektør hos Facebook i London

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Sikkerhedsekspert Peter Kruse: SolarWinds-angrebet rykker ved den fundamentale sikkerhedsregel, at man altid skal opdatere
SolarWinds-angrebet, der har rystet hele verden, har irykket ved en fundamental sandhed, mener sikkerhedsekspert Peter Kruse. "Indtil nu har vi altid sagt i sikkerhedsbranchen opdatér, opdatér, opdatér, opdatér. Men dette angreb ødelægger den grundregel, at man altid skal opdatere," siger han. Men hvad skal man så?
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.