Morgen-briefing: Apple kommer til at give Mobilepay kamp til stregen / Jeff Bezos opfordrer konkurrenter til at hæve minimumslønnen / Assange kendt skyldig i brud på kautionsbetingelser

Apple kommer til at give Mobilepay kamp til stregen. Jeff Bezos opfordrer konkurrenter til at hæve minimumslønnen. Assange kendt skyldig i brud på kautionsbetingelser. Tusinder af Amazon-ansatte blæser til kamp for klimaet. It-selskabet Peytz & Co. køber designbureau.

Godmorgen her fra Computerworld og velkommen til ugens sidste morgen-briefing.

Vi begynder dagens nyhedsoverblik hos Apple, der stille og roligt sniger sig ind på det danske mobilbetalingsmarked, som har været domineret af det danske Mobilepay.

God læselyst.

Apple kommer til at give Mobilepay kamp til stregen
Apples betalingstjeneste, Apple Pay, der længe har været tilgængelig for kunder i Jyske Bank og Nordea, har fået en række danske pengeinstitutter med ombord.

Det vil ifølge direktøren i betalingsvirksomheden Clearhaus, Claus Methmann Christensen, give danske Mobilepay stærk konkurrence.

”MobilePay er en fantastisk betalings-app og har over de seneste fem år sikret sig en solid plads på de fleste danske smartphones, men de står over for øget konkurrence,” skriver Claus Methmann Christensen i en pressemeddelelse.

”Apple sidder på cirka 50 procent af markedet for smartphones i Danmark, og Apple Pay er integreret i alle nye iPhones. Det giver den amerikanske wallet en fordel i forhold til MobilePay.”

Fra den 2. april 2019 kunne kunderne i 18 af Danmarks største banker benytte Apple Pay. Og flere arbejder på løsningen, herunder Sydbank, AL, Nykredit og Spar Nord.
Danske Bank, som ejer MobilePay, er blandt de banker, som har offentliggjort, at de inden længe vil tilbyde Apple Pay.

"Den øgede tilslutning fra bankerne betyder, at antallet af Apple Pay-brugere potentielt kan stige ekstremt meget i den nærmeste fremtid," skriver topchefen.

Jeff Bezos opfordrer konkurrenter til at hæve minimumslønnen
Amazon-stifteren var ude torsdag og sige, at selskabets rivaler burde hæve minimumslønnen til 16 dollar i timen.

Det skriver Reuters.

"I dag opfordrer jeg vores top retail-konkurrenter (i ved, hvem i er!) til at matche vores medarbejdergoder og vores 15 dollar minimumsløn," fremgår det af et brev, som Bezos skrev til selskabets aktionærer.

"Gør det! Men det er endnu bedre, hvis i hæver den til 16 dollar, og kaster bolden tilbage til os."

Brevet resulterede i et modsvar fra konkurrenten Walmarts executive vice president, der skrev på Twitter:

"Hey retail-konkurreter derude (i ved, hvem i er). Hvad med i betaler jeres skat?"

Assange kendt skyldig i brud på kautionsbetingelser
Torsdag eftermiddag blev Wikileaks-stifteren Julian Assange ved en domstol i London kendt skyldig i brud på sine betingelser for kaution.

Det ubesvarede spørgsmål er nu, om han skal udleveres til USA. Det skal retten forholde sig til den 12. juni.

Det skriver Ritzau.

Tidligt torsdag formiddag blev Assange anholdt på Ecuadors ambassade i London af det britiske politi, der oplyser, at anholdelsen skete efter anmodning fra USA.

Assange, der er australsk statsborger, har opholdt sig på ambassaden siden 2012 i frygt for at blive udleveret til USA, hvor han kan risikere at blive tiltalt for offentliggørelse af hemmelige oplysninger fra USA's krige i Irak og Afghanistan.

De svenske myndigheder har tidligere ønsket Assange udleveret efter voldtægtsanklager. Den anmodning blev dog trukket tilbage i 2017. Storbritannien har alligevel fastholdt arrestordren på Assange grundet, han ikke har overholdt betingelserne for løsladelse mod kaution, da han søgte tilflugt på ambassaden.

Læs mere her: Wikileaks-stifter Julian Assange anholdt efter næsten syv års eksil på Ecuadors ambassade i StorbritannienTusinder af Amazon-ansatte blæser til kamp for klimaet
3500 ansatte i Amazon vil boycotte salg af cloud-løsninger til olie- og gasindustrien.

Opfrodringen kommer efter et ønske om at bekæmpe klimaforandringer.

Det skriver Cnet.com.

I et åbent brev til stifteren Jeff Bezos, som selskabets ledelse har offentliggjort, opfordrer de 3500 ansatte stifteren til at være mere aggressiv i forhold til indsatsen mod klimaforandringer.

"Amazon har ressourcer og størrelsen til at sætte gang i verdens fantasi og redefinere, hvad der er muligt og nødvendigt for at addressere klimakrisen."

"Vi tror på, at det her er en historisk mulighed for Amazon for at stå med deres medarbejdere og signalere til omverdenen, at vi er klar til at have en førerposition på klimafronten," står der i brevet.

Medarbejderne inkluderede en to-do-liste i brevet, hvor de blandt andet opfordrer Amazon til udelukkende at benytte sig af bæredygtig energi samt at stoppe med at sælge deres cloud-services til olie- og gasfirmaer.
Som svar på brevet siger Amazons talsmand, at selskabet har lanceret flere større tiltag og proframmer, hvor de arbejder hårdt med at integrere disse tiltag på tværs af Amazon.

It-selskabet Peytz & Co. køber designbureau
It-huset Peytz & Co. har købt designbureauet Loft37, hvilket er selskabets fjerde bureau-opkøb.

Loft og Peytz har tidligere arbejdet sammen på blandt andet projekter med Fitness World og Erhvervsstyrelsen.

"Loft har i mere end ti år været den lysende stjerne på den digitale himmel. De har arbejdet bevidst og målrettet med design, der konverterer, og de har skabt ekstremt velfungerende løsninger for kunder som Novo Nordisk, 3shape, EDC og mange andre. Derfor er vi både stolte over, og glade for, at byde dem velkommen som en del af Peytz & Co,” skriver Christian Peytz fra Peytz & Co i en pressemeddelelse.

Loft37 skal i fremtiden stå for selskabet design-arbejde og brugeroplevelse.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Googles Street View-biler i gang med at indsamle helt ny type data i Danmark
Interview: Googles Street View-biler har kørt de danske veje tynde siden 2009. Men gennem de seneste seks måneder har de indsamlet en række helt nye data i København. "Vi håber, at vores teknologi kan bidrage til at løse nogle af verdens store problemer," lyder det fra Google.
Computerworld
Få uger til den nye Windows 10 udkommer: Nu får Microsoft nye styresystem sit officielle navn
Microsoft lægger de sidste hånd på den næste version af Windows 10-styresystemet.
CIO
Amerikanske Mark Dajani skulle egentligt sejle verden rundt - men så ringede Carlsberg med et kæmpe CIO-job
The Digital Edge: Egentligt havde Mark Dajani sendt sig selv på tidlig pension - og var parat til at opdage verden til søs. Men så ringede Carlsberg med et CIO-job. Flere gange. Hør hvad det er den erfarne amerikaner kan - og hvordan man er amerikansk chef i en global virksomhed med dybe danske rødder.
Job & Karriere
Nye danskkrav får ansøgertallet til at falde på IT-Universitetet
Et nyt sprogkrav, der skal begrænse antallet af internationale studerende, har betydet, at 16 procent færre har søgt om at blive optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København.
White paper
Cloud services er den største vækstmaskine i it-branchen. Er den også det hos jer?
Tilpasning af Cloud Services er blevet den største driver i forhold til vækst i hele it-branchen, og den udvikling fortsætter og bliver endnu mere vigtig i de næste fem år. Men de næste fem års cloud bliver signifikant anderledes end det vi har set i det seneste årti. Vi har i de nordiske lande været sene til at implementere cloud-fænomenet , fordi vi er erfarne it-brugere som investerer i optimering on-premise. Derfor er vi kommet langt og vi er drevet af omkostninger, men også lysten til at transformere gennem innovation. I dette whitepaper kigger vi nærmere på markedet for cloud-teknologi, og en gennemgang af betydningen for din forretning.