Morgen-briefing: Apple kommer til at give Mobilepay kamp til stregen / Jeff Bezos opfordrer konkurrenter til at hæve minimumslønnen / Assange kendt skyldig i brud på kautionsbetingelser

Apple kommer til at give Mobilepay kamp til stregen. Jeff Bezos opfordrer konkurrenter til at hæve minimumslønnen. Assange kendt skyldig i brud på kautionsbetingelser. Tusinder af Amazon-ansatte blæser til kamp for klimaet. It-selskabet Peytz & Co. køber designbureau.

Godmorgen her fra Computerworld og velkommen til ugens sidste morgen-briefing.

Vi begynder dagens nyhedsoverblik hos Apple, der stille og roligt sniger sig ind på det danske mobilbetalingsmarked, som har været domineret af det danske Mobilepay.

God læselyst.

Apple kommer til at give Mobilepay kamp til stregen
Apples betalingstjeneste, Apple Pay, der længe har været tilgængelig for kunder i Jyske Bank og Nordea, har fået en række danske pengeinstitutter med ombord.

Det vil ifølge direktøren i betalingsvirksomheden Clearhaus, Claus Methmann Christensen, give danske Mobilepay stærk konkurrence.

”MobilePay er en fantastisk betalings-app og har over de seneste fem år sikret sig en solid plads på de fleste danske smartphones, men de står over for øget konkurrence,” skriver Claus Methmann Christensen i en pressemeddelelse.

”Apple sidder på cirka 50 procent af markedet for smartphones i Danmark, og Apple Pay er integreret i alle nye iPhones. Det giver den amerikanske wallet en fordel i forhold til MobilePay.”

Fra den 2. april 2019 kunne kunderne i 18 af Danmarks største banker benytte Apple Pay. Og flere arbejder på løsningen, herunder Sydbank, AL, Nykredit og Spar Nord.
Danske Bank, som ejer MobilePay, er blandt de banker, som har offentliggjort, at de inden længe vil tilbyde Apple Pay.

"Den øgede tilslutning fra bankerne betyder, at antallet af Apple Pay-brugere potentielt kan stige ekstremt meget i den nærmeste fremtid," skriver topchefen.

Jeff Bezos opfordrer konkurrenter til at hæve minimumslønnen
Amazon-stifteren var ude torsdag og sige, at selskabets rivaler burde hæve minimumslønnen til 16 dollar i timen.

Det skriver Reuters.

"I dag opfordrer jeg vores top retail-konkurrenter (i ved, hvem i er!) til at matche vores medarbejdergoder og vores 15 dollar minimumsløn," fremgår det af et brev, som Bezos skrev til selskabets aktionærer.

"Gør det! Men det er endnu bedre, hvis i hæver den til 16 dollar, og kaster bolden tilbage til os."

Brevet resulterede i et modsvar fra konkurrenten Walmarts executive vice president, der skrev på Twitter:

"Hey retail-konkurreter derude (i ved, hvem i er). Hvad med i betaler jeres skat?"

Assange kendt skyldig i brud på kautionsbetingelser
Torsdag eftermiddag blev Wikileaks-stifteren Julian Assange ved en domstol i London kendt skyldig i brud på sine betingelser for kaution.

Det ubesvarede spørgsmål er nu, om han skal udleveres til USA. Det skal retten forholde sig til den 12. juni.

Det skriver Ritzau.

Tidligt torsdag formiddag blev Assange anholdt på Ecuadors ambassade i London af det britiske politi, der oplyser, at anholdelsen skete efter anmodning fra USA.

Assange, der er australsk statsborger, har opholdt sig på ambassaden siden 2012 i frygt for at blive udleveret til USA, hvor han kan risikere at blive tiltalt for offentliggørelse af hemmelige oplysninger fra USA's krige i Irak og Afghanistan.

De svenske myndigheder har tidligere ønsket Assange udleveret efter voldtægtsanklager. Den anmodning blev dog trukket tilbage i 2017. Storbritannien har alligevel fastholdt arrestordren på Assange grundet, han ikke har overholdt betingelserne for løsladelse mod kaution, da han søgte tilflugt på ambassaden.

Læs mere her: Wikileaks-stifter Julian Assange anholdt efter næsten syv års eksil på Ecuadors ambassade i StorbritannienTusinder af Amazon-ansatte blæser til kamp for klimaet
3500 ansatte i Amazon vil boycotte salg af cloud-løsninger til olie- og gasindustrien.

Opfrodringen kommer efter et ønske om at bekæmpe klimaforandringer.

Det skriver Cnet.com.

I et åbent brev til stifteren Jeff Bezos, som selskabets ledelse har offentliggjort, opfordrer de 3500 ansatte stifteren til at være mere aggressiv i forhold til indsatsen mod klimaforandringer.

"Amazon har ressourcer og størrelsen til at sætte gang i verdens fantasi og redefinere, hvad der er muligt og nødvendigt for at addressere klimakrisen."

"Vi tror på, at det her er en historisk mulighed for Amazon for at stå med deres medarbejdere og signalere til omverdenen, at vi er klar til at have en førerposition på klimafronten," står der i brevet.

Medarbejderne inkluderede en to-do-liste i brevet, hvor de blandt andet opfordrer Amazon til udelukkende at benytte sig af bæredygtig energi samt at stoppe med at sælge deres cloud-services til olie- og gasfirmaer.
Som svar på brevet siger Amazons talsmand, at selskabet har lanceret flere større tiltag og proframmer, hvor de arbejder hårdt med at integrere disse tiltag på tværs af Amazon.

It-selskabet Peytz & Co. køber designbureau
It-huset Peytz & Co. har købt designbureauet Loft37, hvilket er selskabets fjerde bureau-opkøb.

Loft og Peytz har tidligere arbejdet sammen på blandt andet projekter med Fitness World og Erhvervsstyrelsen.

"Loft har i mere end ti år været den lysende stjerne på den digitale himmel. De har arbejdet bevidst og målrettet med design, der konverterer, og de har skabt ekstremt velfungerende løsninger for kunder som Novo Nordisk, 3shape, EDC og mange andre. Derfor er vi både stolte over, og glade for, at byde dem velkommen som en del af Peytz & Co,” skriver Christian Peytz fra Peytz & Co i en pressemeddelelse.

Loft37 skal i fremtiden stå for selskabet design-arbejde og brugeroplevelse.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
Datatilsynet vil ikke forholde sig til danske skolers brug af Microsoft 365: "Det er lidt ud over det normale pensum"
Interview: Datatilsynet vil ikke komme med en klar anbefaling til, om danske skoler kan bruge udenlandske cloud-løsninger, før man har set konkrete eksempler. “Det er helt bestemt et område, der har vores bevågenhed og hele tiden bliver vurderet.”
Computerworld
Huaweis topchef: Vores nye styresystem er betydelig hurtigere end Android
Huawei er svært tilfreds med selskabets nye operativsystem, der hedder Hongmeng. Systemet er meget hurtigere end Android, lover topchefen, og Huawei vil udbrede det til en masse andre enheder.
CIO
The Digital Edge: Ørsteds CIO Michael Biermann styrker it-afdelingen: "Vi får en masse nye kollegaer med kompetencer, som vi overhovedet ikke har set før. Det er virkeligt spændende"
The Digital Edge: Et styrket fokus på it-arkitektur, agile og værktøjer som design thinking har på få år sat fart på den 780 personer store it-afdeling hos energikoncernen Ørsted. Hør hele historien om transformationen og hvad fremtiden byder direkte fra CIO Michael Biermann.
Job & Karriere
Nye danskkrav får ansøgertallet til at falde på IT-Universitetet
Et nyt sprogkrav, der skal begrænse antallet af internationale studerende, har betydet, at 16 procent færre har søgt om at blive optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København.
White paper
Hvad er prisen for gammeldags netværk?
Netværk får mere og mere at lave. Derfor øges besværet og risiciene med traditionelle netværksenheder - ofte med forskellige proprietære regler og indstillinger. Alternativet er virtuelle netværk. I dem skal hardwaren bare udføre instruktioner fra et koordinerende program, der styres fra et centralt panel. I denne rapport fra VMware og Forrester beskrives de økonomiske aspekter ved at gå over til virtuelle netværk.