Artikel top billede

Gomspace tæt på at miste sin største kunde: Aktiekursen er faldet 70 procent

Det nordjyske satellit-selskab Gomspace er under stort pres. Aktiekursen er dykket med 70 procent i det seneste år. Og nu risikerer selskabet at miste sin største kunde.

Den nordjyske satellit-producent Gomspace har i det seneste år mistet 70 procent af sin kursværdi. Og nu risikerer selskabet at miste dets største og vigtigste kunde, australske Sky and Space Global Ltd, skriver Børsen.

Det skyldes, at australierne har store finansieringsproblemer og ikke kan skaffe nok midler til at kunne opfylde en indgået leveringsaftale med Gomspace.

Avisen skriver, at Gomspace har ordrer i bogen for 430 millioner kroner fra Sky and Space Global Ltd.

Konsekvenserne kan blive alvorlige, medgiver direktør Niels Buus.

“I yderste fald kan det ende med, at kunden falder væk. Men vi har overfor vores investorer flere gange kommunikeret rigtig meget om risikoen. Så det er kendt. Og vi har i vores kommunikation om, hvor meget vi venter at konvertere fra ordrebog til omsætning i 2019, ikke talt noget med fra det australske selskab,” siger han til avisen.

Gomspace landede i fjor et underskud på 88 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere