Artikel top billede

Gomspace tæt på at miste sin største kunde: Aktiekursen er faldet 70 procent

Det nordjyske satellit-selskab Gomspace er under stort pres. Aktiekursen er dykket med 70 procent i det seneste år. Og nu risikerer selskabet at miste sin største kunde.

Den nordjyske satellit-producent Gomspace har i det seneste år mistet 70 procent af sin kursværdi. Og nu risikerer selskabet at miste dets største og vigtigste kunde, australske Sky and Space Global Ltd, skriver Børsen.

Det skyldes, at australierne har store finansieringsproblemer og ikke kan skaffe nok midler til at kunne opfylde en indgået leveringsaftale med Gomspace.

Avisen skriver, at Gomspace har ordrer i bogen for 430 millioner kroner fra Sky and Space Global Ltd.

Konsekvenserne kan blive alvorlige, medgiver direktør Niels Buus.

“I yderste fald kan det ende med, at kunden falder væk. Men vi har overfor vores investorer flere gange kommunikeret rigtig meget om risikoen. Så det er kendt. Og vi har i vores kommunikation om, hvor meget vi venter at konvertere fra ordrebog til omsætning i 2019, ikke talt noget med fra det australske selskab,” siger han til avisen.

Gomspace landede i fjor et underskud på 88 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere