Artikel top billede

Skattevæsenets it-systemer kan ikke tale sammen: 100.000 bilejere risikerer at få klippet nummerpladen

Skattevæsenets forskellige it-systemer har problemer med at tale sammen, og derfor er det blevet undladt at sende ubetalte motorafgifter til nummerpladeklipning hos politiet.

Op mod 100.000 bilejere risikerer at få klippet nummerpladen i den kommende tid.

De kører nemlig rundt med en nummerplade, som skulle have været sendt til inddragelse hos politiet, da bilejerne ikke har betalt deres regninger for enten grøn ejerafgift, vejbenyttelsesafgift eller vægtafgift.

Dette er dog ikke sket, da skattevæsenets it-systemer har svært ved at kommunikere med hinanden.

Det skriver DR.dk.

"Der ligger nogle it-systemer, som i sig selv er gamle, og de skal tale sammen med et it-system hos Motorstyrelsen, hos Skattestyrelsen og hos Gældsstyrelsen, som så skal tale sammen med et it-system ovre hos politiet, og det har givet store udfordringer, siger Peter Thorgaard, der underdirektør hos Skattestyrelsen til DR.

Styrelsen er gået i gang med at sende varslingsbreve ud til de 100.000 bilejere. Regningerne skal være betalt inden for 10 dage, ellers bliver politet bedt af skattestyrelsen om at tage ud og klippe nummerpladerne.

Skattestyrelsen har nu fremlagt en endelig opgørelse over de ubetalte regninger i forbindelse med motorafgifter, de har arbejdet på siden februar.

I alt drejer det sig om 230.000 bilejere mangler at betale motorafgifter for 750 millioner kroner. Heraf er det 100.000 af bilejerne, der risikerer at få klippet nummerpladen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.