Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Skattevæsenets it-systemer kan ikke tale sammen: 100.000 bilejere risikerer at få klippet nummerpladen

Skattevæsenets forskellige it-systemer har problemer med at tale sammen, og derfor er det blevet undladt at sende ubetalte motorafgifter til nummerpladeklipning hos politiet.

Op mod 100.000 bilejere risikerer at få klippet nummerpladen i den kommende tid.

De kører nemlig rundt med en nummerplade, som skulle have været sendt til inddragelse hos politiet, da bilejerne ikke har betalt deres regninger for enten grøn ejerafgift, vejbenyttelsesafgift eller vægtafgift.

Dette er dog ikke sket, da skattevæsenets it-systemer har svært ved at kommunikere med hinanden.

Det skriver DR.dk.

"Der ligger nogle it-systemer, som i sig selv er gamle, og de skal tale sammen med et it-system hos Motorstyrelsen, hos Skattestyrelsen og hos Gældsstyrelsen, som så skal tale sammen med et it-system ovre hos politiet, og det har givet store udfordringer, siger Peter Thorgaard, der underdirektør hos Skattestyrelsen til DR.

Styrelsen er gået i gang med at sende varslingsbreve ud til de 100.000 bilejere. Regningerne skal være betalt inden for 10 dage, ellers bliver politet bedt af skattestyrelsen om at tage ud og klippe nummerpladerne.

Skattestyrelsen har nu fremlagt en endelig opgørelse over de ubetalte regninger i forbindelse med motorafgifter, de har arbejdet på siden februar.

I alt drejer det sig om 230.000 bilejere mangler at betale motorafgifter for 750 millioner kroner. Heraf er det 100.000 af bilejerne, der risikerer at få klippet nummerpladen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere