IBM bliver en gigant på it-service

Med IBM's overtagelse af Mærsk Data og DM Data, bliver den samlede virksomhed med en omsætning på seks milliarder kroner på it-service alene en gigant på området på det danske marked.

Det danske marked har med IBM's overtagelse af Mærsk Data og DM Data fået en ny særdeles stor kombattant på markedet for it-service.

? Med IBM's overtagelse af Mærsk Data og DM Data, får den samlede virksomhed en omsætning på seks milliarder kroner på it-service alene og en markedsandel på 30 procent. Selskabet bliver dermed en gigant på området på det danske marked, siger Mette Søborg Ahorlu, nordisk konsulentchef, IDC Nordic.

Både IBM og DM Data vokser mere end markedet i øjeblikket, hvilket betyder, at den samlede virksomhed vinder yderligere markedsandele i år.

? Måske bare fra 30 til 31 procent, men det er stadigvæk en stor luns af markedet, siger Mette Ahorlu.

Køber nummer fire og fem
Top fem-listen af it-service leverandører indeholder IBM, CSC, KMD, Mærsk Data og DM Data.

Når nu IBM overtager Mærsk Data og DM Data, betyder det, at nummer et overtager såvel nummer fire som nummer fem på listen.

? Det er en voldsom konsolidering af markedet med ét hug, og det kommer sådan set lidt bag på mig, at IBM vil købe op i Danmark, siger Mette Ahorlu.

På den anden side - mener IDC-analytikeren - er IBM i forvejen godt repræsenteret i banksektoren, hvor virksomheden har Nordea og SDC som kunder og dermed alle de større bankorganisationer.

? Når IBM overtager DM Data, så får selskabet også automatisk et tættere forhold til Danske Bank, hvilket kun stiller det stærkere i konkurrencen, siger Mette Ahorlu.

Den næste konkurrent inden for it-service bliver CSC, der med IBM's overtagelse af nummer fire og fem på listen får en betydelig større konkurrent at kæmpe imod.

CSC har for nylig hentet SAS som ny kunde og med luftfartsselskabets årlige omsætning på i omegnen af 900 millioner kroner får CSC lagt en halv gang oven i sin omsætning og når dermed en andel af markedet for it-service på 13 til 15 procent, hvilket nok er meget, men stadig kun halvdelen af IBM plus Mærsk Data og DM Data.


Deltag i Computerworld Onlines debat:

Hvad kommer IBM's opkøb af Mærsk Data og DM Data til at betyde for det danske it-marked?Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.