IBM bliver en gigant på it-service

Med IBM's overtagelse af Mærsk Data og DM Data, bliver den samlede virksomhed med en omsætning på seks milliarder kroner på it-service alene en gigant på området på det danske marked.

Det danske marked har med IBM's overtagelse af Mærsk Data og DM Data fået en ny særdeles stor kombattant på markedet for it-service.

? Med IBM's overtagelse af Mærsk Data og DM Data, får den samlede virksomhed en omsætning på seks milliarder kroner på it-service alene og en markedsandel på 30 procent. Selskabet bliver dermed en gigant på området på det danske marked, siger Mette Søborg Ahorlu, nordisk konsulentchef, IDC Nordic.

Både IBM og DM Data vokser mere end markedet i øjeblikket, hvilket betyder, at den samlede virksomhed vinder yderligere markedsandele i år.

? Måske bare fra 30 til 31 procent, men det er stadigvæk en stor luns af markedet, siger Mette Ahorlu.

Køber nummer fire og fem
Top fem-listen af it-service leverandører indeholder IBM, CSC, KMD, Mærsk Data og DM Data.

Når nu IBM overtager Mærsk Data og DM Data, betyder det, at nummer et overtager såvel nummer fire som nummer fem på listen.

? Det er en voldsom konsolidering af markedet med ét hug, og det kommer sådan set lidt bag på mig, at IBM vil købe op i Danmark, siger Mette Ahorlu.

På den anden side - mener IDC-analytikeren - er IBM i forvejen godt repræsenteret i banksektoren, hvor virksomheden har Nordea og SDC som kunder og dermed alle de større bankorganisationer.

? Når IBM overtager DM Data, så får selskabet også automatisk et tættere forhold til Danske Bank, hvilket kun stiller det stærkere i konkurrencen, siger Mette Ahorlu.

Den næste konkurrent inden for it-service bliver CSC, der med IBM's overtagelse af nummer fire og fem på listen får en betydelig større konkurrent at kæmpe imod.

CSC har for nylig hentet SAS som ny kunde og med luftfartsselskabets årlige omsætning på i omegnen af 900 millioner kroner får CSC lagt en halv gang oven i sin omsætning og når dermed en andel af markedet for it-service på 13 til 15 procent, hvilket nok er meget, men stadig kun halvdelen af IBM plus Mærsk Data og DM Data.


Deltag i Computerworld Onlines debat:

Hvad kommer IBM's opkøb af Mærsk Data og DM Data til at betyde for det danske it-marked?Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.