Ansigtsgenkendelse skal holde karantæneramte Brøndby-fans væk fra stadion: Videoovervågning skal scanne alle tilskuere

Den danske foldboldklub Brøndby IF indfører som den første i Danmarks ansigtsgenkendelse til at holde fans, der har karantæne væk fra stadion.

Ved hjælp af ansigtsgenkendelse vil fodboldklubben Brøndby IF nu forsøge mere effektivt at forhindre karantænedømte fans i at komme ind på klubbens stadion.

Forskellige kameraer ude foran stadion skal scanne alle tilskuere på vej ind på stadion for at sikre, at karantænedømte ikke kommer ind.

"Historisk har vi været afhængig af, at vores vagter kunne genkende de personer, der er på vores karantæneliste, og selvom vores vagter er dygtige, så er det ikke en nem opgave at kunne huske og udpege karantænedømte personer, når man som os har i gennemsnit cirka 14.000 personer per kamp, der skal igennem indgangene på relativ kort tid," siger administrerende direktør Jesper Jørgensen ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Dataeksperten Matthias skal hjælpe Brøndby med at vinde mesterskaber: "I øjeblikket forsøger alle de store fodboldklubber at knække koden til brug af data"

Ifølge fodboldklubben bliver man den første danske virksomhed i Danmark, der får lov til af myndigheder, at bruge ansigtsgenkendelse i det her omfang.

"Vi bakker op om tiltag, der hjælper klubben med at identificere og holde de få personer, der har modtaget en karantæne, ude af stadion. Vi har heldigvis utroligt få episoder i løbet af en sæson, og vi vil godt understrege, at det er sikkert, at gå til fodbold," lyder det fra Sarah Agerklint, der er formand for fanklubben, i pressemeddelelsen.

Systemet bag den nye ansigtsgenkendelsesteknologi er udvilket af Panasonic, der dermed skal levere systemet.

Det nye tiltag bliver desuden bakket op af klubbens oficielle fanklub.

Vil samkøre data i fremtiden
I første omgang vil kameraerne sammenligne de ansigter, kameraerne scanner til kampene med billeder af tilskuerer, som Brøndby IF har givet karantæne til klubbens kampe.

Men målet er at teknologien skal udnyttes endnu mere til at samkøre data fra andre registre end bare Brøndby IF's eget.

Læs også: Twitter-robot skal bekæmpe tilskuerkrisen i Superligaen

"Vi håber, at vi med tiden også kan tilknytte systemet til det nationale fodboldregister, så personer i det register ligeledes kan identificeres via det nye elektroniske system. Det er en væsentlig investering, vi foretager, men sikkerheden på stadion er noget, vi prioriterer meget højt," lyder det fra direktøren.

Serveren, der bliver brugt til at sammenligne de scannede ansigter med karantænedømte tilskuere, er ifølge fodboldklubben ikke koblet til internettet eller noget andet system.

Desuden vil personer, der ikke er idømt karantæne ifølge Brøndby IF ikke blive registreret i systemet og alle data, der bliver indsamlet af videokameraerne, vil blive slettet efter 30 dage.

Læs også:

San Francisco forbyder myndigheder at bruge ansigtsgenkendelse

Studerende sagsøger Apple for mere end seks milliarder kroner for misbrug af ansigtsgenkendelse

Ticketmaster skifter papirbilletten ud med ansigtsgenkendelse
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.