Ansigtsgenkendelse skal holde karantæneramte Brøndby-fans væk fra stadion: Videoovervågning skal scanne alle tilskuere

Den danske foldboldklub Brøndby IF indfører som den første i Danmarks ansigtsgenkendelse til at holde fans, der har karantæne væk fra stadion.

Ved hjælp af ansigtsgenkendelse vil fodboldklubben Brøndby IF nu forsøge mere effektivt at forhindre karantænedømte fans i at komme ind på klubbens stadion.

Forskellige kameraer ude foran stadion skal scanne alle tilskuere på vej ind på stadion for at sikre, at karantænedømte ikke kommer ind.

"Historisk har vi været afhængig af, at vores vagter kunne genkende de personer, der er på vores karantæneliste, og selvom vores vagter er dygtige, så er det ikke en nem opgave at kunne huske og udpege karantænedømte personer, når man som os har i gennemsnit cirka 14.000 personer per kamp, der skal igennem indgangene på relativ kort tid," siger administrerende direktør Jesper Jørgensen ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Dataeksperten Matthias skal hjælpe Brøndby med at vinde mesterskaber: "I øjeblikket forsøger alle de store fodboldklubber at knække koden til brug af data"

Ifølge fodboldklubben bliver man den første danske virksomhed i Danmark, der får lov til af myndigheder, at bruge ansigtsgenkendelse i det her omfang.

"Vi bakker op om tiltag, der hjælper klubben med at identificere og holde de få personer, der har modtaget en karantæne, ude af stadion. Vi har heldigvis utroligt få episoder i løbet af en sæson, og vi vil godt understrege, at det er sikkert, at gå til fodbold," lyder det fra Sarah Agerklint, der er formand for fanklubben, i pressemeddelelsen.

Systemet bag den nye ansigtsgenkendelsesteknologi er udvilket af Panasonic, der dermed skal levere systemet.

Det nye tiltag bliver desuden bakket op af klubbens oficielle fanklub.

Vil samkøre data i fremtiden
I første omgang vil kameraerne sammenligne de ansigter, kameraerne scanner til kampene med billeder af tilskuerer, som Brøndby IF har givet karantæne til klubbens kampe.

Men målet er at teknologien skal udnyttes endnu mere til at samkøre data fra andre registre end bare Brøndby IF's eget.

Læs også: Twitter-robot skal bekæmpe tilskuerkrisen i Superligaen

"Vi håber, at vi med tiden også kan tilknytte systemet til det nationale fodboldregister, så personer i det register ligeledes kan identificeres via det nye elektroniske system. Det er en væsentlig investering, vi foretager, men sikkerheden på stadion er noget, vi prioriterer meget højt," lyder det fra direktøren.

Serveren, der bliver brugt til at sammenligne de scannede ansigter med karantænedømte tilskuere, er ifølge fodboldklubben ikke koblet til internettet eller noget andet system.

Desuden vil personer, der ikke er idømt karantæne ifølge Brøndby IF ikke blive registreret i systemet og alle data, der bliver indsamlet af videokameraerne, vil blive slettet efter 30 dage.

Læs også:

San Francisco forbyder myndigheder at bruge ansigtsgenkendelse

Studerende sagsøger Apple for mere end seks milliarder kroner for misbrug af ansigtsgenkendelse

Ticketmaster skifter papirbilletten ud med ansigtsgenkendelse
Premium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.