Dansk rigmand skal bruge 100 millioner til tele-virksomheden Bluetown

I mange lande er der stadig ikke internetdækning. Det vil dansk virksomhed med en modulær internetløsning gøre til sit springbræt for et væksteventyr. Men der mangler omkring 100 millioner, hvis de mål skal indfries.

I mange lande er internettet langt fra en ligeså stor selvfølge som herhjemme.

Den mangelvare er en del af forretningsgrundlaget for den danske virksomhed Bluetown.

Selskabet blev etableret i 2012 og har udviklet en modulær internetløsning, der kan tilpasses forskellige miljøer og landskaber.

Eksempelvis kan internetmasterne drives af solpaneler og batteri i de tilfælde, hvor en fast strømkilde ikke er tilgængelig.

Bluetown har vundet fem projekter, som venter på at blive ført ud i livet - men for at kunne gøre det, mangler der penge.

Det skriver Finans.

"Lige nu har Bluetown bare ikke pengene til at realisere det her store potentiale, og det er årsagen til, at vi nu prøver at hente flere penge til selskabet," lyder det fra Lars Kolind, der er storaktionær og næstformand i Bluetowns bestyrelse, til Finans.

Lars Kolin vil sammen med andre medlemmer af bestyrelsen selv investere 40 millioner kroner i selskabet, mens de 60 millioner kroner skal komme fra eksisterede kapitalejere og nye investorer.

Lars Kolind har udover Bluetown investeringer i selskaber som Spiir, Impero, YouNoodle, Conferize, Tixibot og Cybot.

Læs også: Dansk rigmand siger farvel til 51 millioner kroner efter fejlslagent it-salg

Han bemærker, at selskabet godt kunne bruge flere penge, men at 100 millioner kroner er en god "milepæl".

I de seneste tre år har det samlede nettounderskud hos Bluetown været på omkring 140 millioner kroner. Det skal der ændres på, når selskabet kan få begyndt eksekveringen af de planlagte projekter.

46 procent af verdens befolkning har ikke adgang til internet ifølge tal fra International Telecommunication Unioin - en specialiseret enhed under FN.

Læs også: Investor om dansk tele-firma: Vi kan blive solgt til Google eller Microsoft

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.