Artikel top billede

Dansk rigmand skal bruge 100 millioner til tele-virksomheden Bluetown

I mange lande er der stadig ikke internetdækning. Det vil dansk virksomhed med en modulær internetløsning gøre til sit springbræt for et væksteventyr. Men der mangler omkring 100 millioner, hvis de mål skal indfries.

I mange lande er internettet langt fra en ligeså stor selvfølge som herhjemme.

Den mangelvare er en del af forretningsgrundlaget for den danske virksomhed Bluetown.

Selskabet blev etableret i 2012 og har udviklet en modulær internetløsning, der kan tilpasses forskellige miljøer og landskaber.

Eksempelvis kan internetmasterne drives af solpaneler og batteri i de tilfælde, hvor en fast strømkilde ikke er tilgængelig.

Bluetown har vundet fem projekter, som venter på at blive ført ud i livet - men for at kunne gøre det, mangler der penge.

Det skriver Finans.

"Lige nu har Bluetown bare ikke pengene til at realisere det her store potentiale, og det er årsagen til, at vi nu prøver at hente flere penge til selskabet," lyder det fra Lars Kolind, der er storaktionær og næstformand i Bluetowns bestyrelse, til Finans.

Lars Kolin vil sammen med andre medlemmer af bestyrelsen selv investere 40 millioner kroner i selskabet, mens de 60 millioner kroner skal komme fra eksisterede kapitalejere og nye investorer.

Lars Kolind har udover Bluetown investeringer i selskaber som Spiir, Impero, YouNoodle, Conferize, Tixibot og Cybot.

Læs også: Dansk rigmand siger farvel til 51 millioner kroner efter fejlslagent it-salg

Han bemærker, at selskabet godt kunne bruge flere penge, men at 100 millioner kroner er en god "milepæl".

I de seneste tre år har det samlede nettounderskud hos Bluetown været på omkring 140 millioner kroner. Det skal der ændres på, når selskabet kan få begyndt eksekveringen af de planlagte projekter.

46 procent af verdens befolkning har ikke adgang til internet ifølge tal fra International Telecommunication Unioin - en specialiseret enhed under FN.

Læs også: Investor om dansk tele-firma: Vi kan blive solgt til Google eller Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere