Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Vestager misser formandspost / Derfor skal du gå uden om gratis wifi på ferien / Morten Strunge henter millioner til podcast-sats / Teslas europæiske topchef stopper

Vestager misser formandspost. Derfor skal du gå uden om gratis wifi på ferien. Morten Strunge henter millioner til podcast-sats. Teslas europæiske topchef stopper, og så gør den legendariske Commodore 64 comeback.

Godmorgen

Her kommer onsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Vi lægger ud med nyheden om, at it-giganternes værste fjende, den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R), er blevet nomineret til posten som næstformand i EU-Kommissionen.

Dermed missede hun den toppost, som hun sammen med statsminister Mette Frederikssen (S) og forhåndværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kæmpet for.

Vestager misser formandspost

På trods af at Margrethe Vestagers er blevet verdensberømt for sine hårde kurs over for verdens it-giganter, så lykkedes det ikke for hende at blive ny formand for EU-Kommissionen.

Det meddelte EU-præsident Donald Tusk tirsdag aften.

I stedet bliver det den tyske forsvarsminister, Ursula von der Leyen, der bliver nomineret til topposten som formand for EU-Kommissionen.

Derfor skal du gå uden om gratis wifi på ferien

Du skal tænke dig om en ekstra gang før, at du tilslutter dig et ukendt gratis wifi-net, når du er afsted på ferie.

For bag det fristende tilbud om en hurtig og billig internetadgang kan der ifølge Ingeniørforeningen IDA gemme sig en regulær “hacker-fælde.”

”Hackere kan uden de store problemer lave et netværk, der ser troværdigt ud. Enten ligner det hotellets eller caféens, men vil man benytte det, skal man oftest lige afgive en række oplysninger eller oprette sig som bruger. På den måde får de kriminelle fat i dine oplysninger. Metoden hedder ”man in the middle spoofing”, og de kriminelle stjæler vital data som brugernavne og adgangskoder, mens man er på nettet,” siger Ingeniørforeningens ekspert i it-sikkerhed Jørn Guldberg ifølge en pressemeddelelse.

Morten Strunge henter millioner til podcast-sats

Den danske iværksætter Morten Strunges podcastsatning Podimo er endnu ikke gået i luften, men alligevel har platformen fået tilført 37 millioner kroner i ny kapital. Det skriver Børsen

Pengene kommer fra den danske venturefond Heartcore Capital og tyske E.ventures, og derudover skyder platformens stiftere 7,5 millioner kroner i selskabet.

"Nu kan vi realisere nogle af de planer, vi har lagt. Dem, vi er oppe imod, er store globale spillere som Apple og Spotify, og det vil sige, at det er dybe lommer, vi spiller bold med," siger Morten Strunge, administrerende direktør i Podimo til Børsen.

Teslas europæiske topchef stopper

Den øverste chef for Tesla i Europa, Jan Oehmicke, forlader nu selskabet. Det skriver elbils-mediet Elecktrek.

Jan Oehmicke fik lidt mere end et år i spidsen for Tesla i Europa, og før det havde han arbejdet i knap 20 år hos den tyske bilgant BMW.

Elecktrek erfarer, at det bliver Sascha Zahn der indtil nu har været supply-chain-chef hos Tesla, der overtager posten.

Commodore 64 gør comeback

Der er godt nyt til alle nostalgiske gamere.

For selskabet Retro Games er på vej med en spritny-udgave af den klassiske computere, Commodore 64. Det oplyser selskabet på sin hjemmeside.

Retro Games sendte allerede sidste år en såkaldte mini-udgave af den legendariske computer på markedet, men denne gang er der tale om en version i noget nær fuld størrelse.

Det ventes at den kommer i handlen til december, og så kan du se frem til igen at skrive kommandoer som “load “*” ,8,1” og kaste dig over spil som Boulder Dash, Pitstop og California Games.

Udødelige klassikere, der næsten burde være selskrevet i en international kulturkanon.

Om dagen i dag

Det er i dag 22 år siden, at den amerikanske stat Californien indførte en dengang kontroversiel lov om ergonomiske standarder for medarbejdere, der anvender computeren.

Målet var blandt andet at reducere antallet af såkaldte musearmsskader.

Loven kom efter, at der med den stigende udbredelse af computere på arbejdspladserne i løbet af 90’erne blev rapporteret om stadig flere af denne type skader.