Artikel top billede

Her er straffen for at spamme kunder uden samtykke: 100 kroner per spam-mail

En dansk virksomhed er netop blevet idømt en bøde på 34.700 kroner for at have sendt 347 smapmails til 74 personer.

74 personer har været udsat for en mailhetz af virksomheden Chokpris.

Chokpris, der nu har skiftet navn til Smuk Indretning, har sendt 347 mails med reklamer til de 74 personer uden at have samtykket fra dem i orden.

Det fremgår af en dom fra retten i Helsingør, der har idømt virksomheden en bøde på 34.700 kroner for overtrædelse af markedsføringsloven. Det svarer til 100 kroner i bøde per afsendt spam-mail.

"Som forbrugere har vi ret til at kunne fravælge elektronisk markedsføring. Hvis ikke virksomhederne sikrer sig, at vi har givet et gyldigt samtykke, før de begynder at sende markedsføringsmateriale direkte til os, risikerer virksomhederne at overtræde forbuddet mod spam og få en bødestraf," lyder det fra forbrugerombudsmand Christina Toftegaard-Nielsen.

Chokpris udeblev fra domsforhandlingen.

Læs også: Dansk virksomhed idømt rekordbøde på 800.000 kroner for spam

Sagen begyndte i 2016, hvor Forbrugerombudsmanden modtog klager fra forbrugere, der fik tilsendt spam fra domænerne chokpris.dk og prishunter.dk, som virksomheden Chokpris ApS stod bag.

Det medførte siden en politianmeldelse af virksomheden.

Ifølge markedsføringsloven § 10, stk. 1, må en virksomhed ikke kontakte nogen ved brug af elektronisk post som for eksempel mail eller SMS, medmindre den pågældende har givet sit forudgående samtykke hertil.

Læs også: Københavns Universitet ramt af massivt og målrettet phishing-angreb: Over 500 ansattes password og brugernavn stjålet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere