Artikel top billede

Her er straffen for at spamme kunder uden samtykke: 100 kroner per spam-mail

En dansk virksomhed er netop blevet idømt en bøde på 34.700 kroner for at have sendt 347 smapmails til 74 personer.

74 personer har været udsat for en mailhetz af virksomheden Chokpris.

Chokpris, der nu har skiftet navn til Smuk Indretning, har sendt 347 mails med reklamer til de 74 personer uden at have samtykket fra dem i orden.

Det fremgår af en dom fra retten i Helsingør, der har idømt virksomheden en bøde på 34.700 kroner for overtrædelse af markedsføringsloven. Det svarer til 100 kroner i bøde per afsendt spam-mail.

"Som forbrugere har vi ret til at kunne fravælge elektronisk markedsføring. Hvis ikke virksomhederne sikrer sig, at vi har givet et gyldigt samtykke, før de begynder at sende markedsføringsmateriale direkte til os, risikerer virksomhederne at overtræde forbuddet mod spam og få en bødestraf," lyder det fra forbrugerombudsmand Christina Toftegaard-Nielsen.

Chokpris udeblev fra domsforhandlingen.

Læs også: Dansk virksomhed idømt rekordbøde på 800.000 kroner for spam

Sagen begyndte i 2016, hvor Forbrugerombudsmanden modtog klager fra forbrugere, der fik tilsendt spam fra domænerne chokpris.dk og prishunter.dk, som virksomheden Chokpris ApS stod bag.

Det medførte siden en politianmeldelse af virksomheden.

Ifølge markedsføringsloven § 10, stk. 1, må en virksomhed ikke kontakte nogen ved brug af elektronisk post som for eksempel mail eller SMS, medmindre den pågældende har givet sit forudgående samtykke hertil.

Læs også: Københavns Universitet ramt af massivt og målrettet phishing-angreb: Over 500 ansattes password og brugernavn stjålet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane