Her er straffen for at spamme kunder uden samtykke: 100 kroner per spam-mail

En dansk virksomhed er netop blevet idømt en bøde på 34.700 kroner for at have sendt 347 smapmails til 74 personer.

74 personer har været udsat for en mailhetz af virksomheden Chokpris.

Chokpris, der nu har skiftet navn til Smuk Indretning, har sendt 347 mails med reklamer til de 74 personer uden at have samtykket fra dem i orden.

Det fremgår af en dom fra retten i Helsingør, der har idømt virksomheden en bøde på 34.700 kroner for overtrædelse af markedsføringsloven. Det svarer til 100 kroner i bøde per afsendt spam-mail.

"Som forbrugere har vi ret til at kunne fravælge elektronisk markedsføring. Hvis ikke virksomhederne sikrer sig, at vi har givet et gyldigt samtykke, før de begynder at sende markedsføringsmateriale direkte til os, risikerer virksomhederne at overtræde forbuddet mod spam og få en bødestraf," lyder det fra forbrugerombudsmand Christina Toftegaard-Nielsen.

Chokpris udeblev fra domsforhandlingen.

Læs også: Dansk virksomhed idømt rekordbøde på 800.000 kroner for spam

Sagen begyndte i 2016, hvor Forbrugerombudsmanden modtog klager fra forbrugere, der fik tilsendt spam fra domænerne chokpris.dk og prishunter.dk, som virksomheden Chokpris ApS stod bag.

Det medførte siden en politianmeldelse af virksomheden.

Ifølge markedsføringsloven § 10, stk. 1, må en virksomhed ikke kontakte nogen ved brug af elektronisk post som for eksempel mail eller SMS, medmindre den pågældende har givet sit forudgående samtykke hertil.

Læs også: Københavns Universitet ramt af massivt og målrettet phishing-angreb: Over 500 ansattes password og brugernavn stjålet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?