Artikel top billede

Sundhedsdatastyrelsen får endnu engang kritik for dårlig it-sikkerhed: “Fortsat alvorlige mangler i it-systemer”

Igen får Sundhedsdatastyrelsen en løftet pegefinger for sin it-sikkerhed af Rigsrevisionen. Styrelsen forklarer selv, at borgernes data ikke har været i fare, og at der arbejdes på at få styrket sikkerheden.

For tredje gang på under to år får Sundhedsdatastyrelsen kritik fra Rigsrevisionen for ikke at leve op til kravene for it-sikkerhed.

“Sundheds- og Ældreministeriet har fortsat alvorlige mangler i it-sikkerheden i den it-infrastruktur, der understøtter vigtige fagsystemer, som Sundhedsdatastyrelsen drifter hos primært Statens Serum Institut,” står der i beretningen fra Rigsrevisionen.

Tre år i træk kritiserede Rigsrevisionen Sundhedsdatastyrelsen for ikke at have en risikovurdering. Nu er det sikkerhedsstandarder på en adresse under styrelsen, der er forsinket.

“Vi tager kritikken alvorligt. Vi vil være i front med it-sikkerheden, og derfor ser vi frem til at komme i mål med moderniseringen af netværket, siger vicedirektør Flemming Christiansen i en pressemeddelelse.

Læs også: Sundhedsdatastyrelsen efter hård kritik for utilfredsstillende it-sikkerhed: “Det kræver rigtig mange ressourcer. Og vi har en meget kompleks butik. Men vi er på vej"

Kritikken fra Rigsrevisionen lyder på, at Sundhedsdatastyrelsen ikke er i mål med at modernisere de interne it-systemer hos Statens Serum Institut og Sundhedsdatastyrelsen selv.

“Borgernes data har efter vores opfattelse ikke været i fare. Sundhedsdatastyrelsen har moderniseret it-infrastrukturen i Sundheds- og Ældreministeriet på en lang række områder og har styrket sikkerheden væsentligt. I moderniseringen af netværket er vi stødt på fysiske begrænsninger på en af vores matrikler, hvor netværkskablerne ikke understøtter de mere tidssvarende sikkerhedsstandarder,” fortæller Flemming Christiansen ifølge meddelelsen.

Sundhedsdatastyrelsen forventer at netværkskablerne er opdateret i begyndelsen af 2020.

Læs også: Sundhedsdatastyrelsen kritiseres for manglende risikovurdering på tredje år: Her er styrelsens forklaring

Efter den seneste kritik fra Rigsrevisionen oprustede Sundhedsdatastyrelsen antallet af it-sikkerhedsmedarbejdere til det dobbelte.

Udover at have ansvaret for danskernes sundhedsdata, så er styrelsen også blevet udpeget til at koordinere den samlede it-sikkerhed for hele sundhedssektoren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere