Artikel top billede

Statskassen har scoret tæt på 10 milliarder på mobilauktioner

Den danske stat har tjent små 10 milliarder kroner på salg af frekvenser til teleselskaber. Men det er kritisabelt, at pengene ikke er blevet geninvesteret i mobilområdet, lyder det fra KL's næstformand og fra Teleindustriens direktør.

Den danske stat har indkasseret 9,6 milliarder kroner i indtægter på frekvensauktioner på mobilområdet.

Over de sidste 18 år har teleselskaber betalt omkring 10 milliarder kroner til statskassen for at kunne benytte frekvenserne.

Det skriver KIT, Kommunerne IT-magasin.

Jakob Willer, der er direktør i Teleindustrien, mener, det er kritisabelt, at de tjente penge ikke geninvesteres i området.

”Vi er i nærheden af 10 milliarder kroner. Det er vanvittigt mange penge, som teleselskaberne har indbetalt til statskassen uden at pengene er kommet tilbage på området, for eksempel til forskning eller opbygning af bedre digital dækning,” siger han til magasinet.

Læs mere her: Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet

Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg og næstformand i KL, bakker op om den holdning.

”De mange penge, som staten har tjent, er blevet brugt til andre formål. Hvorfor skal staten tjene penge på ikke at skabe ordentlig mobildækning i Danmark? Det er jo det, der sker. Jo lavere krav staten stiller til mobildækningen, desto flere penge kommer der ind i statskassen fra teleselskaberne," fortæller han.

Han mener, at staten i stedet bør øge dækningskravene for at sikre bedre dækning på mobilområdet. Det vil dog føre til, at staten får færre penge i kassen, men samtidig kan det heller ikke være meningen, at mobilområdet skal være en "malkemaskine", lyder det fra KL-næstformanden.

Opgørelsen af de samlede indbetalinger fra teleselskaberne til statskassen er sket i samarbejde mellem Teleindustrien og Kit-Magasinet.

Staten begyndte at tjene penge på frekvenserne tilbage i 2001.

Her var det 3G-licenserne, der dengang sikrede staten fire milliarder kroner.

Siden er 11 frekvensauktioner kommer til, hvilket har fået den samlede indtægt op omkring 10 milliarder kroner.

Læs også: Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere