Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Statskassen har scoret tæt på 10 milliarder på mobilauktioner

Den danske stat har tjent små 10 milliarder kroner på salg af frekvenser til teleselskaber. Men det er kritisabelt, at pengene ikke er blevet geninvesteret i mobilområdet, lyder det fra KL's næstformand og fra Teleindustriens direktør.

Den danske stat har indkasseret 9,6 milliarder kroner i indtægter på frekvensauktioner på mobilområdet.

Over de sidste 18 år har teleselskaber betalt omkring 10 milliarder kroner til statskassen for at kunne benytte frekvenserne.

Det skriver KIT, Kommunerne IT-magasin.

Jakob Willer, der er direktør i Teleindustrien, mener, det er kritisabelt, at de tjente penge ikke geninvesteres i området.

”Vi er i nærheden af 10 milliarder kroner. Det er vanvittigt mange penge, som teleselskaberne har indbetalt til statskassen uden at pengene er kommet tilbage på området, for eksempel til forskning eller opbygning af bedre digital dækning,” siger han til magasinet.

Læs mere her: Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet

Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg og næstformand i KL, bakker op om den holdning.

”De mange penge, som staten har tjent, er blevet brugt til andre formål. Hvorfor skal staten tjene penge på ikke at skabe ordentlig mobildækning i Danmark? Det er jo det, der sker. Jo lavere krav staten stiller til mobildækningen, desto flere penge kommer der ind i statskassen fra teleselskaberne," fortæller han.

Han mener, at staten i stedet bør øge dækningskravene for at sikre bedre dækning på mobilområdet. Det vil dog føre til, at staten får færre penge i kassen, men samtidig kan det heller ikke være meningen, at mobilområdet skal være en "malkemaskine", lyder det fra KL-næstformanden.

Opgørelsen af de samlede indbetalinger fra teleselskaberne til statskassen er sket i samarbejde mellem Teleindustrien og Kit-Magasinet.

Staten begyndte at tjene penge på frekvenserne tilbage i 2001.

Her var det 3G-licenserne, der dengang sikrede staten fire milliarder kroner.

Siden er 11 frekvensauktioner kommer til, hvilket har fået den samlede indtægt op omkring 10 milliarder kroner.

Læs også: Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere