Artikel top billede

Datacentre i Kina sviner lige så meget som 21 millioner biler

Cloudtjenester i Kina belaster klimaet i et helt enormt omfang, lyder det fra miljøorganisationen Greenpeace.

Datacentrene i Kina udledte i 2018 lige så meget CO2, som 21 millioner biler gør på et helt år.

Det skriver Jyllands-Posten med henvisning til en rapport fra miljøorganisationen Greenpeace

Af rapporten fremgår det således, at 74 procent af de kinesiske datacentres strøm kommer fra kulkraftværker, hvilket betyder, at de i 2018 udledte 99 millioner ton CO2.

Det forventes, at kinesernes tørst efter cloud-ydelser vil stige i de kommende år, og derfor vurderes det, at de kinesiske datacentre i 2023 vil udlede hele 163 millioner tons CO2.

”Den teknologiske udvikling medfører, at vi alle genererer og forbruger mere data. Vi får flere og flere sensorer i vores elektroniske udstyr, og rundt omkring i verden får flere råd til at købe dette udstyr. Derfor opstår behovet for at lagre mere data, og derfor er vi nødt til at bygge flere datacentre,” siger Peder Bank, administrerende direktørdatacenterselskabet Interxion.

Læs også: It-giganternes danske datacentre sluger enorme mængder strøm: Men de rummer faktisk store forretningsmuligheder

Her er den største synder

Ifølge Greenpeace-rapporten er den kinesiske tech-gigant Tencent, der blandt andet står bag appen WeChat og spillet League of Legends, den største CO2-synder.

Det står i kontrast til en række af de amerikanske tech-giganter, der i disse år arbejder målrettet på at blive CO2-neutrale.

Apple hævder eksempelvis, at selskabets datacentre kører på 100 procent grøn energi, mens Google i sidste uge offentligegjorde, at selskabet vil opføre fem store solcelleparker i Danmark, der blandt andet skal kompensere for klimabelastningen fra selskabets kommende datacenter i Fredericia, som efter planen bliver sat i drift ved udgangen af 2020.

“Det [produktionen i solcelle-anlæggene, red] svarer til cirka 32.000 hjem med solceller på taget og mere end matcher forbruget af energi i Googles kommende datacenter ved Fredericia, når det åbner,” oplyste Google i en pressemeddelelse.

Læs også: Google bygger fem store solcelleparker i Danmark: Se hvor de skal ligge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere