Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Datacentre i Kina sviner lige så meget som 21 millioner biler

Cloudtjenester i Kina belaster klimaet i et helt enormt omfang, lyder det fra miljøorganisationen Greenpeace.

Datacentrene i Kina udledte i 2018 lige så meget CO2, som 21 millioner biler gør på et helt år.

Det skriver Jyllands-Posten med henvisning til en rapport fra miljøorganisationen Greenpeace

Af rapporten fremgår det således, at 74 procent af de kinesiske datacentres strøm kommer fra kulkraftværker, hvilket betyder, at de i 2018 udledte 99 millioner ton CO2.

Det forventes, at kinesernes tørst efter cloud-ydelser vil stige i de kommende år, og derfor vurderes det, at de kinesiske datacentre i 2023 vil udlede hele 163 millioner tons CO2.

”Den teknologiske udvikling medfører, at vi alle genererer og forbruger mere data. Vi får flere og flere sensorer i vores elektroniske udstyr, og rundt omkring i verden får flere råd til at købe dette udstyr. Derfor opstår behovet for at lagre mere data, og derfor er vi nødt til at bygge flere datacentre,” siger Peder Bank, administrerende direktørdatacenterselskabet Interxion.

Læs også: It-giganternes danske datacentre sluger enorme mængder strøm: Men de rummer faktisk store forretningsmuligheder

Her er den største synder

Ifølge Greenpeace-rapporten er den kinesiske tech-gigant Tencent, der blandt andet står bag appen WeChat og spillet League of Legends, den største CO2-synder.

Det står i kontrast til en række af de amerikanske tech-giganter, der i disse år arbejder målrettet på at blive CO2-neutrale.

Apple hævder eksempelvis, at selskabets datacentre kører på 100 procent grøn energi, mens Google i sidste uge offentligegjorde, at selskabet vil opføre fem store solcelleparker i Danmark, der blandt andet skal kompensere for klimabelastningen fra selskabets kommende datacenter i Fredericia, som efter planen bliver sat i drift ved udgangen af 2020.

“Det [produktionen i solcelle-anlæggene, red] svarer til cirka 32.000 hjem med solceller på taget og mere end matcher forbruget af energi i Googles kommende datacenter ved Fredericia, når det åbner,” oplyste Google i en pressemeddelelse.

Læs også: Google bygger fem store solcelleparker i Danmark: Se hvor de skal ligge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere