Datacentre i Kina sviner lige så meget som 21 millioner biler

Cloudtjenester i Kina belaster klimaet i et helt enormt omfang, lyder det fra miljøorganisationen Greenpeace.

Datacentrene i Kina udledte i 2018 lige så meget CO2, som 21 millioner biler gør på et helt år.

Det skriver Jyllands-Posten med henvisning til en rapport fra miljøorganisationen Greenpeace

Af rapporten fremgår det således, at 74 procent af de kinesiske datacentres strøm kommer fra kulkraftværker, hvilket betyder, at de i 2018 udledte 99 millioner ton CO2.

Det forventes, at kinesernes tørst efter cloud-ydelser vil stige i de kommende år, og derfor vurderes det, at de kinesiske datacentre i 2023 vil udlede hele 163 millioner tons CO2.

”Den teknologiske udvikling medfører, at vi alle genererer og forbruger mere data. Vi får flere og flere sensorer i vores elektroniske udstyr, og rundt omkring i verden får flere råd til at købe dette udstyr. Derfor opstår behovet for at lagre mere data, og derfor er vi nødt til at bygge flere datacentre,” siger Peder Bank, administrerende direktørdatacenterselskabet Interxion.

Læs også: It-giganternes danske datacentre sluger enorme mængder strøm: Men de rummer faktisk store forretningsmuligheder

Her er den største synder
Ifølge Greenpeace-rapporten er den kinesiske tech-gigant Tencent, der blandt andet står bag appen WeChat og spillet League of Legends, den største CO2-synder.

Det står i kontrast til en række af de amerikanske tech-giganter, der i disse år arbejder målrettet på at blive CO2-neutrale.

Apple hævder eksempelvis, at selskabets datacentre kører på 100 procent grøn energi, mens Google i sidste uge offentligegjorde, at selskabet vil opføre fem store solcelleparker i Danmark, der blandt andet skal kompensere for klimabelastningen fra selskabets kommende datacenter i Fredericia, som efter planen bliver sat i drift ved udgangen af 2020.

“Det [produktionen i solcelle-anlæggene, red] svarer til cirka 32.000 hjem med solceller på taget og mere end matcher forbruget af energi i Googles kommende datacenter ved Fredericia, når det åbner,” oplyste Google i en pressemeddelelse.

Læs også: Google bygger fem store solcelleparker i Danmark: Se hvor de skal ligge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.