Artikel top billede

Datacentre i Kina sviner lige så meget som 21 millioner biler

Cloudtjenester i Kina belaster klimaet i et helt enormt omfang, lyder det fra miljøorganisationen Greenpeace.

Datacentrene i Kina udledte i 2018 lige så meget CO2, som 21 millioner biler gør på et helt år.

Det skriver Jyllands-Posten med henvisning til en rapport fra miljøorganisationen Greenpeace

Af rapporten fremgår det således, at 74 procent af de kinesiske datacentres strøm kommer fra kulkraftværker, hvilket betyder, at de i 2018 udledte 99 millioner ton CO2.

Det forventes, at kinesernes tørst efter cloud-ydelser vil stige i de kommende år, og derfor vurderes det, at de kinesiske datacentre i 2023 vil udlede hele 163 millioner tons CO2.

”Den teknologiske udvikling medfører, at vi alle genererer og forbruger mere data. Vi får flere og flere sensorer i vores elektroniske udstyr, og rundt omkring i verden får flere råd til at købe dette udstyr. Derfor opstår behovet for at lagre mere data, og derfor er vi nødt til at bygge flere datacentre,” siger Peder Bank, administrerende direktørdatacenterselskabet Interxion.

Læs også: It-giganternes danske datacentre sluger enorme mængder strøm: Men de rummer faktisk store forretningsmuligheder

Her er den største synder

Ifølge Greenpeace-rapporten er den kinesiske tech-gigant Tencent, der blandt andet står bag appen WeChat og spillet League of Legends, den største CO2-synder.

Det står i kontrast til en række af de amerikanske tech-giganter, der i disse år arbejder målrettet på at blive CO2-neutrale.

Apple hævder eksempelvis, at selskabets datacentre kører på 100 procent grøn energi, mens Google i sidste uge offentligegjorde, at selskabet vil opføre fem store solcelleparker i Danmark, der blandt andet skal kompensere for klimabelastningen fra selskabets kommende datacenter i Fredericia, som efter planen bliver sat i drift ved udgangen af 2020.

“Det [produktionen i solcelle-anlæggene, red] svarer til cirka 32.000 hjem med solceller på taget og mere end matcher forbruget af energi i Googles kommende datacenter ved Fredericia, når det åbner,” oplyste Google i en pressemeddelelse.

Læs også: Google bygger fem store solcelleparker i Danmark: Se hvor de skal ligge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere