Artikel top billede

Husk Omaha Beach

Klumme: Jeg er sikker på, at det ikke har en fatal konsekvens at tage i skole en enkelt dag uden sin mobiltelefon.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Som mange andre mennesker bor jeg i et hus sammen med min familie. Og jeg tror ikke jeg overdriver, hvis jeg siger, at vi har masser – gentager masser – af konsum-elektronik.

Faktisk har vi så mange devices, at vi bliver sendt tilbage til stenalderen, når teknikken engang i mellem svigter. Og al teknik kan svigte – det er kun et spørgsmål om, hvad du er villig til at gøre, når det svigter.

Vi er faktisk derude, hvor jeg bare skal slukke for vores access-points, hvis jeg skal i kontakt med ungerne.

Resultatet er givet på forhånd: Hvis internet-forbindelsen ryger, så er jeg sikker på, at der inden for få sekunder lyder et primalskrig fra begge drenge-værelser, når Fortnite lagger eller helt mister forbindelsen.

Og af en eller anden grund, så tror begge mine drenge i øvrigt, at jeg mestrer kunsten at kunne fjerndiagnosticere. Så hvis de blot råber ”far”, så ved jeg automatisk, hvad problemet er og hvordan det (meget hurtigt) kan afhjælpes.

Selv om jeg arbejder i en teknologi-virksomhed, så har jeg også brug for en digital detox engang i mellem.

Begynder med tyveri

Og for en del år siden, så fandt jeg en god og effektiv metode, som jeg ofte bruger. Al inspiration begynder som bekendt med tyveri og du er mere end velkommen til at lade dig inspirere.

For en del år siden var jeg på ferie med familien i Normandiet i det nordvestlige Frankrig.

Under et besøg på Omaha Beach (der hvor de allierede ifm. Operation Overlord gik i land på D-dagen under 2. verdenskrig og hvor 2.200 soldater døde) ”importerede” jeg et par glas med sand. Pardon.

Så når ungerne beklager sig over ikke at have den nyeste smartphone, en gigabit-internet-forbindelse eller den nyeste spillekonsol, så peger jeg på glasset med sand fra Omaha Beach og fortæller dem, at de jo egentlig ikke har rigtige problemer.

Et klassisk 1. verdens it-problem er for eksempel at man har glemt at lade sin smartphone op. Hvis man da altså overhovedet kan finde sin smartphone.

Men der er ingen grund til at brokke sig over noget, som egentlig ikke er et rigtigt problem. Jeg er sikker på, at det ikke har en fatal konsekvens at tage i skole en enkelt dag uden sin mobiltelefon.

Et rigtigt problem er derimod at sætte livet på spil ved at storme en strand i dårligt vejr, mens kuglerne flyver om ørerne på dig.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.
Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.