Husk Omaha Beach

Klumme: Jeg er sikker på, at det ikke har en fatal konsekvens at tage i skole en enkelt dag uden sin mobiltelefon.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Som mange andre mennesker bor jeg i et hus sammen med min familie. Og jeg tror ikke jeg overdriver, hvis jeg siger, at vi har masser – gentager masser – af konsum-elektronik.

Faktisk har vi så mange devices, at vi bliver sendt tilbage til stenalderen, når teknikken engang i mellem svigter. Og al teknik kan svigte – det er kun et spørgsmål om, hvad du er villig til at gøre, når det svigter.

Vi er faktisk derude, hvor jeg bare skal slukke for vores access-points, hvis jeg skal i kontakt med ungerne.

Resultatet er givet på forhånd: Hvis internet-forbindelsen ryger, så er jeg sikker på, at der inden for få sekunder lyder et primalskrig fra begge drenge-værelser, når Fortnite lagger eller helt mister forbindelsen.

Og af en eller anden grund, så tror begge mine drenge i øvrigt, at jeg mestrer kunsten at kunne fjerndiagnosticere. Så hvis de blot råber ”far”, så ved jeg automatisk, hvad problemet er og hvordan det (meget hurtigt) kan afhjælpes.

Selv om jeg arbejder i en teknologi-virksomhed, så har jeg også brug for en digital detox engang i mellem.

Begynder med tyveri
Og for en del år siden, så fandt jeg en god og effektiv metode, som jeg ofte bruger. Al inspiration begynder som bekendt med tyveri og du er mere end velkommen til at lade dig inspirere.

For en del år siden var jeg på ferie med familien i Normandiet i det nordvestlige Frankrig.

Under et besøg på Omaha Beach (der hvor de allierede ifm. Operation Overlord gik i land på D-dagen under 2. verdenskrig og hvor 2.200 soldater døde) ”importerede” jeg et par glas med sand. Pardon.

Så når ungerne beklager sig over ikke at have den nyeste smartphone, en gigabit-internet-forbindelse eller den nyeste spillekonsol, så peger jeg på glasset med sand fra Omaha Beach og fortæller dem, at de jo egentlig ikke har rigtige problemer.

Et klassisk 1. verdens it-problem er for eksempel at man har glemt at lade sin smartphone op. Hvis man da altså overhovedet kan finde sin smartphone.

Men der er ingen grund til at brokke sig over noget, som egentlig ikke er et rigtigt problem. Jeg er sikker på, at det ikke har en fatal konsekvens at tage i skole en enkelt dag uden sin mobiltelefon.

Et rigtigt problem er derimod at sætte livet på spil ved at storme en strand i dårligt vejr, mens kuglerne flyver om ørerne på dig.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.

mest debatterede artikler

Premium
Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system
De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.