Artikel top billede

Uber klar med massefyringer: Fyrer hundredvis fra udviklingsafdelinger

Uber taber milliarder af kroner hver eneste måned, og nu har selskabet gennemført en stor fyringsrunde, hvor hundredvis af medarbejdere mister jobbet.

Den populære amerikanske kørsels-app Uber har fyret 435 medarbejdere, der indtil nu har beskæftiget sig med software- og produktudvikling.

Det skriver det amerikanske medie Techcrunch.

Ifølge mediet svarer fyringerne til otte procent af den samlede organisation, og 85 procent af de fyrede har arbejdsplads i USA, mens 10 procent er placeret i Asien og de resterende fem procent har arbejdsplads i Europa, Mellemøsten og Afrika.

”Selvom det er smertefuldt i øjeblikket, specielt for dem bliver direkte berørt, så mener vi, at ændringerne vil være med til at skabe en stærkere teknisk organisation, som også i fremtiden vil ansætte nogle af bedste og talentfulde mennesker fra hele verden,” siger en talsperson for Uber til Techcrunch.

Fyringerne kommer få måneder efter, at Uber også fyrede 400 personer fra selskabets marketing-organisation.

Samtidig har Uber gennem de seneste år oplevet massive tab.

Alene i andet kvartal 2019 tabte selskabet mere end 5 milliarder dollar, hvilket svarer til mere end 33 milliarder kroner. Det selskabets største kvartalsmæssige tab nogensinde.

Læs også: Uber fyrer 400 medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.