Artikel top billede

Uber klar med massefyringer: Fyrer hundredvis fra udviklingsafdelinger

Uber taber milliarder af kroner hver eneste måned, og nu har selskabet gennemført en stor fyringsrunde, hvor hundredvis af medarbejdere mister jobbet.

Den populære amerikanske kørsels-app Uber har fyret 435 medarbejdere, der indtil nu har beskæftiget sig med software- og produktudvikling.

Det skriver det amerikanske medie Techcrunch.

Ifølge mediet svarer fyringerne til otte procent af den samlede organisation, og 85 procent af de fyrede har arbejdsplads i USA, mens 10 procent er placeret i Asien og de resterende fem procent har arbejdsplads i Europa, Mellemøsten og Afrika.

”Selvom det er smertefuldt i øjeblikket, specielt for dem bliver direkte berørt, så mener vi, at ændringerne vil være med til at skabe en stærkere teknisk organisation, som også i fremtiden vil ansætte nogle af bedste og talentfulde mennesker fra hele verden,” siger en talsperson for Uber til Techcrunch.

Fyringerne kommer få måneder efter, at Uber også fyrede 400 personer fra selskabets marketing-organisation.

Samtidig har Uber gennem de seneste år oplevet massive tab.

Alene i andet kvartal 2019 tabte selskabet mere end 5 milliarder dollar, hvilket svarer til mere end 33 milliarder kroner. Det selskabets største kvartalsmæssige tab nogensinde.

Læs også: Uber fyrer 400 medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere