Artikel top billede

(Foto: PC World)

Center for Cybersikkerhed: Sådan skriver du det perfekte password

Længden på et password er langt vigtigere end kompleksiteten, lyder det fra Center for Cybersikkerhed, der netop har udgivet ny vejledning i, hvordan du skriver det perfekte password. Se vejledningen her.

Vi anvender alle i stor stil passwords både privat og professionelt til at sikre vores ofte vigtigste data og systemer, og det gør det kritisk, at vi er gode til at håndtere password - ikke mindst som administratorer med ansvar for password-policy i hele organisationer.

Nu er der hjælp at hente med en række konkrete råd og punkter, der kan sikre, at dine password er effektive.

Rådene finder vi i en ny vejledning, som Center for Cybersikkerhed netop har offentliggjort med særlig vinkel på it-afdelingerne i landets organisationer.

“Vi kæmper stadig med at vælge gode passwords. Det viser de stadigt hyppigere lækager af passwords fra kompromitterede internettjenester. Vi kæmper også med at holde styr på de mange konti, som vi bruger på internettet, og vælger ofte passwords, der er nemme at huske. Det gør dem også nemmere af gætte. Når vi samtidig genbruger dem på tværs af tjenester, øger det risikoen for misbrug,” lyder det fra centeret.

Lange passwords - ikke komplekse

Et af rådene fra Center for Cybersikkerhed er, at man fokuserer på længden af passwordene fremfor kompleksiteten.

Det vil sige, at et langt password med lav kompleksitet som eksempelvis ‘Computerworldskriveritnyhederoganalyserogjeglæsermed’ er bedre end et kort password med høj kompleksitet som eksempelvis ‘i30XPyy161.’

“Et langt, komplekst og unikt password er stadig god latin, men vi må indse, at hvis det ikke også er praktisk at anvende i dagligdagen, går man ofte på kompromis med den gode sikkerhedspraksis. Det er derfor vigtigt at gøre det nemmere at være sikker, for eksempel ved at bruge et længere men mindre kompliceret password,” lyder det fra Center for Cybersikkerhed.

I vejledningen kommer centeret med en række gode råd til at sammensætte den bedste password-politik og finde på de bedste og mest sikre password.

Du finder hele vejledningen her: Passwordvejledning til it-brugere, -udviklere, -driftsfolk og ledelsen.

Læs også:

Hvad siger du til et password på 64 tegn?

Er dit netværk sikkert? Her har du 10 super-effektive værktøjer til penetrations-test (de fleste er gratis)

Sikkerhedsformand langer ud efter brug af passwords: “To faktor authentication er et forsøg på at reparere noget, der allerede er gået i stykker”

Vores brugere kan med et enkelt password logge på 4.000 tjenester: Sådan har vi selv bygget en sikker login-løsning

Vejle Kommune efter sikkerhedsbrist: 12.000 skoleelever skal skifte password - nu skal det tekniske setup gennemgåes
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere