Artikel top billede

(Foto: PC World)

Center for Cybersikkerhed: Sådan skriver du det perfekte password

Længden på et password er langt vigtigere end kompleksiteten, lyder det fra Center for Cybersikkerhed, der netop har udgivet ny vejledning i, hvordan du skriver det perfekte password. Se vejledningen her.

Vi anvender alle i stor stil passwords både privat og professionelt til at sikre vores ofte vigtigste data og systemer, og det gør det kritisk, at vi er gode til at håndtere password - ikke mindst som administratorer med ansvar for password-policy i hele organisationer.

Nu er der hjælp at hente med en række konkrete råd og punkter, der kan sikre, at dine password er effektive.

Rådene finder vi i en ny vejledning, som Center for Cybersikkerhed netop har offentliggjort med særlig vinkel på it-afdelingerne i landets organisationer.

“Vi kæmper stadig med at vælge gode passwords. Det viser de stadigt hyppigere lækager af passwords fra kompromitterede internettjenester. Vi kæmper også med at holde styr på de mange konti, som vi bruger på internettet, og vælger ofte passwords, der er nemme at huske. Det gør dem også nemmere af gætte. Når vi samtidig genbruger dem på tværs af tjenester, øger det risikoen for misbrug,” lyder det fra centeret.

Lange passwords - ikke komplekse

Et af rådene fra Center for Cybersikkerhed er, at man fokuserer på længden af passwordene fremfor kompleksiteten.

Det vil sige, at et langt password med lav kompleksitet som eksempelvis ‘Computerworldskriveritnyhederoganalyserogjeglæsermed’ er bedre end et kort password med høj kompleksitet som eksempelvis ‘i30XPyy161.’

“Et langt, komplekst og unikt password er stadig god latin, men vi må indse, at hvis det ikke også er praktisk at anvende i dagligdagen, går man ofte på kompromis med den gode sikkerhedspraksis. Det er derfor vigtigt at gøre det nemmere at være sikker, for eksempel ved at bruge et længere men mindre kompliceret password,” lyder det fra Center for Cybersikkerhed.

I vejledningen kommer centeret med en række gode råd til at sammensætte den bedste password-politik og finde på de bedste og mest sikre password.

Du finder hele vejledningen her: Passwordvejledning til it-brugere, -udviklere, -driftsfolk og ledelsen.

Læs også:

Hvad siger du til et password på 64 tegn?

Er dit netværk sikkert? Her har du 10 super-effektive værktøjer til penetrations-test (de fleste er gratis)

Sikkerhedsformand langer ud efter brug af passwords: “To faktor authentication er et forsøg på at reparere noget, der allerede er gået i stykker”

Vores brugere kan med et enkelt password logge på 4.000 tjenester: Sådan har vi selv bygget en sikker login-løsning

Vejle Kommune efter sikkerhedsbrist: 12.000 skoleelever skal skifte password - nu skal det tekniske setup gennemgåes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere