Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Storbritannien kan være parat til at give Huawei 5G-adgang

Den britiske regering kan være på vej til at give Huawei adgang til landets kommende 5G-netværk

Den britiske premierminister Boris Johnson forbereder sig på at tage en beslutning, der vil give Huawei adgang til Storbritanniens fremtidige 5G-netværk, hvis selskabet vinder de nødvendige udbud

Det skriver den britiske avis The Times.

Ifølge avisen nærmer den britiske regering og de britiske sikkerhedstjenester sig en afgørelse i den kontroversielle sag, der kan bringe den britiske regering på kollisionskurs med USA, som længe har advaret sine allierede mod at give Huawei adgang til deres mobilnetværk.

Det er dog ifølge The Times ikke alle dele af 5G-netværket, som Huawei vil få adgang til, men blot det der i den britiske avis bliver betegnet som ”mindre kontroversielle” dele af netværket.

Læs også: Huawei bejler til Europa og maner usikkerhed til jorden: Vil gøre kontinentet verdensledende på fremtidens netværk

Huawei-topchef: Johnson er meget kompetent
Huaweis grundlægger og topchef Ren Zhengfei har tidligere udtalt, at han er overbevist om at Boris Johnson ikke vil afvise Huawei.

”Jeg tror ikke, at de vil sige nej til os så længe, at de lader os gennemgå grundige test og ser på os seriøst,” sagde Huawei-topchefen tidligere på året i et interview med SkyNews.

Her beskrev han også Boris Johnson som ”en meget beslutsom” og ”meget kompetent” person.

Læs også: USA slår igen ned på kinesiske it-selskaber: Blacklister fremadstormende kunstig intelligens-firmaer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere