Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Storbritannien kan være parat til at give Huawei 5G-adgang

Den britiske regering kan være på vej til at give Huawei adgang til landets kommende 5G-netværk

Den britiske premierminister Boris Johnson forbereder sig på at tage en beslutning, der vil give Huawei adgang til Storbritanniens fremtidige 5G-netværk, hvis selskabet vinder de nødvendige udbud

Det skriver den britiske avis The Times.

Ifølge avisen nærmer den britiske regering og de britiske sikkerhedstjenester sig en afgørelse i den kontroversielle sag, der kan bringe den britiske regering på kollisionskurs med USA, som længe har advaret sine allierede mod at give Huawei adgang til deres mobilnetværk.

Det er dog ifølge The Times ikke alle dele af 5G-netværket, som Huawei vil få adgang til, men blot det der i den britiske avis bliver betegnet som ”mindre kontroversielle” dele af netværket.

Læs også: Huawei bejler til Europa og maner usikkerhed til jorden: Vil gøre kontinentet verdensledende på fremtidens netværk

Huawei-topchef: Johnson er meget kompetent
Huaweis grundlægger og topchef Ren Zhengfei har tidligere udtalt, at han er overbevist om at Boris Johnson ikke vil afvise Huawei.

”Jeg tror ikke, at de vil sige nej til os så længe, at de lader os gennemgå grundige test og ser på os seriøst,” sagde Huawei-topchefen tidligere på året i et interview med SkyNews.

Her beskrev han også Boris Johnson som ”en meget beslutsom” og ”meget kompetent” person.

Læs også: USA slår igen ned på kinesiske it-selskaber: Blacklister fremadstormende kunstig intelligens-firmaer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere