Artikel top billede

Politi afslører stort svindelnummer med Apple-produkter: Svindel for millioner af kroner

Det amerikanske forbundspoliti har afsløret en international svindelring, som med Apple-produkter som handelsvare har svindlet for millioner af kroner. De 14 medlemmer sigtes nu for ‘bedrag, identitets-tyveri og hvidvask’ i stort omfang.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har afsløret en international svindelring, som i flere år har svindlet systematisk med import af falske iPhones og iPads fra Kina.

Det meddeler FBI i denne udsendte meddelelse.

De amerikanske myndigheder har sigtet 14 personer, der mistænkes for at være med i svindelringen. De sigtes for ‘bedrag, konspiration, identitets-tyveri og hvidvask,’ hedder det.

Tre af de 14 personer - alle af kinesisk herkomst - er endnu ikke blevet pågrebet, og de efterlyses nu.

Ifølge FBI har gruppen importeret mere end 10.000 falske iPhones og iPads fra Kina og i Apple-butikker i Canada og USA byttet dem til ægte Apple-produkter, som så er blevet sendt tilbage til Kina for her at blive solgt.

“Apple vurderer konservativt, at tabet forbundet med de falske produkter, som er blevet byttet i Apple Stores til ægte Apple-produkter løber op i mere end seks millioner dollar,” lyder det fra FBI i meddelelsen.

Den amerikanske statsadvokat, Robert Brewer, peger på, at sagen handler om mere end blot det økonomiske tab.

“Produktionen af falske produkter - og svindlen af amerikanske virksomheder - underminerer systematisk markedet og skader uskyldige mennesker,” siger han.

Alle de falske iPhones har været udstyret med et IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity) og et serienummer, som er blevet kopieret fra originale enheder.

Du finder hele FBI's beskrivelse af sagen her: Fourteen Indicted in $6 Million Counterfeit iPhones Scheme; Biggest Fraud of its Kind in Southern District.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere