Artikel top billede

Politi afslører stort svindelnummer med Apple-produkter: Svindel for millioner af kroner

Det amerikanske forbundspoliti har afsløret en international svindelring, som med Apple-produkter som handelsvare har svindlet for millioner af kroner. De 14 medlemmer sigtes nu for ‘bedrag, identitets-tyveri og hvidvask’ i stort omfang.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har afsløret en international svindelring, som i flere år har svindlet systematisk med import af falske iPhones og iPads fra Kina.

Det meddeler FBI i denne udsendte meddelelse.

De amerikanske myndigheder har sigtet 14 personer, der mistænkes for at være med i svindelringen. De sigtes for ‘bedrag, konspiration, identitets-tyveri og hvidvask,’ hedder det.

Tre af de 14 personer - alle af kinesisk herkomst - er endnu ikke blevet pågrebet, og de efterlyses nu.

Ifølge FBI har gruppen importeret mere end 10.000 falske iPhones og iPads fra Kina og i Apple-butikker i Canada og USA byttet dem til ægte Apple-produkter, som så er blevet sendt tilbage til Kina for her at blive solgt.

“Apple vurderer konservativt, at tabet forbundet med de falske produkter, som er blevet byttet i Apple Stores til ægte Apple-produkter løber op i mere end seks millioner dollar,” lyder det fra FBI i meddelelsen.

Den amerikanske statsadvokat, Robert Brewer, peger på, at sagen handler om mere end blot det økonomiske tab.

“Produktionen af falske produkter - og svindlen af amerikanske virksomheder - underminerer systematisk markedet og skader uskyldige mennesker,” siger han.

Alle de falske iPhones har været udstyret med et IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity) og et serienummer, som er blevet kopieret fra originale enheder.

Du finder hele FBI's beskrivelse af sagen her: Fourteen Indicted in $6 Million Counterfeit iPhones Scheme; Biggest Fraud of its Kind in Southern District.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere