Artikel top billede

Kunst: SMK bruger kunstig intelligens til digitalisering af DK’s største kunstsamling

Snart behøver du ikke at gå på museum for at få din daglige dosis kunst. Statens Museum for Kunst (SMK) er nemlig lige nu i gang med det store digitaliseringsprojekt SMK Open, som sigter mod at gøre museets kunstsamling tilgængelig.

Snart behøver du ikke at gå på museum for at få din daglige dosis kunst. Statens Museum for Kunst (SMK) er nemlig lige nu i gang med det store digitaliseringsprojekt SMK Open, som sigter mod at gøre museets kunstsamling tilgængelig for alle på en lang række digitale platforme.

SMK råder over Danmarks største kunstsamling med omkring 260.000 værker.

Det er selvsagt en stor opgave at organisere og katalogisere alle disse værker, og derfor har museet taget kunstig intelligens i brug.

Gennem såkaldt superviseret og u-superviseret maskinlæring bliver værkerne tagget og kategoriseret, så de kan sorteres efter blandt andet farve, motiv og stilart.

Dette vil gøre det nemmere for brugerne at søge blandt de mange tusind værker.

Hele projektet ville ifølge leder af digital på SMK, Jonas Heide Smith, slet ikke være muligt uden brugen af kunstig intelligens:

”Hvis mennesker skulle sidde og tagge alle værkerne, ville det være utroligt dyrt og tidskrævende. Med kunstig intelligens kan vi få udført det grove arbejde hurtigt, så vi kan koncentrere os om mere komplicerede og kreative opgaver,” siger Jonas Heide Smith.

40.000 af SMK’s værker er allerede tilgængelige i en onlineversion på open.smk.dk.

SMK lancerer 29. november 2019 en ny, mere brugervenlig onlineplatform, hvor brugere gratis kan downloade de digitaliserede værker, som ikke længere er beskyttet af ophavsret, i høj opløsning.

Al data, som SMK genererer i forbindelse med projektet, bliver samtidig samlet i et såkaldt API (Application Programming Interface).

API’et kan både privatpersoner og virksomheder frit bruge til at udvikle egne apps og tjenester baseret på SMK’s data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere