Artikel top billede

Kunst: SMK bruger kunstig intelligens til digitalisering af DK’s største kunstsamling

Snart behøver du ikke at gå på museum for at få din daglige dosis kunst. Statens Museum for Kunst (SMK) er nemlig lige nu i gang med det store digitaliseringsprojekt SMK Open, som sigter mod at gøre museets kunstsamling tilgængelig.

Snart behøver du ikke at gå på museum for at få din daglige dosis kunst. Statens Museum for Kunst (SMK) er nemlig lige nu i gang med det store digitaliseringsprojekt SMK Open, som sigter mod at gøre museets kunstsamling tilgængelig for alle på en lang række digitale platforme.

SMK råder over Danmarks største kunstsamling med omkring 260.000 værker.

Det er selvsagt en stor opgave at organisere og katalogisere alle disse værker, og derfor har museet taget kunstig intelligens i brug.

Gennem såkaldt superviseret og u-superviseret maskinlæring bliver værkerne tagget og kategoriseret, så de kan sorteres efter blandt andet farve, motiv og stilart.

Dette vil gøre det nemmere for brugerne at søge blandt de mange tusind værker.

Hele projektet ville ifølge leder af digital på SMK, Jonas Heide Smith, slet ikke være muligt uden brugen af kunstig intelligens:

”Hvis mennesker skulle sidde og tagge alle værkerne, ville det være utroligt dyrt og tidskrævende. Med kunstig intelligens kan vi få udført det grove arbejde hurtigt, så vi kan koncentrere os om mere komplicerede og kreative opgaver,” siger Jonas Heide Smith.

40.000 af SMK’s værker er allerede tilgængelige i en onlineversion på open.smk.dk.

SMK lancerer 29. november 2019 en ny, mere brugervenlig onlineplatform, hvor brugere gratis kan downloade de digitaliserede værker, som ikke længere er beskyttet af ophavsret, i høj opløsning.

Al data, som SMK genererer i forbindelse med projektet, bliver samtidig samlet i et såkaldt API (Application Programming Interface).

API’et kan både privatpersoner og virksomheder frit bruge til at udvikle egne apps og tjenester baseret på SMK’s data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.