Artikel top billede

Kunst: SMK bruger kunstig intelligens til digitalisering af DK’s største kunstsamling

Snart behøver du ikke at gå på museum for at få din daglige dosis kunst. Statens Museum for Kunst (SMK) er nemlig lige nu i gang med det store digitaliseringsprojekt SMK Open, som sigter mod at gøre museets kunstsamling tilgængelig.

Snart behøver du ikke at gå på museum for at få din daglige dosis kunst. Statens Museum for Kunst (SMK) er nemlig lige nu i gang med det store digitaliseringsprojekt SMK Open, som sigter mod at gøre museets kunstsamling tilgængelig for alle på en lang række digitale platforme.

SMK råder over Danmarks største kunstsamling med omkring 260.000 værker.

Det er selvsagt en stor opgave at organisere og katalogisere alle disse værker, og derfor har museet taget kunstig intelligens i brug.

Gennem såkaldt superviseret og u-superviseret maskinlæring bliver værkerne tagget og kategoriseret, så de kan sorteres efter blandt andet farve, motiv og stilart.

Dette vil gøre det nemmere for brugerne at søge blandt de mange tusind værker.

Hele projektet ville ifølge leder af digital på SMK, Jonas Heide Smith, slet ikke være muligt uden brugen af kunstig intelligens:

”Hvis mennesker skulle sidde og tagge alle værkerne, ville det være utroligt dyrt og tidskrævende. Med kunstig intelligens kan vi få udført det grove arbejde hurtigt, så vi kan koncentrere os om mere komplicerede og kreative opgaver,” siger Jonas Heide Smith.

40.000 af SMK’s værker er allerede tilgængelige i en onlineversion på open.smk.dk.

SMK lancerer 29. november 2019 en ny, mere brugervenlig onlineplatform, hvor brugere gratis kan downloade de digitaliserede værker, som ikke længere er beskyttet af ophavsret, i høj opløsning.

Al data, som SMK genererer i forbindelse med projektet, bliver samtidig samlet i et såkaldt API (Application Programming Interface).

API’et kan både privatpersoner og virksomheder frit bruge til at udvikle egne apps og tjenester baseret på SMK’s data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere