Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Dankort-app'en taber den digitale betalingskrig: Nets erkender nederlag til Apple Pay

Nets' dankort-app har tabt kampen om forbrugerne og butikkernes gunst. Det erkender selskabet selv og detailkæderne mener at løsningen aldrig slog igennem.

I begyndelsen af 2017 kunne den danske betalingskæmpe Nets annoncere, at det velkendte Dankort nu blev en tilgængeligt på kundernes smartphone.

Men lidt over to år efter erkender selskabet bag satsningen nu, at Dankort app'en ikke har vundet indpas hos kunderne.

Det skriver Dagbladet Børsen.

“Med introduktionen af Apple Pay og Google Pay er NFC blevet den naturlige måde for forbrugerne at betale via mobilen, da det også er sådan, de har vænnet sig til at betale kontaktløst med det fysiske kort. Dette har nok gjort det sværere for mobilbetalingsløsninger som Dankort app, der anvender alternative betalingsteknologier, at slå igennem,” skriver Jeppe Juul-Andersen i en mail til avisen.
Læs også: Alle venter på det mobile Dankort, men Nets' nye betalings-app kan få det svært

Koncerndirektør i supermarkedsgiganten Coop fortæller ligefrem til Børsen, at Dankort-app'en ikke er nogen faktor i nogen af selskabets butikker.

Samme melding kommer fra konkurrenten Salling Group, der også fortæller at Nets digitale dankort ikke spiller nogen rolle i betalingen fra kunderne.

Der har tidligere været kritik af Apple for ikke at åbne op for den teknologi i selskabets iPhones, der ville gøre en løsning som Nets mere anvendelig på selskabets telefoner.

Læs mere her: Nets opruster i kampen mod MobilePay, men gider danskerne overhovedet mobilbetalinger?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere