Artikel top billede

Foto: Dan Jensen

Her er KMD’s nye software-satsning

KMD gafler nu et it-system fra et konkursramt dansk selskab.

Det danske it-firma KMD har opkøbt it-systemet DVI System International, der blandt andet bruges i forbindelse med ulykker og katastrofer.

Det oplyser KMD i en pressemeddelelse.

KMD overtager systemet fra det konkursramte selskab Plass Data.

It-systemet bruges i forbindelse med identifikation og registrering af katastrofeofre, og det bliver andet blandt andet brugt af Interpol, Rigspolitiet i Danmark samt af politiet i lande som Norge, Holland, Australien, Sydafrika og Canada.

”Vi er glade for, at vi får DVI-systemet ind i vores produktportefølje i KMD. Der er tale om yderst samfundskritisk software, der hjælper myndigheder over hele verden i svære situationer. Det er en opgave, som vi gerne vil være med til at løfte. Samtidig matcher kundeporteføljen de udenlandske forretningsplaner, som KMD har lagt sammen med vores ejere fra NEC, godt," fortæller Søren Henriksen, direktør for strategi, teknologi og kommunikation i KMD, ifølge en pressemeddelelse.

Overtager tre medarbejdere

Udover selve it-systemet overtager KMD også kundeaftaler og immaterielle rettigheder. Samtidig overgår tre medarbejdere også fra Plass Data til KMD.

Det nye system bliver ifølge KMD del af en forretningsenhed for statslige kunder, som har til huse i KMD’s hovedkvarter i Ballerup.

KMD oplyser ikke, hvad selskabet har betalt for det nye system.

Plass Data havde til huse i Holbæk, men den 19. november blev det meddelt Statstidende, at selskabet er under konkursbehandling.

Læs også: KMD indgår seksårig aftale med Energistyrelsen om ambitiøs cloud-løsning: Et vigtigt skridt for KMD, mener selskabet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere