Artikel top billede

Ugen i tech: Lufttaxi på vej? Her er Hyundais og Ubers 2020-planer for en flyvende bil / Dansk snigpremiere til den elektriske folkevogn næste uge / OnePlus konceptmobil gemmer på snedigt kameratrick

Ugen i tech: Lufttaxi på vej? Her er Hyundais og Ubers 2020-planer for en flyvende bil / Dansk snigpremiere til den elektriske folkevogn næste uge / OnePlus konceptmobil gemmer på snedigt kameratrick.

Flyvende biler er noget, der umiddelbart hører til i sci-fi romaner, men det afholder nu ikke den sydkoreanske bilproducent Hyundai og den amerikanske transporttjeneste Uber fra at undersøge mulighederne.

Ved årets CES-elektronikmesse i Las Vegas, viste begge selskaber i partnerskab et bud på en flyvende bil, der kan fragte passagerer fra A til B.

Her er i første omgang tale om et konceptfly døbt ’SA-1’ som et led i partnerskabets ’Urban Air Mobility’ intiativ, skriver Aviation Today.

S-A1 vil ved hjælp af seks elmotorer kun flyve med op til 290 kilometer i timen mellem 300 og 600 meters højde over tærenet. Rækkevidden på en flyvetur bliver op til 100 kilometer på en opladning.

Hybrid-flyet, der kan lande og lette horisontalt, der skal fungere som en flyvende taxa-tjeneste i samspil med Ubers ’Elevate’ økosystem for fly- og dronebaserede tjenester.

Ifølge Hyundai er planen at få godkendt og fremstillet S-A1 flyet inden udgangen af 2020.

Feltet af dronelignende lufttaxaer udvides markant i disse måneder, hvor helikopterproducenten Bell ved CES-messen løfter sløret for sit AerOS quad-copter koncept.

Lige før nytår kunne den europæiske fly-kæmpe Airbus sende sin CityAirbus prototype på sin første flyvetur.

Dansk snigpremiere til den elektriske folkevogn næste uge

Fra og med mandag 13. januar og en uge frem vil danske elbilsinteresserede og andre nysgerrige sjæle få mulighed for at se Volkswagens bud på en elektrisk folkevogn at se.

Ved et såkaldt ’pop-up’ event vil bilkoncernen holde en forpremiere i indre København hvor selskabets elbilssats ’VW ID.3’ vil blive vist frem, skriver netmediet Inputmag.

Bilen vil være udstillet mellem klokken 12 og 20 i hverdagen og 10 og 18 i weekenddagene mellem 13. og 20. januar.

Volkswagen ID.3 er koncernens første rene elbil bygget på den elektriske MEB-platform.

Priserne forventes at debutere ved 279.995 kroner for billigste variant med 330 kilometers rækkevidde, mens topmodellen med 550 kilometers batteri vil debutere ved 344.995 kroner.

Læs også: Ugen i tech: VW slipper sin elektriske folkevogn løs: Her er de danske priser på ID.3 / Google Pixel 4 dukker op alle vegne – flere uger før tid / Surface Laptop 3 får vokseværk: Skærmen kan blive op til 15 tommer

OnePlus koncept-mobil gemmer på snedigt kameratrick

I takt med at stadigt flere kameramoduler klemmes ned i smartphones, begynder behovet for at skjule de ikke altid lige æstetiske moduler at vokse.

Netop denne problemstilling forsøger den kinesiske mobilproducent OnePlus at løse med deres ’Concept One’ smartphone.

Her byder OnePlus på en smartphone med tre kameraer som går i et med et glasspanel på mobilens bagside.

For at fuldende forsvindingsnummeret nøjes OnePlus ikke med at med at få modulerne til at gå i et med glasset. I stedet er modulerne belagt med en 0,3 mm tynd belægning der bliver uigennemsigtigt - og dermed skjuler de underliggende kameramoduler.

Selve telefonen deler komponenter med OnePlus nuværende flagsskib OnePlus 7T Pro.

Telefon-prototypen, står ikke at debutere i markedet, men netmediet Pocket-lint noterer, at selskabet har for vane at introducere nye teknologier for få måneder efterfølgende at masseproducere dem og sælge dem.

Se også: Ugen i tech: Denne elbil er kinesisk – og den er bare en blandt flere, der kommer til Danmark / OnePlus løfter selv sløret: Sådan kommer vores nye flagskibsmobil til at se ud / Googles næste router vil lytte med i dit hjem