M-byte er en kinesisk, elektrisk luksus-SUV vi får at se på de danske veje.

Ugen i tech: Denne elbil er kinesisk – og den er bare en blandt flere, der kommer til Danmark / OnePlus løfter selv sløret: Sådan kommer vores nye flagskibsmobil til at se ud / Googles næste router vil lytte med i dit hjem

Denne elbil er kinesisk – og den er bare en blandt flere, der kommer til Danmark / OnePlus løfter selv sløret: Sådan kommer vores nye flagskibsmobil til at se ud / Googles næste router vil lytte med i dit hjem

Denne elbil er kinesisk – og den er bare en blandt flere, der kommer til Danmark
Der er ikke mange kinesiske biler at finde på de danske landeveje, men det kan hurtigt ændre sig i de kommende år, for hele tre kinesiske bilfabrikanter melder deres snarlige ankomst på det danske marked.

Nyeste udmelding står bilproducenten Byton for, som har i sinde at bringe sin elektriske SUV ’M-Byte’ til flere europæiske markeder herunder det danske. Bilen, som blev offentliggjort ved Frankfurts bilmesse får europæisk debut i 2020, først i udvalgte nøglemarkeder efterfulgt af det danske, skriver Finans.

Se også: Denne afsindige hyper-elbil kan tankes op på under 10 minutter

Unikt for den kinesiske elbil, bliver en kabine som får hele 48 tommers skærm tværs over cockpittet.

Bilen vil samtidig få mellem 71 og 95 kWh batteri til at drive enten en 268 eller 402 hestes elmotor frem. Iføleg producenten skulle det række til en rækkevidde på op til 440 kilometer (WLTP) og 0-100 km/t tider på ned til 5,5 sekunder.

Prisen vil debutere ved 45.000 euro, svarende til knap 338.000 kroner uden eventuelle danske afgifter.

To andre kinesiske bilproducenter står også overfor en dansk debut i de kommende år med deres respektive eldrevne SUV’er: Kinesiske MG med deres ’ZS EV’ samt Aiways med deres ’U5’.

MG ZS EV føres allerede nu i England til en debutpris på 25.000 britiske pund, mens Aiways U5 kan, ifølge netmediet Electrive, få en debutpris helt ned til 25.000 euro for en basismodel.

Det svarer til henholdsvis 212.000 og 187.000 kroner før eventuelle danske afgifter.

Mg'en får omkring 141 el-hestekræfter at arbejde med, mens U5 får 188 af slagsen. Den mindre ZS EV nøjes dog med at kunne tilbagelægge 263 kilometer (WLTP) på en opladning, mod op til 460 kilometer i Aiways U5 - målt efter den mere optimistiske NEDC-norm.

Læs også: Ugen i tech: Skodas første elbil ser ud at blive markedets billigste / Nedtælling begyndt til lanceringen af AMD’s mest lovende CPU i lang tid / Ny budgetmobil fra Nokia: En avanceret telefon til lavpris

OnePlus løfter selv sløret: Sådan kommer vores nye flagskibsmobil til at se ud
Den kinesiske mobilproducent OnePlus har et større lanceringsevent i bedene 10. oktober hvor selskabet vil løfte sløret for sin efterårskollektion.

OnePlus’ administrerende direktør Pete Lau, synes dog indstille på at tyvstarte på offentliggørelsen ved at slippe nye billeder af den kommende OnePlus 7T topmobil ud denne uge, på selskabets forum.

På de officielle billeder ses det, hvordan OnePlus 7T vil få et trippelkamera, med tre moduler med brændevider svarende til 17, 26 og 51mm – altså ultravidvinkel, vidvinkel samt et telemodul. En kameraanordning som minder om den, der prydede forårets mere ambitiøse Pro-model.

Hvad telefonen, og en eventuel OnePlus 7T Pro, ellers vil byde på, er fortsat på rygtebasis. En ny stærkere Snapdragon 855+ processor samt 90Hz skærm blev tidligere på ugen rygtet, skriver the Verge.

Ud over den nye processor, vil der være forbedringer at finde i batteriet, som Pete Lau i et interview med Techradar lover, vil være 23 procent hurtigere end tidligere.

Læs også: OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter

Googles næste router vil lytte med
Et andet oktober-event der kan forventes store hardware-nyheder fra er Googles. 15. oktober vil søgegiganten løfte sløret for hvad der forventes at blive en kombineret mesh-router og Google Assistant højttaler.

Ifølge netmediet 9to5google vil Googles ’Nest Wifi’ mesh-routere få indbyggede mikrofoner og højtallere for at kunne levere stemmestyring som i Googles eksisterende Home-højttalere. Musikkvaliteten fra hybrid-højttaleren skulle ifølge mediets kilder være sammenlignelig med Googles Home mini-serie.

Googles kommende hybrid-enhed skulle udkomme i tre farvevarianter og kan indgå i et mesh-netværk med eksisterende Google Wifi enheder.

Den nye enhed vil blive ledsaget af lanceringen af søgegiganten efterårskollektion af Pixel-smartphones: Google Pixel 4 samt Pixel 4XL.

Se også: Ugen i tech: VW slipper sin elektriske folkevogn løs: Her er de danske priser på ID.3 / Google Pixel 4 dukker op alle vegne – flere uger før tid / Surface Laptop 3 får vokseværk: Skærmen kan blive op til 15 tommerPremium
Med de japanske ejere i ryggen skal KMD's løsninger nu for alvor ud i verden: Her er topchef Eva Bernekes plan
Interview: KMD er med sine nye japanske ejere godt på vej ud på verdensmarkedet. Nu skal KMD's softwareløsninger for alvor udover stepperne. Se topchef Eva Bernekes plan her.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.