Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Der er ingen tid at spilde: Her er tre måder at gøre it-afdelingen mere bæredygtig på

Klumme: Der er ingen tid at spilde: Tech-industrien er nødt til at prioritere at finde nye måder at reducere CO2-udledningen og øge bæredygtigheden på og gøre grønne arbejdsmetoder til en naturlig del af arbejdet. Her er tre metoder til at komme i gang med en mere bæredygtig it-hverdag.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Lige nu findes der cirka otte millioner aktive datacentre i verden, og i den nærmeste fremtid vil der være milliarder – ja, der står milliarder – af enheder, der er forbundet med nettet.

Når man dertil lægger de mange millioner medarbejdere, der dagligt pendler til og fra arbejde i tech-industrien, kan der ikke herske tvivl om, at væksten i den digitale sektor har enorm indflydelse på vores klima.

Vi, der arbejder i tech-industrien, er nødt til at arbejde på at løse udfordringerne for klimaet.

Klimaforandringerne har allerede resulteret i en temperaturstigning på 1° C i den globale temperatur.

Der er ingen tid at spilde, og derfor er tech-industrien nødt til at prioritere at finde nye måder at reducere CO2-udledningen og øge bæredygtigheden på.

Vi er nødt til at gøre grønne arbejdsmetoder til en naturlig del af arbejdet.

Her er tre metoder til at komme i gang med en mere bæredygtig it-hverdag:

Skift til datacentre i skyen

Virksomheder og organisationer bør undersøge deres infrastruktur og evaluere, hvor effektiv den er.

Mange it-afdelinger vil opdage, at de kan mindske deres CO2-udledning ved at flytte data fra lokale datacentre til hyperscale cloud-tjenester.

Datacentre i skyen benytter sig i højere grad af bæredygtig energi og kører mere effektivt end lokale datacentre. Så energiforbruget ved hyperscale cloud-tjenester er generelt langt mindre end i virksomhedernes egne datacentre.

Drop forældet teknologi

Mange ældre enheder, som for eksempel bærbare computere, bruger væsentlig mere regnekraft og dermed mere energi end nødvendigt for at klare hverdagsopgaver.

Det virker måske som en lille ting, men når man tænker på, hvor mange medarbejdere i hele landet, der sider med forældede computere og dockingstationer, der kører i mindst 37 timer om ugen, så er det faktisk mange spildte kilowattimer, det drejer sig om.

Hvor det er muligt, bør man i stedet bruge computere som Chromebooks.

Her foregår databehandlingen ikke på selve computeren, men ligger i stedet for i skyen. Dermed falder behovet for højtydende og strømslugende computere, og hvis virksomheden har mange medarbejdere, kan det få virkelig stor betydning for miljøet.

Skift til en mere fleksibel arbejdskultur

Et skift til en arbejdskultur, hvor medarbejderne har stor fleksibilitet til for eksempel at arbejde hjemmefra kan få stor betydning for jeres virksomhed.

For den nye arbejdskultur, hvor medarbejderne kan arbejde effektivt hjemmefra, når det giver mening, kan give virksomheden større effektivitet, gladere teams og kolleger og en markant mindre miljøbelastning.

Mange bruger op til en time eller mere på transport til og fra arbejde hver dag, og i takt med stigende trafik og længere afstande til arbejdet vil vi fremover sandsynligvis skulle bruge endnu mere tid på transport i bil, bus og tog. Alt sammen transport, der bidrager til at øge vores samlede CO2-udledning.

Hvis vi i stedet fokuserer mere på en arbejdskultur, hvor vi kan arbejde – og samarbejde – hvor som helst og når som helst, kan vi reducere miljøbelastningen og samtidig slippe for at skulle ud på de lange pendlerture hver eneste dag.

Husk på, at arbejdet er det, vi laver og ikke kun et sted, vi tager hen.

Ved at tage den filosofi til sig, ved at arbejde i skyen på energieffektive enheder og ved at give medarbejderne frihed til at arbejde fleksibelt, kan vi alle være med til at mindske CO2-udledningen og samtidig få kolleger og medarbejdere, der er gladere og mere produktive.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.