Artikel top billede

Foto: Mark Thyrring. (Foto: Mark Thyrring)

Overblik: Fusion med Dansk Erhverv mislykkedes for IT-Branchen

Overblik: En ny topchef, en ny strategi og en mislykket fusion med Dansk Erhverv. Det har været et hektisk år for IT-Branchen. Få overblikket her.

Det seneste år har været begivenhedsrigt for IT-Branchen.

Mens medlemsvæksten i brancheforeningen fortsætter, så IT-Branchen nu har rundet 750 medlemmer, er der også sket store ting på de interne linjer.

Det hele kulminerende kort før jul, da Birgitte Hass efter mere en fem år på posten mistede jobbet som IT-Branchens direktør.

Ny topchef for interesseorganisationen er Natasha Friis Saxberg, der allerede er ved at sætte en ny kurs for IT-Branchen.

Den betyder blandt andet, at SMV'ernes andel af medlemskaren skal mindskes i fremtiden.

Og markante ændringer har tilsyneladende været et gennemgående tema i længere tid på de indre linjer hos IT-Branchen.

Senest har Computerworld afsløret, at IT-Branchen og Dansk Erhverv gennem efteråret 2018 og ind i foråret 2019 var i dialog om at fusionere de to brancheorganistioner.

Efter en intern arbejdsgruppe i IT-Branchen havde arbejdet konkret med ideen, blev projektet lagt på is kort før IT-Branchens årsmøde 28. marts 2019.

Der bliver altså nok at snakke om på IT-Branchens næste årsmøde, som afholdes 26. marts 2020.

Få overblikket over den hektiske tid i IT-Branchen herunder. Klik på hver enkelt artikel for at læse mere.

Afsløring: IT-Branchen og Dansk Erhverv mislykkedes med fusionsplaner
Gennem flere måneder i 2018 og 2019 var en fusion mellem IT-Branchen og Dansk Erhverv på tale. I foråret 2019 blev fusionsplanerne på køl. "Jeg mener ikke, at jeg har haft en interessekonflikt," lyder det fra IT-Branchens bestyrelsesformand, Kim Nielsen, der også sidder i bestyrelsen hos Dansk Erhverv. Læs hele historien om fusionsplanen her.

ITB-formand om fusionsplaner med Dansk Erhverv: "Det er vigtigt, at vi som brancheforening gerne vil gøre det rigtige for vores land"
Interview: "IT-Branchens selvstændighed er kommet for at blive for en rum tid." Det er meldingen fra IT-Branchens bestyrelsesformand, Kim Nielsen, efter Computerworld har afsløret de nu skrinlagte fusionsplaner. Læs Kim Nielsen fortælle om hele forløbet her.

Dansk Erhverv taler ud om mislykket fusionsplan med IT-Branchen: "Der er mange veje til Rom"
Interview: Dansk Erhverv så perspektiver i en fusion med IT-Branchen, men planerne er nu taget af bordet. "Hvis IT-Branchen ønsker en fusion, så er det fint med én stærk stemme, men det er også fint med to stærke stemmer, der arbejder tæt sammen," lyder det fra brancheforeningens markedsdirektør.

Sådan skal Natasha Friis Saxbergs ITB adskille sig fra konkurrenterne: "Jeg tror i virkeligheden, at det er Dansk Erhverv og Dansk Industri, der gerne vil være mere som os"
Interview: Natasha Friis Saxbergs nye kurs for IT-Branchen bringer interesseorganisationen tættere på konkurrenterne hos Dansk Erhverv og DI, der nu skal kæmpe om medlemmerne. "Det værste vi kan gøre er at begynde at kigge til højre og venstre for at eliminere vores konkurrenter," lyder det.

Her er Natasha Friis Saxbergs store planer som topchef for ITB: "Jeg tog jobbet, fordi jeg selv har store ambitioner for den danske it-sektor, men også for Danmark"
Interview: IT-Branchens og Danmarks udfordringer i de kommende år går hånd i hånd, mener Natasha Friis Saxberg. Udfordringerne er så store, at hun sammenligner dem med Christopher Columbus' opdagelsesrejse og månelandingen i 1969. Men hvordan skal it-virksomheden i Rønne eller Hobro kunne relatere til så højtflyvende budskaber?

Natasha Friis Saxberg varsler markante ændringer i ITB - vil øge medlemstal med nye typer af virksomheder: "Hvis vi kun er SMV’ernes stemme, så er vi ikke Danmarks it-sektors stemme"
Interview: Natasha Friis Saxberg skal hente flere medlemmer til IT-Branchen. Hun åbner for, at it-afdelingerne i landets C25-selskaber kan få adgang til foreningen. "Jeg kan sagtens forstå SMV’ernes bekymring for ikke at blive hørt, men 85 procent af vores medlemmer er SMV’er, så jeg er mere bekymret for, at vi bliver en niche for nichen," siger hun.

Birgitte Hass var med til at stifte NemConnect - men blev smidt ud af investor: Nu er hun tilbage i ejerkredsen efter konkurs
Interview: Den afgående direktør for IT-Branchen, Birgitte Hass, var allerede involveret i opstarten af NemConnect for to år siden, men så blev hun smidt ud af en investor. Nu er hun tilbage som medejer og topchef, efter selskabet gik konkurs i foråret.

Uenighed kostede Birgitte Hass jobbet: "Jeg vil ikke lade som, at det bare er fordi, at jeg har fået nyt job"
Interview: Selv om uenighed betyder, at Birgitte Hass er færdig som øverste chef for IT-Branchen, forlader hun en brancheforening i topform, vurderer Birgitte Hass selv efter fem års ledelse af brancheorganisationen."Vi har tredoblet medlemsantallet siden 2014," siger hun.

Her er de tre hovedtemaer i Natasha Friis Saxbergs store plan for IT-Branchen
Interview: Når Natasha Friis Saxberg sætter sig i chefstolen hos IT-Branchen 6. januar, skal hun præsentere en ny strategi. Den kommer til at indeholde tre hovedteamer, fortæller hun. "ITB står for innovation, teknologi og bæredygtighed," lyder det. Se Natasha Friis Saxbergs store plan for IT-Branchen her.

Birgitte Hass færdig som direktør for IT-Branchen - afløses af Natasha Friis Saxberg
IT-Branchens topchef Birgitte Hass forlader branche-organisationen efter uenigheder om den fremtidige strategi. Hun afløses af den kendt danske it-profil Natasha Friis Saxberg.