Artikel top billede

Donald Trump forbereder nye måder at spænde ben for Huawei

Den amerikanske regering har taget hul på nye muligheder for at presse den kinesiske 5G-leverandør Huawei mest muligt.

Siden Donald Trump blev valgt som præsident, har han forsøgt at gøre livet så surt som muligt for det kinesiske selskab Huawei.

Og det ser kun ud til at fortsætte. Topfolk i Donald Trumps regering mødes nemlig senere på måneden for at diskutere, hvordan man kan begrænse selskabet yderligere.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: EU modstår amerikansk 5G-pres for totalt forbud mod Huawei: Hvert enkelt medlemsland må selv bestemme

Med Donald Trump i spidsen har USA allerede brugt adskillige kræfter på at advare sine allierede mod at benytte Huawei til det kommende 5G-netværk.

Men i slutningen af februar skal man altså mødes for at diskuttere, hvordan man politisk kan genere det kinesiske selskab mest muligt, lyder det.

"Regeringen er nødt til at beslutte, hvordan man bedst matcher retorikken mod Kina med politikker, der begrænser Kinas kerneteknologi og -industri," siger tidligere rådgiver for Donald Trump, Tim Morrison.

"Alt for mange værktøjer er ikke blevet præsenteret for præsidenten fordi hele regeringen ikke er inde i kampen. Det er nødt til at stoppe," siger han ifølge Reuters.

Læs også: USA nedtoner kritikken af Storbritannien i 5G-strid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere