Artikel top billede

Inden topmøde: Indførelse af tech-skat på it-giganter er det allervigtigste emne i år

EU vil have verdens førende økonomier i G20-landene til at gøre indførelsen af beskatning af de amerikanske tech-giganter til deres topprioritet i år.

Verdens førende økonomier, der er i samlet i den såkaldt G20-gruppe, bør gøre formuleringen af særlige skatteregler for de store amerikanske it-virksomheder til deres vigtigste tema i år.

Sådan lyder det fra EU forud for det kommende topmøde i G20-landene, der finder sted i Riyadh om en uges tid.

Her mødes finansministre og centralbank-direktør for verdens 20 største økonomier til topmøde for at drøfte blandt andet fælles skatteregler under OECD.

“Vi er nødt til at give det højeste prioritet at finde en global løsning, der kan adressere beskatning af den digitale økonomi,” lyder det EU, der er en af de 20 deltagende på mødet.

De øvrige er Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Kina, Mexico, Rusland, Saudi-Arabien, Storbritannien, Sydafrika, Sydkorea, Tyrkiet, Tyskland og USA.

EU skriver i en opfordring til mødedeltagerne, at man se frem til en ‘ambitiøs, retfærdig, effektiv og gennemførlig global løsning [...] i 2020.”

De store amerikanske it-selskaber som Google, Facebook og Amazon skatte-praksis har længe været en torn i øjet på EU, som vil have dem til at betale skat i de lande, hvor de henter deres omsætning.

Istedet udnytter de i dag i stor stil deres multinationale opsætninger til at betale skat i lande med meget lav eller ingen trækprocent.

Flere europæiske lande som Italien, Spanien og Storbritannien er allerede barslet med planer om særlige skatteregler for de digitale selskaber.

EU har tidligere peget på, at man vil indføre egne skatteregler på området, hvis ikke G20-landene kan nå til enighed.

Det kan du læse mere om her: EU vil indføre tech-skat - også hvis resten af verden ikke vil være med

Læs også:

Google dropper irsk skatte-fidus: Pengene skal ikke længere flyttes til Bermuda

Socialdemokraterne og Venstre dybt uenige om særskat på tech-kæmper




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere