Artikel top billede

Inden topmøde: Indførelse af tech-skat på it-giganter er det allervigtigste emne i år

EU vil have verdens førende økonomier i G20-landene til at gøre indførelsen af beskatning af de amerikanske tech-giganter til deres topprioritet i år.

Verdens førende økonomier, der er i samlet i den såkaldt G20-gruppe, bør gøre formuleringen af særlige skatteregler for de store amerikanske it-virksomheder til deres vigtigste tema i år.

Sådan lyder det fra EU forud for det kommende topmøde i G20-landene, der finder sted i Riyadh om en uges tid.

Her mødes finansministre og centralbank-direktør for verdens 20 største økonomier til topmøde for at drøfte blandt andet fælles skatteregler under OECD.

“Vi er nødt til at give det højeste prioritet at finde en global løsning, der kan adressere beskatning af den digitale økonomi,” lyder det EU, der er en af de 20 deltagende på mødet.

De øvrige er Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Kina, Mexico, Rusland, Saudi-Arabien, Storbritannien, Sydafrika, Sydkorea, Tyrkiet, Tyskland og USA.

EU skriver i en opfordring til mødedeltagerne, at man se frem til en ‘ambitiøs, retfærdig, effektiv og gennemførlig global løsning [...] i 2020.”

De store amerikanske it-selskaber som Google, Facebook og Amazon skatte-praksis har længe været en torn i øjet på EU, som vil have dem til at betale skat i de lande, hvor de henter deres omsætning.

Istedet udnytter de i dag i stor stil deres multinationale opsætninger til at betale skat i lande med meget lav eller ingen trækprocent.

Flere europæiske lande som Italien, Spanien og Storbritannien er allerede barslet med planer om særlige skatteregler for de digitale selskaber.

EU har tidligere peget på, at man vil indføre egne skatteregler på området, hvis ikke G20-landene kan nå til enighed.

Det kan du læse mere om her: EU vil indføre tech-skat - også hvis resten af verden ikke vil være med

Læs også:

Google dropper irsk skatte-fidus: Pengene skal ikke længere flyttes til Bermuda

Socialdemokraterne og Venstre dybt uenige om særskat på tech-kæmper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere