Inden topmøde: Indførelse af tech-skat på it-giganter er det allervigtigste emne i år

EU vil have verdens førende økonomier i G20-landene til at gøre indførelsen af beskatning af de amerikanske tech-giganter til deres topprioritet i år.

Verdens førende økonomier, der er i samlet i den såkaldt G20-gruppe, bør gøre formuleringen af særlige skatteregler for de store amerikanske it-virksomheder til deres vigtigste tema i år.

Sådan lyder det fra EU forud for det kommende topmøde i G20-landene, der finder sted i Riyadh om en uges tid.

Her mødes finansministre og centralbank-direktør for verdens 20 største økonomier til topmøde for at drøfte blandt andet fælles skatteregler under OECD.

“Vi er nødt til at give det højeste prioritet at finde en global løsning, der kan adressere beskatning af den digitale økonomi,” lyder det EU, der er en af de 20 deltagende på mødet.

De øvrige er Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Kina, Mexico, Rusland, Saudi-Arabien, Storbritannien, Sydafrika, Sydkorea, Tyrkiet, Tyskland og USA.

EU skriver i en opfordring til mødedeltagerne, at man se frem til en ‘ambitiøs, retfærdig, effektiv og gennemførlig global løsning [...] i 2020.”

De store amerikanske it-selskaber som Google, Facebook og Amazon skatte-praksis har længe været en torn i øjet på EU, som vil have dem til at betale skat i de lande, hvor de henter deres omsætning.

Istedet udnytter de i dag i stor stil deres multinationale opsætninger til at betale skat i lande med meget lav eller ingen trækprocent.

Flere europæiske lande som Italien, Spanien og Storbritannien er allerede barslet med planer om særlige skatteregler for de digitale selskaber.

EU har tidligere peget på, at man vil indføre egne skatteregler på området, hvis ikke G20-landene kan nå til enighed.

Det kan du læse mere om her: EU vil indføre tech-skat - også hvis resten af verden ikke vil være med

Læs også:

Google dropper irsk skatte-fidus: Pengene skal ikke længere flyttes til Bermuda

Socialdemokraterne og Venstre dybt uenige om særskat på tech-kæmper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.