Artikel top billede

Inden topmøde: Indførelse af tech-skat på it-giganter er det allervigtigste emne i år

EU vil have verdens førende økonomier i G20-landene til at gøre indførelsen af beskatning af de amerikanske tech-giganter til deres topprioritet i år.

Verdens førende økonomier, der er i samlet i den såkaldt G20-gruppe, bør gøre formuleringen af særlige skatteregler for de store amerikanske it-virksomheder til deres vigtigste tema i år.

Sådan lyder det fra EU forud for det kommende topmøde i G20-landene, der finder sted i Riyadh om en uges tid.

Her mødes finansministre og centralbank-direktør for verdens 20 største økonomier til topmøde for at drøfte blandt andet fælles skatteregler under OECD.

“Vi er nødt til at give det højeste prioritet at finde en global løsning, der kan adressere beskatning af den digitale økonomi,” lyder det EU, der er en af de 20 deltagende på mødet.

De øvrige er Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Kina, Mexico, Rusland, Saudi-Arabien, Storbritannien, Sydafrika, Sydkorea, Tyrkiet, Tyskland og USA.

EU skriver i en opfordring til mødedeltagerne, at man se frem til en ‘ambitiøs, retfærdig, effektiv og gennemførlig global løsning [...] i 2020.”

De store amerikanske it-selskaber som Google, Facebook og Amazon skatte-praksis har længe været en torn i øjet på EU, som vil have dem til at betale skat i de lande, hvor de henter deres omsætning.

Istedet udnytter de i dag i stor stil deres multinationale opsætninger til at betale skat i lande med meget lav eller ingen trækprocent.

Flere europæiske lande som Italien, Spanien og Storbritannien er allerede barslet med planer om særlige skatteregler for de digitale selskaber.

EU har tidligere peget på, at man vil indføre egne skatteregler på området, hvis ikke G20-landene kan nå til enighed.

Det kan du læse mere om her: EU vil indføre tech-skat - også hvis resten af verden ikke vil være med

Læs også:

Google dropper irsk skatte-fidus: Pengene skal ikke længere flyttes til Bermuda

Socialdemokraterne og Venstre dybt uenige om særskat på tech-kæmper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere