Artikel top billede

Inden topmøde: Indførelse af tech-skat på it-giganter er det allervigtigste emne i år

EU vil have verdens førende økonomier i G20-landene til at gøre indførelsen af beskatning af de amerikanske tech-giganter til deres topprioritet i år.

Verdens førende økonomier, der er i samlet i den såkaldt G20-gruppe, bør gøre formuleringen af særlige skatteregler for de store amerikanske it-virksomheder til deres vigtigste tema i år.

Sådan lyder det fra EU forud for det kommende topmøde i G20-landene, der finder sted i Riyadh om en uges tid.

Her mødes finansministre og centralbank-direktør for verdens 20 største økonomier til topmøde for at drøfte blandt andet fælles skatteregler under OECD.

“Vi er nødt til at give det højeste prioritet at finde en global løsning, der kan adressere beskatning af den digitale økonomi,” lyder det EU, der er en af de 20 deltagende på mødet.

De øvrige er Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Kina, Mexico, Rusland, Saudi-Arabien, Storbritannien, Sydafrika, Sydkorea, Tyrkiet, Tyskland og USA.

EU skriver i en opfordring til mødedeltagerne, at man se frem til en ‘ambitiøs, retfærdig, effektiv og gennemførlig global løsning [...] i 2020.”

De store amerikanske it-selskaber som Google, Facebook og Amazon skatte-praksis har længe været en torn i øjet på EU, som vil have dem til at betale skat i de lande, hvor de henter deres omsætning.

Istedet udnytter de i dag i stor stil deres multinationale opsætninger til at betale skat i lande med meget lav eller ingen trækprocent.

Flere europæiske lande som Italien, Spanien og Storbritannien er allerede barslet med planer om særlige skatteregler for de digitale selskaber.

EU har tidligere peget på, at man vil indføre egne skatteregler på området, hvis ikke G20-landene kan nå til enighed.

Det kan du læse mere om her: EU vil indføre tech-skat - også hvis resten af verden ikke vil være med

Læs også:

Google dropper irsk skatte-fidus: Pengene skal ikke længere flyttes til Bermuda

Socialdemokraterne og Venstre dybt uenige om særskat på tech-kæmper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere