Artikel top billede

Overblik: Detail-kæmpen Jysk vil kun betale sine 100 it-leverandører halvdelen af it-regningerne under krisen - her har du hele historien

Overblik: Den store butiks-koncern Jysk har vakt opsigt med sin beslutning om i de kommende måneder kun at ville betale sine it-leverandører halvdelen af de aftalte beløb. Få overblikket over sagen her.

Overblik: Det har vakt en del opsigt, at Computerworld tidligere på ugen kunne afsløre, at den store danske milliard-koncern Jysk har besluttet, at selskabet i de kommende tre måneder kun vil betale sine omkring 100 it-leverandører halvdelen af de aftalte beløb.

Det sker på grund af corona-krisen, der har udløst krise også hos Jysk, hvor man mener, at regningen for den uforskyldte krise bør fordeles ligeligt mellem kunder og leverandører.

Selskabets it-leverandører æder beslutningen i stilhed.

Beslutningen har udløst bekymringer hos mange it-leverandører, som frygter, at andre end mægtige Jysk vil følge trop.

Hvordan er man stillet med sine kontrakter? Har man mulighed for at afværge en sådan pludselig melding om, at en storkunde ikke vil betale hele regningen længere?

Få overblikket over hele sagen herunder. Klik på hver enkelt artikel for at læse mere:


Mægtige Jysk halverer betalingerne til sine it-leverandører: Vil kun betale 50 procent i de kommende måneder
Jysk halverer alle udgifter på licenser, vedligeholdelse og timepriser hos it-leverandørerne under corona-krisen. Det fremgår af et brev fra selskabet CIO, som Computerworld har fået indsigt i. Læs hele brevet her.


Store it-virksomheder æder Jysks pludselige halvering af betalingerne i tavshed: 'Vi har ingen kommentarer'
Jysk har meddelt it-leverandørerne, at selskabet under corona-krisen kun vil betale halvdelen af den oprindelige pris for en række service og ydelser, som detailgiganten modtager. Leverandører vil ikke kommentere på prisnedsættelsen på 50 procent.


Jeg er kongeligt forarget over Jysk: Forlangende om kæmpe corona-rabat er magtbrynde i sjælden grad
Klumme: Jysk forlanger 50 procent i coronarabat fra selskabets it-leverandører i hvert fald i tre måneder. Nu er jeg spændt på, om selskabet med milliardoverskud også beder om hjælp fra staten.


It-advokat efter Jysks pludselige halvering af it-betalinger: Kunder må ikke uden videre stoppe it-betalinger på grund af corona
It-kunder må ikke uden videre stoppe med at betale for deres it-ydelser til leverandørerne, melder it-advokat, efter Jysk fornylig besluttede at halvere sine betalinger


Jysks halvering af betalinger til it-leverandører kan ramme hårdt: "I værste fald kan det koste dele eller hele deres forretning. Det er virkelig dårlig stil"
Interview: Hvis store spillere ikke betaler deres regninger til den aftalte pris, så kan det have store konsekvenser for de danske it-selskaber. Sådan lyder det fra IT-Branchens direktør Natasha Friss Saxberg, der undrer sig over Jysks udmelding om kun at betale sine it-leverandører halvdelen af de aftale priser under krisen


Danske it-firmaer står til at blive presset hårdt på priserne: "Vi vil se mere af det som Jysk, Bestseller og andre også har meldt ud"
Danske it-virksomheder står overfor pris-pres på grund af corona-krisen, hvor kunder vil kæmpe for at føre deres egne organisationer helskindet gennem krisen. "Det er ikke et forsøg på at slippe ud af noget. Det er et forsøg på at føre sin virksomhed nogenlunde helskindet igennem," siger professor Jan Damsgaard efter Jysk har besluttet kun at betale halvdelen af it-regningerne i de kommende måneder


Corona-krisen i Danmark kan udnyttes til opsigelse af it-kontrakter: "Det er ucharmerende at udnytte det, men vi vil sagtens kunne se det"
Den ekstraordinære situation, virksomheder over hele landet står i, kan betyde, at nogle kunder eller leverandører vil udnytte situationen til at komme ud af utilfredsstillende kontrakter.


Covid-19 risikerer at ramme din it-aftaler: Her er it-advokaternes vurdering af nødrets-tilstanden 'force majeur'
Force majeure giver mulighed fra at blive fritaget fra sit ansvar i en uforudset situation, hvor man bliver forhindret i at levere det aftalte. Står vi i den situation nu? Her er advokaternes vurdering.


SKI advarer: Corona-virus står til at ramme leverancer på de store offentlige it-aftaler
Flere it- og teleleverandører under SKI’s store rammeaftaler advarer om, at de kan få svært ved at leve op til aftalerne på grund af Corona-virussen, der påvirker hele det globale produktions-apparat. Se hvilke rammeaftaler, der står til at blive ramt.


Det offentlige annullerer it- og teleordrer på grund af Covid-19: Leverandører ramt
Corona-krisens udbrud har fået de offentlige myndigheder til at annullere it- og teleordrer i stor stil i den seneste uge.


12 procent af de danske it-virksomheder forbereder sig på fyringer i løbet af de næste to uger: ”Det er dramatisk "
Den danske it-branche ser ud til at blive ramt af en bølge af fyringer i de kommende uger, viser nye tal fra Dansk Erhverv