Artikel top billede

Dansk politi afviser enhver forbindelse til den omstridte ansigtsgenkendelses-løsning ClearView AI

Dansk politi afviser enhver forbindelse til den omstridte ansigtsgenkendelses-løsning ClearView AI. "Har ikke på noget tidspunkt har været kunde hos virksomheden."

Dansk politi anvender ikke og har aldrig anvendt den omstridte ansigtsgenkendelses-løsning ClearView.

Det fastslår Rigspolitiet nu endeligt, efter det tidligere er kommet frem, at politi og efterretningstjeneser i en række lande har anvendt ClearView i efterforskningen af forbrydelser.

Den AI-baserede ClearView-løsning bygger på en søgbar database, der består af mere end tre milliarder billeder, som er blevet indsamlet på blandt andet Facebook, Instagram, YouTube og andre steder, hvor billederne har været offentligt tilgængelige.

ClearView AI kan i databasen identificere personer på billederne i ret detaljeret form, og det har skabt en del opsigt.

Værktøjet er blevet anvendt af blandt andet norsk politi til efterforskning af sex-forbrydelser.

Men dansk politi har altså aldrig haft noget at gøre med det, fastslår Rigspolitiet.

“Rigspolitiet kan oplyse, at Rigspolitiet ikke modtager varer og/eller tjenesteydelser fra Clearview Al og ikke på noget tidspunkt har været kunde hos virksomheden,” lyder det i en besvarelse fra justitsminister Nick Hækkerup (S) til Folketingets Retsudvalg.

Politiet meddeler dog, at medarbejdee fra cybercrime-centeret NC3 i efteråret 2019 deltog på en konference om monitorering og lignende på dark web.

Her præsenterede blandt andre ClearView selskabets løsning.

“I forlængelse heraf har medarbejdere i NC3 besøgt virksomhedens hjemmeside med henblik på at læse om de udbudte produkter. For at få adgang til at læse om de udbudte produkter skulle medarbejderne indtaste diverse kontaktoplysninger via en webformular på hjemmesiden. Rigspolitiet har ikke ud over udfyldelse af webformularen kommunikeret med Clearview,” lyder det fra Rigspolitiet i svaret til retsudvalget.

I ejerkredsen af ClearView er iøvrigt Peter Thiel, der også står bag efterforskningsværktøjet Palantir, som du kan læse mere om her: Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere