Dansk politi afviser enhver forbindelse til den omstridte ansigtsgenkendelses-løsning ClearView AI

Dansk politi afviser enhver forbindelse til den omstridte ansigtsgenkendelses-løsning ClearView AI. "Har ikke på noget tidspunkt har været kunde hos virksomheden."

Dansk politi anvender ikke og har aldrig anvendt den omstridte ansigtsgenkendelses-løsning ClearView.

Det fastslår Rigspolitiet nu endeligt, efter det tidligere er kommet frem, at politi og efterretningstjeneser i en række lande har anvendt ClearView i efterforskningen af forbrydelser.

Den AI-baserede ClearView-løsning bygger på en søgbar database, der består af mere end tre milliarder billeder, som er blevet indsamlet på blandt andet Facebook, Instagram, YouTube og andre steder, hvor billederne har været offentligt tilgængelige.

ClearView AI kan i databasen identificere personer på billederne i ret detaljeret form, og det har skabt en del opsigt.

Værktøjet er blevet anvendt af blandt andet norsk politi til efterforskning af sex-forbrydelser.

Men dansk politi har altså aldrig haft noget at gøre med det, fastslår Rigspolitiet.

“Rigspolitiet kan oplyse, at Rigspolitiet ikke modtager varer og/eller tjenesteydelser fra Clearview Al og ikke på noget tidspunkt har været kunde hos virksomheden,” lyder det i en besvarelse fra justitsminister Nick Hækkerup (S) til Folketingets Retsudvalg.

Politiet meddeler dog, at medarbejdee fra cybercrime-centeret NC3 i efteråret 2019 deltog på en konference om monitorering og lignende på dark web.

Her præsenterede blandt andre ClearView selskabets løsning.

“I forlængelse heraf har medarbejdere i NC3 besøgt virksomhedens hjemmeside med henblik på at læse om de udbudte produkter. For at få adgang til at læse om de udbudte produkter skulle medarbejderne indtaste diverse kontaktoplysninger via en webformular på hjemmesiden. Rigspolitiet har ikke ud over udfyldelse af webformularen kommunikeret med Clearview,” lyder det fra Rigspolitiet i svaret til retsudvalget.

I ejerkredsen af ClearView er iøvrigt Peter Thiel, der også står bag efterforskningsværktøjet Palantir, som du kan læse mere om her: Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.