Artikel top billede

Dansk politi afviser enhver forbindelse til den omstridte ansigtsgenkendelses-løsning ClearView AI

Dansk politi afviser enhver forbindelse til den omstridte ansigtsgenkendelses-løsning ClearView AI. "Har ikke på noget tidspunkt har været kunde hos virksomheden."

Dansk politi anvender ikke og har aldrig anvendt den omstridte ansigtsgenkendelses-løsning ClearView.

Det fastslår Rigspolitiet nu endeligt, efter det tidligere er kommet frem, at politi og efterretningstjeneser i en række lande har anvendt ClearView i efterforskningen af forbrydelser.

Den AI-baserede ClearView-løsning bygger på en søgbar database, der består af mere end tre milliarder billeder, som er blevet indsamlet på blandt andet Facebook, Instagram, YouTube og andre steder, hvor billederne har været offentligt tilgængelige.

ClearView AI kan i databasen identificere personer på billederne i ret detaljeret form, og det har skabt en del opsigt.

Værktøjet er blevet anvendt af blandt andet norsk politi til efterforskning af sex-forbrydelser.

Men dansk politi har altså aldrig haft noget at gøre med det, fastslår Rigspolitiet.

“Rigspolitiet kan oplyse, at Rigspolitiet ikke modtager varer og/eller tjenesteydelser fra Clearview Al og ikke på noget tidspunkt har været kunde hos virksomheden,” lyder det i en besvarelse fra justitsminister Nick Hækkerup (S) til Folketingets Retsudvalg.

Politiet meddeler dog, at medarbejdee fra cybercrime-centeret NC3 i efteråret 2019 deltog på en konference om monitorering og lignende på dark web.

Her præsenterede blandt andre ClearView selskabets løsning.

“I forlængelse heraf har medarbejdere i NC3 besøgt virksomhedens hjemmeside med henblik på at læse om de udbudte produkter. For at få adgang til at læse om de udbudte produkter skulle medarbejderne indtaste diverse kontaktoplysninger via en webformular på hjemmesiden. Rigspolitiet har ikke ud over udfyldelse af webformularen kommunikeret med Clearview,” lyder det fra Rigspolitiet i svaret til retsudvalget.

I ejerkredsen af ClearView er iøvrigt Peter Thiel, der også står bag efterforskningsværktøjet Palantir, som du kan læse mere om her: Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere