Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

En hjælpende (it) hånd i en coronatid

Klumme: Næsten alle virksomheder er på udkig efter hjælp i øjeblikket og mange producenter er dedikeret til at yde denne hjælp til både kunder og partnere. Via sine it-producenter kan de fleste virksomheder få en hjælpende hånd i en meget udfordrende tid.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Denne klumme kunne godt beskrive alle de herligheder som vores egen Financial Services kan tilbyde.

Men Covid-19 krisens pandemiske omfang gør, at hele menneskeheden er i samme båd. Vi har således en fælles prioritet i at overleve. Og situationen er sådan set ikke anerledes for it-producenter. Vi skal også overleve og det skal vores kunder og partnere også.

Så det er på sin plads at udvise samfundssind og tale på hele branchens vegne. Det forholder sig nemlig sådan, at mange it producenter har penge på kistebunden. Og hvorfor ikke benytte sig af det?

Det er således en god mulighed for at se på, hvordan it-producenter kan hjælpe med finansiering midt i en coronatid.

Der hersker nemlig ingen tvivl om, at mange virksomheders likviditet generelt er presset. Og likviditeten har for mange virksomheder været under yderligere pres ifm. Covid-19 pandemien.

Således får mange virksomheder behov for yderligere finansiering for at kunne opretholde driften. Noget kan måske dækkes af de statslige hjælpepakker/kompensationsordninger og noget kan muligvis hentes ved at optimere arbejdskapitalen.

Men resten må dækkes gennem lånefinansiering. Ifølge IDC anbefales det, at virksomheder fokuserer på to områder:

1. Præservere så meget kapital som muligt.

2. Benytte fleksible betalingsordninger, som eksempelvis leasing eller as-a-service modeller.

Så hvor er det, at der kan hjælpes?

Mange producenter kan hjælpe ved at:

• Finansiere indkøb af nyt it-udstyr.

• Konvertere eksisterende it-udstyr til likvide midler
Nogle producenter hjælper kunder med at få værdi ud af deres egen teknologi gennem konvertering af eksisterende it-aktiver til kapital, der kan bruges til at købe ny teknologi. Denne trinvise kapitalressource kan hjælpe med at dække udgifter til ny it eller give fleksibilitet til at støtte andre dele af virksomheden.

Mange producenter kan også købe nyere overskydende teknologi tilbage, som ikke længere er nødvendigt. Min egen virksomhed har i øvrigt i løbet af de seneste to år ført mere end 642 millioner USD tilbage til virksomheder på denne måde.

• Fordelagtige betalingsbetingelser
Nogle producenter tilbyder betalingshjælpeprogrammer til, at erhverve den teknologi, der er nødvendig i dag, og kun betale en procent af den samlede kontraktværdi hver måned i de første otte måneder. Dermed udskydes over 90 procent af omkostningerne indtil 2021. Dette kan være nødvendigt for mange virksomheder for, at hjælpe med at navigere i de økonomiske påvirkninger som COVID-19 pandemien måtte have.

• Matche betalinger til produktion
Nogle producenter tilbyder virksomheder et implementeringsprogram, der giver mulighed for at erhverve computere og lagringskapacitet nu, men med fleksibiliteten til at konfigurere, teste og sætte nye systemer i drift, før de betaler. På denne måde kan virksomheder fortsætte deres forretning uden de begrænsninger, som den aktuelle krise påfører.

• Brugt udstyr
Nogle producenter tilbyder certificeret, brugt teknologi. En komplet portefølje af it- udstyr, herunder enkeltstående komponenter og hele systemer, er tilgængelige hos mange.

• Korttidsleje
Mange virksomheder oplever også udfordrende spidsbelastninger eller forsinkelser i leveringen.

Det mest almindelige eksempel på dette er virksomheder, der ikke er klar til en hjemmearbejde-omstilling og dermed har brug for teknologi til at servicere en ekstern arbejdsstyrke. Mange producenter kan hjælpe ved, at leje før-ejet teknologi ud. Denne teknologi er ofte prækonfigureret efter kundespecifikationer og tilgængelig med garanti og er support.

Mange softwareproducenter tilbyder i øvrigt også meget favorable vilkår lige i øjeblikket. Faktisk så handler det om, at mange tilbyder både sin tid, sine mennesker og sin teknologi for at hjælpe alle igennem Covid-19 krisen.

Næsten alle virksomheder er på udkig efter hjælp i øjeblikket og mange producenter er dedikeret til at yde denne hjælp til både kunder og partnere. Via sine it-producenter kan de fleste virksomheder få en hjælpende hånd i en meget udfordrende tid.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.