Artikel top billede

Uber fyrer 3.700 medarbejdere: Topchef dropper lønnen resten af året

Coronakrisen får nu Uber til at fyre 14 procent af medarbejdere mens selskabets topchef frasiger sig sin grundløn resten af året.

Virksomheder verden over lider lige voldsomt under coronapandemien. Det gælder også selskabet Uber, der nu tager konsekvensen og fyrer 3.700 medarbejdere.

Samtidig annoncerer Ubers topchef, Dara Khosrowshahi, at han frasiger sig sin grunløn, der sidste år lød på 6,9 millioner kroner, resten af året.

Det skriver BBC.

Beslutningen kommer dagen inden, Uber fremlægger sit seneste kvartalsregnskab.

Det er særligt administrative medarbejdere i kundesupport og rekruttering, der kan forvente en fyreseddel i de kommende dage.

Det skulle ifølge det britiske medie frigive omkring 20 millioner dollar, eller omkring 138 millioner danske kroner.

Uber har længe kæmpet med svigtende indtægter og var sidste år ude i flere massive fyringsrunder for at nedbringe selskabets udgifter.

"Siden vi ikke ved, hvor længe genopretningen kommer til at tage, tager vi de nødvendige skridt mod at få omkostningerne til at matche den størrelse virksomheden har i dag," lyder det fra selskabet i en meddelelse til BBC.

Læs mere her: Uber gennemfører tredje store fyringsrunde på blot 10 uger - fyrer 350 medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere