Artikel top billede

Thunderbolt-brist opdaget: Både password og kryptering kan omgås i millionvis af bærbare

Det er lykkedes en gruppe sikkerhedsforskere at omgå både kryptering og passwords ved at misbruge den hurtige Thunderbolt-port.

En sårbarhed i selve Thunderbolt-standarden, som blandt andet er vidt udbredt i Apples Mac-maskiner, viser sig at udgøre en væsentlig sikkerhedsrisiko.

Det erfarer mediet Wired, som skriver at millionvis af pc’er og Macs fra før 2019 er berørt af sårbarheden.

En it-sikkerhedsforsker fra Eindhovens tekniske universitet, Björn Ruytenberg, har ifølge mediet påvist, hvordan en hacker kan tiltvinge sig adgang til en maskine og helt omgå blandt andet password og kryptering på en enheds lager.

Angrebet kræver fysisk adgang til enheden og i visse tilfælde en skruetrækker for at åbne den bærbare maskine op. Angrebet skulle være forholdsvis enkelt og kan udføres på få minutter uden at efterlade spor, lyder det. Det kræver dog fysisk udstyr, der kan erhverves for nogle tusinde kroner.

Thunderbolt-standarden har været at finde ombord på bærbare maskiner fra 2011 og frem, hvor den har eksisteret som et hurtigere alternativ til USB-porten. Siden 2015 har Thunderbolt delt fysisk format med USB-C standarden.

Sårbarheden skulle være mindre kritisk i Mac-enheder, hvor Thunderbolt længe har været en foretrukken standard. Mac-maskiner der kører MacOS skulle dog ikke være berørt.

Intel har siden 2019 indarbejdet en fysisk sikkerhedsforanstaltning kaldet ’Kernel Direct Memory Access Protection’. Denne er dog ikke at finde i alle nyere enheder.

Forskerholdet fra Eindhoven har ikke fundet sikkerhedsforanstaltningen i Dell-maskiner, og kun i få HP og Lenovo modeller.

Læs også: USB4 kommer: Fire gode grunde til at se frem til USB-stikkets afløser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Konsulenthuset 7N med rekordoverskud: "For os var det ‘den store prøve’"
Konsulenthuset 7N formåede at drive vækst sidste år på trods af pandemien. Omsætningen bevæger sig minimalt, mens overskuddet når rekordniveau. "Vi så ind i mørke og uvished, men vores forretningsmodel har endnu engang bevist sin styrke," siger CEO Jeppe Hedaa.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.