(Foto: Dan Jensen)

God digitalisering kontra dårlig digitalisering

Klumme: Digitalisering er det nye buzzword og med rette, da det bliver et konkurrenceparameter. Teknologierne er modne og brugerne er begyndt at kunne betjene digitale løsninger. Spørgsmålet melder sig nu.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribenternes synspunkter.

Hvad er god og hvad er dårlig digitalisering?

Jeg vil give mine bud på, hvordan du kommer i gang med den gode digitalisering og undgår dårlig digitalisering - så folk IKKE blive skræmte og siger, at it er kompliceret og spænder ben for forretningen.

Elementer i god digitalisering:

1. Kvalitetssikre, at der ikke sker fejl ved indtastning af data.

2. Spare tid, fordi teknologien gør tingene hurtigere.

3. Undgå tilbageløb i en proces, fordi data er mangelfulde eller forkerte.

4. Give bedre kundeoplevelser.

5. Spare omkostninger i din virksomhed.

Eksemplerne på god digitalisering
• Få automatiseret din webshop, så når kunden har placeret ordren ligger pluklisten klar til lagerfolkene med alle de korrekte informationer. Det giver hurtig gennemløbstid i din virksomhed og kunden får hurtigere varen og dermed betalingen. Kunden kender jo hans egen adresse og kontaktoplysninger så der er ingen grund til at indtaste data to gange.

• Få sat de korrekte stop ved produktoprettelse i dit ERP, så når varen skal ekspederes første gang er alle stamdata korrekte og varen kan ekspederes.

• Et field service system, hvor montøren scanner sine materialer fra bilen via sin mobil og registrerer materiale og timer via en app, så fakturaen er klar, når han forlader kunden.

• Indtal dit besøg fra kunden med referat og aftalte aktiviteter via din mobiltelefon, så talen ryger direkte ind som en besøgsrapport med opsatte aktiviteter og ansvarlige.

Gevinster på alle fem områder
I alle eksempler opnående man gevinster på alle fem områder, og firmaerne kunne anvende den frigjorte tid på langt mere proaktive salgsfremmende aktiviteter.

Elementer i dårlig digitalisering:

• Omkostningerne alt for høje i forhold den opnåede gevinst.

• Digitalisering udført på antagelser og ikke fakta, så tingene bliver mere besværlige.

• Man får ikke afdækket alle områder, så der bliver kun dele af en proces, der bliver digitaliseret, mens resten stadig er manuelt.

Eksempler på dårlig digitalisering
• Man ønsker at samle alle kvalitetsdokumenter i et centralt system – men mange produktionsfolk har ikke adgang til systemet, og licenserne er for dyre.

• Når man opretter en kunde i CRM, har man ikke som obligatorisk felt at placere kunden ind i et givet segment. Det betyder, at sælgeren farer rundt til de forkerte virksomheder og marketing sender nyhedsbreve som spredehagl.

Så vær opmærksom på at digitalisering er kommet for at blive, men hold fokus på den gode digitalisering

Gode råd
• Beskriv formålet med digitalisering og hvad skal gevinsten bruges til.

• Brug it til at undgå fejl, som mennesker laver typisk via fritekstfelter.

• Inddrag kunderne til at give en bedre kundeoplevelse – da de også selv tænker digitalisering.

• Undgå at bygge store digitale løsninger før alle fakta er på plads.

• Lav tjek før du opretter produkter og kunder, så du undgår tilbageløb.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.