Klæd dine medarbejdere ordentligt på: Digitalisering kræver digitale medarbejdere

Klumme: Det er ikke nok bare at give at give medarbejderne en kasse med digitale værktøjer. Skal man have udbytte, skal de også klædes ordentligt på, og her vil jeg give mine bud på, hvor man kan sætte, så effekten bliver stor.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribenternes synspunkter.

Hvordan klæder man sine medarbejdere på til digital version 2.0?

Teknologierne er der nu, og dag for dag udvikler de sig, så for virksomheder betyder det en ny verden, at digital version 2.0 er opstået.

Men det er jo ikke nok bare at give at give medarbejderne en kasse med digitale værktøjer.

Det kræver jo også, at man får dem klædt på, og her vil jeg give mine bud på, hvor man kan indsætte, så effekten bliver stor.

Kan man arbejde på distance?
Corona forcerede folk til at arbejde på distancen, og det giver begejstring på den korte bane.

Men det kræver, at medarbejderen har forståelse for de opgaver, der kan udføres hjemmefra.

Sidder man for eksempel og koder som sin primære arbejdsopgave vil det nærmest give mening at sidde på distancen og ikke bliver forstyrret.

Omvendt kan man have en masse interaktioner med andre kollegaer, kunder og leverandører, så distancen kun giver begrænset effektivitet.

Kan man opnå øget effektivitet?
Mange sidder i bilen dagligt i flere timer, og her kan man holde telefonmøder, men meget af tiden er spildtid.

Så hvis man er indstillet på at stemple ind, vil man pludselig kunne opnå en-to timer mere arbejdstid.

Fordelene er åbenlyse for den digitale medarbejder, fordi man vil undgå spildtid. Men for at opnå den effektivitet kræver det, at de digitale medarbejdere har disciplin og evnen til at kunne planlægge en hel arbejdsdag derhjemme.

Kan systemerne understøtte det?
Den digitale medarbejder begynder også at blive mere fortrolig med de nye teknologier. I begyndelsen anvendes for eksempel Teams/Skype til statusmøde - men i takt med fortrolighed ser vi, at webinar samt workshops vinder frem.

Det giver en fremdrift og nye muligheder for at den digitale medarbejder og udviklingen vil buldre derudaf, da eksempelvis tegneprogrammer gør, at meget kan afklares.

Kan man opnå tillid?
Fordommene er mange om, at hjemmearbejde en dag er en halv fridag.

Så fra ledelsen kræver det nu tillid til, at medarbejderen kan arbejde globalt, fleksibelt og på skæve dage.

Den digitale medarbejder, der kan styre det, vil følesig mindre stresset, og ledelsen kan rette fokus på at gøre den digitale medarbejder bedre.

Kan medarbejderen styre det?
Udfordringerne er mange, så det kræver stadig styring, så man ikke falder i det digitale hul.

Så ledelsen og medarbejderen må lave en plan, så man eksempelvis kan omsætte to timers kørsel på udvalgte dage til et effektivt, digitalt arbejde på hjemmekontoret.

Kloge og visionære ledelser skal skabe rammerne, og så er jeg sikker på, at den omstillingsparate digitale medarbejder kan styre det.

Gode råd:
- Arbejde fra distance kræver, at mindsettet også er digitalt hos medarbejderen.

- Medarbejdere, der kan planlægge en effektiv hjemmedag, vil opnå øget effektivitet.

- Uddannelse i digitale værktøjer for medarbejderen giver tillid på den lange bane.

- De samlede omkostninger skal ses fra et helikopter-perspektiv, så tilliden giver gevinst for alle.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.