Artikel top billede

Flere hundredetusinde danskere er afskåret fra ny smitte-app

Teknologien bag den nye smittesopsporings-app, udelukker hundredetusindvis af danskere fra at hente det nye program, det anslår teleselskabet 3.

Torsdag kunne sundheds- og ældreminister, Magnus Heunike (S), efter længere tids ventetid endelig præsentere den app, der skal være med til at opspore coronasmitte.

App'en har fået navnet Smittestop og baserer sig på en API udviklet i fællesskab mellem Google og Apple.

Den nye teknologi betyder dog, at det udelukkende er iPhone og Android-telefoner med den nyeste version af software, der kan hente app'en.

Det betyder blandt andet, at hvis man har en iPhone 6 eller ældre, skal man ikke gøre sig nogen forventninger om at kunne hente den nye opsporings-app.

Det skriver Politiken.

Ifølge teleselskabet 3 gælder det for hver tiende iPhone i Danmark og løber altså op i flere hundredtusinder danskere, der er udelukket fra at bruge app'en.

"Det er uheldigt, at man har udviklet en app, som en del af befolkningen ikke kan bruge. Når man gerne vil følge smittespredningen i landet, er det afgørende, at der er så mange som muligt, der kan bruge appen. Og når der er en andel af befolkningen, der står udenfor, så reducerer det selvsagt effektiviteten ved smittesporingen," siger Allan Randrup Thomsen, Virolog ved Københavns Universitet, der selv har konstateret, at hans telefon ikke kan hente app'en, til avisen.

Der har dog allerede været stor interesse for den nye app. Mindre end ét døgn efter den blev lanceret var Smittestop den mest downloadede i den danske del af Apples App Store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere