Artikel top billede

Flere hundredetusinde danskere er afskåret fra ny smitte-app

Teknologien bag den nye smittesopsporings-app, udelukker hundredetusindvis af danskere fra at hente det nye program, det anslår teleselskabet 3.

Torsdag kunne sundheds- og ældreminister, Magnus Heunike (S), efter længere tids ventetid endelig præsentere den app, der skal være med til at opspore coronasmitte.

App'en har fået navnet Smittestop og baserer sig på en API udviklet i fællesskab mellem Google og Apple.

Den nye teknologi betyder dog, at det udelukkende er iPhone og Android-telefoner med den nyeste version af software, der kan hente app'en.

Det betyder blandt andet, at hvis man har en iPhone 6 eller ældre, skal man ikke gøre sig nogen forventninger om at kunne hente den nye opsporings-app.

Det skriver Politiken.

Ifølge teleselskabet 3 gælder det for hver tiende iPhone i Danmark og løber altså op i flere hundredtusinder danskere, der er udelukket fra at bruge app'en.

"Det er uheldigt, at man har udviklet en app, som en del af befolkningen ikke kan bruge. Når man gerne vil følge smittespredningen i landet, er det afgørende, at der er så mange som muligt, der kan bruge appen. Og når der er en andel af befolkningen, der står udenfor, så reducerer det selvsagt effektiviteten ved smittesporingen," siger Allan Randrup Thomsen, Virolog ved Københavns Universitet, der selv har konstateret, at hans telefon ikke kan hente app'en, til avisen.

Der har dog allerede været stor interesse for den nye app. Mindre end ét døgn efter den blev lanceret var Smittestop den mest downloadede i den danske del af Apples App Store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere