Artikel top billede

Flere hundredetusinde danskere er afskåret fra ny smitte-app

Teknologien bag den nye smittesopsporings-app, udelukker hundredetusindvis af danskere fra at hente det nye program, det anslår teleselskabet 3.

Torsdag kunne sundheds- og ældreminister, Magnus Heunike (S), efter længere tids ventetid endelig præsentere den app, der skal være med til at opspore coronasmitte.

App'en har fået navnet Smittestop og baserer sig på en API udviklet i fællesskab mellem Google og Apple.

Den nye teknologi betyder dog, at det udelukkende er iPhone og Android-telefoner med den nyeste version af software, der kan hente app'en.

Det betyder blandt andet, at hvis man har en iPhone 6 eller ældre, skal man ikke gøre sig nogen forventninger om at kunne hente den nye opsporings-app.

Det skriver Politiken.

Ifølge teleselskabet 3 gælder det for hver tiende iPhone i Danmark og løber altså op i flere hundredtusinder danskere, der er udelukket fra at bruge app'en.

"Det er uheldigt, at man har udviklet en app, som en del af befolkningen ikke kan bruge. Når man gerne vil følge smittespredningen i landet, er det afgørende, at der er så mange som muligt, der kan bruge appen. Og når der er en andel af befolkningen, der står udenfor, så reducerer det selvsagt effektiviteten ved smittesporingen," siger Allan Randrup Thomsen, Virolog ved Københavns Universitet, der selv har konstateret, at hans telefon ikke kan hente app'en, til avisen.

Der har dog allerede været stor interesse for den nye app. Mindre end ét døgn efter den blev lanceret var Smittestop den mest downloadede i den danske del af Apples App Store.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere