Google trækker stikket på cloud-projekt 'Isolated Region'

Et Google-produktet kaldet 'Isolated Region,' som ville kunne levere cloud-ydelser, der blev kontrolleret af 3. part er blevet stoppet. Google afviser, at det hænger sammen med de stigende geopolitiske spændinger mellem Kina og USA: Andre muligheder var mere interessante.

I takt med at det kinesiske diktatur strammer grebet om den tidligere delvist selvstændige enhed Hong Kong, får både kinesiske firmaer som Huawei og TikTok og globale firmaer som Google stadigt flere udfordringer.

Ifølge Bloomberg News, som har fået historien officielt bekræftet hos Google, stoppede søgegiganten i maj 2020 således sit cloud-projekt til blandt andet det kinesiske marked.

Læs også: Facebook, Google og Twitter stopper udlevering af brugerdata til Hong Kong

Cloud-projektet, som havde navnet 'Isolated Region' og var en del af Googles cloud-forretning, havde til formål at kunne levere cloud-ydelser der blev kontrolleret af en 3. part - for eksempel et lokalt firma eller en myndighed. Et af de krav, som blandt andet Kina stiller til udenlandske firmaer.

Resultatet ville, ifølge Bloomberg, være en forretning som var udskilt fra selve Google. En tilgang, som også ville sikre at data opbevaret i den selvstændige enhed ikke, var underlagt den amerikanske Cloud act fra marts 2018, som giver amerikanske myndigheder bedre mulighed for at få data udleveret fra amerikanske firmaer – også selvom pågældende data er opbevaret på servere uden for USA.

Bloombergs historie viser derfor de udfordringer som de verdensomspændende techfirmaer pt. står over for at takt med at flere nationer ønsker mulighed for adgang til data. Noget som de to anonyme kilder, ifølge Bloomberg, angiver som årsagen til lukningen.

Googles unavngivne talsperson afviser dog over for Bloomberg, at projekt 'Isolated Region' blev lukket på grund af geopolitiske spændinger eller den igangværende corona-pandemi.

Ifølge Google skyldes årsagen til projektets stop at firmaet oplevede at "andre tilgange, som vi pt. arbejdede på, tilbød bedre muligheder" og at 'Isolated Region' blot var et af flere muligheder for at arbejde med de aktuelle krav.

Googles talsperson understreger dog at de ikke har eller pt. overvejer at tilbyde Google Cloud i Kina.

Læs også interviewet med jurist og it-sikkerhedsspecialist i Datatilsynet Allan Frank: I yderste konsekvens kan TikTok blive spærret i DanmarkPremium
Hackere har manipuleret med lækkede data fra Det Europæiske Lægemiddelagentur
Der er nye detaljer om de oplysninger, der blev stjålet i hacket af Det Europæiske Lægemiddelagentur. Udover at data er blevet lækket, er disse også blevet manipuleret for at undergrave tilliden.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.