IT-Branchens topchef, Natasha Friis Saxberg, kan se frem til at få en ny brancheforenings konkurrent med anført af en række af Danmarks største it-profiler.

50 danske it-stjerner vil stifte ny konkurrent til Saxbergs IT-Branchen

50 af Danmarks største it-stjerner er ved at stifte en ny brancheforening, der bliver en direkte konkurrent til Natasha Friis Saxbergs IT-Branchen. Se it-stjernerne og det forventede navn på den nye it-interesseorganisation her.

50 danske it-stjerner går nu sammen om at skabe en brancheforening, der skal konkurrere med Natasha Friis Saxbergs IT-Branchen.

Den nye brancheforening forventes at få navnet Brancheforeningen for Tech Startups i Danmark.

Baggrunden er, at de 50 danske it-stjener ikke mener, at den danske it-sektor har stået tæt nok sammen under coronakrisen.

Derfor har de har savnet en brancheforening til at tale netop deres sag.

Det skriver Finans.

De 50 danske it-stjenrer omfatter blandt andet Endomondo-stifter og Too Good To Go-topchef Mette Lykke, Tradeshifts Mikkel Hippe Brun, Michael Seifert fra Sitecore, Unity-stifter David Helgason, Camilla Ley Valentin, medstifter og CCO hos Queue-it og Pleo-topchef Jeppe Rindom.

"I virkeligheden er det noget, mange af os har ønsket i lang tid. Men den helt store åbenbaring har nok været covid-19-krisen, fordi vi meget hurtigt skulle forsøge at gøre vores stemme gældende politisk," siger Jeppe Rindom til Finans og tilføjer:

"Det var en hård kamp, da vi ikke var organiseret og samtidig havde masser af operationelle udfordringer i forretningerne hver især. Så vi kunne hurtigt se, at det ville være en stor fordel at have ét organ til at varetage vores interesser."

Læs også: Se lønnen i den danske it-sektor: Her er medarbejderne med den højeste og laveste løn

Saxberg rusker op i IT-Branchen
Udmeldingen fra de danske it-profiler kommer lidt over et halvt år efter, Natasha Friis Saxberg satte sig i stolen som ny topchef for IT-Branchen.

Her har hun med det samme markeret sig ved at ville skabe en ny kurs, hvor IT-Branchen ville forsøge at hverve flere medlemmer blandt ikke-traditionelle it-leverandører, mens SMV'ernes andel af brancheforeningen skulle nedbringes.

"Vi skal være enormt optagede af at se, hvor vi kan gøre en forskel med de apparater, som vi har kørende i dag. Vi skal være mere for flere. Alle virksomheder er i dag teknologivirksomheder. Vi skal helt klart undersøge, om vi kan være noget for nogle medlemmer, som er lige så meget en it-leverandør som vores øvrige medlemmer," sagde Natasha Friis Saxberg til Computerworld i begyndelsen af 2020.

Betyder det dermed, at sammensætningen af IT-Branchens medlemsvirksomheder vil ændre sig over de kommende år?

"Ja, helt klart. Hvis virksomheden laver it, er det et potentielt godt match til vores segmenter," lød det dengang.

Det kan du læse mere om her: Natasha Friis Saxberg varsler markante ændringer i ITB - vil øge medlemstal med nye typer af virksomheder: "Hvis vi kun er SMV’ernes stemme, så er vi ikke Danmarks it-sektors stemme"

IT-Branchens fusionsplaner med Dansk Erhverv gik i vasken
Og IT-Branchen har været under forandring i et stykke tid, hvor forskellige modeller er blevet afsøgt.

I foråret har Computerworld afsløret, hvordan IT-Branchen og Dansk Erhverv gennem flere måneder i 2018 og 2019 - før Natasha Friis Saxbergs blev hentet ind som topchef - lå i fremskredne fusionsforhandlinger, der indebar, at IT-Branchen skulle opsluges af Dansk Erhverv, da organisationerne i forvejen bor side om side i Københavns børsbygning.

De forhandlinger gik i vasken.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at der var en dialog og en plan omkring en fusion for IT-Branchen og Dansk Erhverv i efteråret 2018 og foråret 2019," lød det dengang fra IT-Branchens bestyrelsesformand, Kim Nielsen, til Computerworld før han fortsatte:

"Vi kørte en hovedbestyrelsesproces og vi kom frem til den konklusion, at det ikke var det mest optimale for os, så det sagde vi nej tak til. Derefter lavede vi en målrettet plan for, hvordan vi kunne lave et tæt forankret samarbejde med Dansk Erhverv."

Det kan du læse mere om her: Afsløring: IT-Branchen og Dansk Erhverv mislykkedes med fusionsplanerPremium
Sådan endte Jesper Trolle som topchef i fransk milliardkoncern: "Hvis jeg skulle prøve noget andet end Arrow, så var tiden nu"
Interview: Udlandsdanskeren Jesper Trolle sagde farvel til Arrow efter 20 år i forskellige topposter til fordel for et CEO-job i en fransk milliardkoncern. "Hvis jeg skulle prøve noget andet end Arrow, så var tiden nu," fortæller Jesper Trolle, der nu skal udskifte bopælen i USA med Frankrig.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Midt i en Corona-tid: Holder du sikre og brugervenlige onlinemøder?
Åbne kontormiljøer, personlige møder, teambuilding og håndtryk har tidligere været en del af hverdagen for mange danske virksomheder, men det har covid-19 ændret på. Tidligere klassiske arbejdsformer er blevet erstattet af nye og mange medarbejdere arbejder f.eks. hjemmefra, på skift eller under nye og mere beskyttede forhold. Denne nye virkelighed har resulteret i en større produktivitet og effektivitet blandt de medarbejdere, som trives med at arbejde hjemmefra. Eksempler som øget fokus, effektiv brug af tid og færre forstyrrelser er blandt de positive tendenser. Det har fået flere ledere til at overveje at implementere muligheder for fleksible arbejdsmiljøer og faste hjemmearbejdsdage. Er det også tilfældet i din virksomhed? Hvis ja, så læs med i denne e-guide og find inspiration til, hvordan din virksomhed kan opnå de største fordele med online møder baseret på Cisco Webex.