Artikel top billede

Danmark er verdensmestre i offentlig digitalisering: Vinder FN-pris for anden gang i træk

Danmark kan kalde sig verdensmestre i offentlig digitalisering for anden gang i træk. Det bliver slået fast i en FN-undersøgelse, hvor Danmark indtog førstepladsen i 2018 og nu igen i 2020.

Danmark er det land i verden, der er bedst til offentlig digitalisering.

Det bliver slået fast i FN-undersøgelsen 'E-government Survey 2020', hvor Danmark indtager førstepladsen.

Undersøgelsen udkommer hvert andet år, og det er således anden gang i træk, at Danmark kan bryste sig med en guldmedalje, da hædren også tilfaldt landet i 2018.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Målingen omfatter 193 lande og rangerer verdens lande efter, hvor langt fremme de er med offentlig digitalisering.

Læs også: Danske Regioner er klar med ny digitaliseringsstrategi: Se den her

"Det er helt fantastisk, at Danmark igen er kåret til verdens bedste til offentlig digitalisering. Det viser, at det offentlige Danmark går i den rigtige retning i bestræbelserne på at bruge de digitale værktøjer til at levere bedre service til både borgere og virksomheder," skriver Rikke Hougaard Zeberg, direktør i digitaliseringsstyrelsen, og fortsætter:

"FN fremhæver blandt andet vores evne til at samarbejde på tværs af stat, regioner og kommuner om de offentlige digitale løsninger. Det er helt unikt for Danmark, og er med til at bringe os helt til tops i målingen."

Borgerne i centrum

Danmark høster blandt andet roser for at have valgt en helhedsorienteret tilgang til offentlig digitalisering, hvor borgeren er i centrum.

Derudover fremhæves det mangeårige samarbejde med de tværoffentlige digitaliseringsstrategier, hvor staten, kommunerne og regionerne i fællesskab igangsætter tværgivende initiativer.

Her nævner Digitaliseringsstyrelsen digital infrastruktur såsom NemID, Borger.dk og Digital Post som resultater af det samarbejde.

Samarbejdet mellem det offentlige Danmark og den private sektor fremhæves også, da Danmark eksperimentere med at udvikle digitale teknologier og digitale offentlige løsninger på tværs af sektorerne.

Læs også: Danske domstole kæmper med et virvar af teknologier: CIO Martin Wood vil have ensartet udstyrslandskabet

Blandt de nærmeste konkurrenter findes eksempelvis Sydkorea, Finland og Estland, når det kommer til udbuddet af offentlige digitale services. Her kommer også et tæt internationalt samarbejde, hvor der hentes inspiration og erfaringsudveksling, skriver styrelsen.

"I takt med den fortsatte digitalisering af samfundet og den offentlige sektor fylder dagsordner, som cybersikkerhed, dataetik og digital inklusion mere og mere. Digitaliseringen giver rigtigt meget værdi i form af bedre og hurtigere service og en mere effektiv offentlig sektor. Men der er også udfordringer. Vi gør os umage for at finde løsninger, som også fungerer for de digitalt udfordrede. Her er et tæt samarbejde med eksempelvis Ældresagen, Danske Handicaporganisationer og Forbrugerrådet helt centralt," skriver Rikke Hougaard Zeberg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere