Artikel top billede

Danmark er verdensmestre i offentlig digitalisering: Vinder FN-pris for anden gang i træk

Danmark kan kalde sig verdensmestre i offentlig digitalisering for anden gang i træk. Det bliver slået fast i en FN-undersøgelse, hvor Danmark indtog førstepladsen i 2018 og nu igen i 2020.

Danmark er det land i verden, der er bedst til offentlig digitalisering.

Det bliver slået fast i FN-undersøgelsen 'E-government Survey 2020', hvor Danmark indtager førstepladsen.

Undersøgelsen udkommer hvert andet år, og det er således anden gang i træk, at Danmark kan bryste sig med en guldmedalje, da hædren også tilfaldt landet i 2018.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Målingen omfatter 193 lande og rangerer verdens lande efter, hvor langt fremme de er med offentlig digitalisering.

Læs også: Danske Regioner er klar med ny digitaliseringsstrategi: Se den her

"Det er helt fantastisk, at Danmark igen er kåret til verdens bedste til offentlig digitalisering. Det viser, at det offentlige Danmark går i den rigtige retning i bestræbelserne på at bruge de digitale værktøjer til at levere bedre service til både borgere og virksomheder," skriver Rikke Hougaard Zeberg, direktør i digitaliseringsstyrelsen, og fortsætter:

"FN fremhæver blandt andet vores evne til at samarbejde på tværs af stat, regioner og kommuner om de offentlige digitale løsninger. Det er helt unikt for Danmark, og er med til at bringe os helt til tops i målingen."

Borgerne i centrum

Danmark høster blandt andet roser for at have valgt en helhedsorienteret tilgang til offentlig digitalisering, hvor borgeren er i centrum.

Derudover fremhæves det mangeårige samarbejde med de tværoffentlige digitaliseringsstrategier, hvor staten, kommunerne og regionerne i fællesskab igangsætter tværgivende initiativer.

Her nævner Digitaliseringsstyrelsen digital infrastruktur såsom NemID, Borger.dk og Digital Post som resultater af det samarbejde.

Samarbejdet mellem det offentlige Danmark og den private sektor fremhæves også, da Danmark eksperimentere med at udvikle digitale teknologier og digitale offentlige løsninger på tværs af sektorerne.

Læs også: Danske domstole kæmper med et virvar af teknologier: CIO Martin Wood vil have ensartet udstyrslandskabet

Blandt de nærmeste konkurrenter findes eksempelvis Sydkorea, Finland og Estland, når det kommer til udbuddet af offentlige digitale services. Her kommer også et tæt internationalt samarbejde, hvor der hentes inspiration og erfaringsudveksling, skriver styrelsen.

"I takt med den fortsatte digitalisering af samfundet og den offentlige sektor fylder dagsordner, som cybersikkerhed, dataetik og digital inklusion mere og mere. Digitaliseringen giver rigtigt meget værdi i form af bedre og hurtigere service og en mere effektiv offentlig sektor. Men der er også udfordringer. Vi gør os umage for at finde løsninger, som også fungerer for de digitalt udfordrede. Her er et tæt samarbejde med eksempelvis Ældresagen, Danske Handicaporganisationer og Forbrugerrådet helt centralt," skriver Rikke Hougaard Zeberg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere