Danmark er verdensmestre i offentlig digitalisering: Vinder FN-pris for anden gang i træk

Danmark kan kalde sig verdensmestre i offentlig digitalisering for anden gang i træk. Det bliver slået fast i en FN-undersøgelse, hvor Danmark indtog førstepladsen i 2018 og nu igen i 2020.

Danmark er det land i verden, der er bedst til offentlig digitalisering.

Det bliver slået fast i FN-undersøgelsen 'E-government Survey 2020', hvor Danmark indtager førstepladsen.

Undersøgelsen udkommer hvert andet år, og det er således anden gang i træk, at Danmark kan bryste sig med en guldmedalje, da hædren også tilfaldt landet i 2018.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Målingen omfatter 193 lande og rangerer verdens lande efter, hvor langt fremme de er med offentlig digitalisering.

Læs også: Danske Regioner er klar med ny digitaliseringsstrategi: Se den her

"Det er helt fantastisk, at Danmark igen er kåret til verdens bedste til offentlig digitalisering. Det viser, at det offentlige Danmark går i den rigtige retning i bestræbelserne på at bruge de digitale værktøjer til at levere bedre service til både borgere og virksomheder," skriver Rikke Hougaard Zeberg, direktør i digitaliseringsstyrelsen, og fortsætter:

"FN fremhæver blandt andet vores evne til at samarbejde på tværs af stat, regioner og kommuner om de offentlige digitale løsninger. Det er helt unikt for Danmark, og er med til at bringe os helt til tops i målingen."

Borgerne i centrum
Danmark høster blandt andet roser for at have valgt en helhedsorienteret tilgang til offentlig digitalisering, hvor borgeren er i centrum.

Derudover fremhæves det mangeårige samarbejde med de tværoffentlige digitaliseringsstrategier, hvor staten, kommunerne og regionerne i fællesskab igangsætter tværgivende initiativer.

Her nævner Digitaliseringsstyrelsen digital infrastruktur såsom NemID, Borger.dk og Digital Post som resultater af det samarbejde.

Samarbejdet mellem det offentlige Danmark og den private sektor fremhæves også, da Danmark eksperimentere med at udvikle digitale teknologier og digitale offentlige løsninger på tværs af sektorerne.

Læs også: Danske domstole kæmper med et virvar af teknologier: CIO Martin Wood vil have ensartet udstyrslandskabet

Blandt de nærmeste konkurrenter findes eksempelvis Sydkorea, Finland og Estland, når det kommer til udbuddet af offentlige digitale services. Her kommer også et tæt internationalt samarbejde, hvor der hentes inspiration og erfaringsudveksling, skriver styrelsen.

"I takt med den fortsatte digitalisering af samfundet og den offentlige sektor fylder dagsordner, som cybersikkerhed, dataetik og digital inklusion mere og mere. Digitaliseringen giver rigtigt meget værdi i form af bedre og hurtigere service og en mere effektiv offentlig sektor. Men der er også udfordringer. Vi gør os umage for at finde løsninger, som også fungerer for de digitalt udfordrede. Her er et tæt samarbejde med eksempelvis Ældresagen, Danske Handicaporganisationer og Forbrugerrådet helt centralt," skriver Rikke Hougaard Zeberg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.