Artikel top billede

Danmark er verdensmestre i offentlig digitalisering: Vinder FN-pris for anden gang i træk

Danmark kan kalde sig verdensmestre i offentlig digitalisering for anden gang i træk. Det bliver slået fast i en FN-undersøgelse, hvor Danmark indtog førstepladsen i 2018 og nu igen i 2020.

Danmark er det land i verden, der er bedst til offentlig digitalisering.

Det bliver slået fast i FN-undersøgelsen 'E-government Survey 2020', hvor Danmark indtager førstepladsen.

Undersøgelsen udkommer hvert andet år, og det er således anden gang i træk, at Danmark kan bryste sig med en guldmedalje, da hædren også tilfaldt landet i 2018.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Målingen omfatter 193 lande og rangerer verdens lande efter, hvor langt fremme de er med offentlig digitalisering.

Læs også: Danske Regioner er klar med ny digitaliseringsstrategi: Se den her

"Det er helt fantastisk, at Danmark igen er kåret til verdens bedste til offentlig digitalisering. Det viser, at det offentlige Danmark går i den rigtige retning i bestræbelserne på at bruge de digitale værktøjer til at levere bedre service til både borgere og virksomheder," skriver Rikke Hougaard Zeberg, direktør i digitaliseringsstyrelsen, og fortsætter:

"FN fremhæver blandt andet vores evne til at samarbejde på tværs af stat, regioner og kommuner om de offentlige digitale løsninger. Det er helt unikt for Danmark, og er med til at bringe os helt til tops i målingen."

Borgerne i centrum

Danmark høster blandt andet roser for at have valgt en helhedsorienteret tilgang til offentlig digitalisering, hvor borgeren er i centrum.

Derudover fremhæves det mangeårige samarbejde med de tværoffentlige digitaliseringsstrategier, hvor staten, kommunerne og regionerne i fællesskab igangsætter tværgivende initiativer.

Her nævner Digitaliseringsstyrelsen digital infrastruktur såsom NemID, Borger.dk og Digital Post som resultater af det samarbejde.

Samarbejdet mellem det offentlige Danmark og den private sektor fremhæves også, da Danmark eksperimentere med at udvikle digitale teknologier og digitale offentlige løsninger på tværs af sektorerne.

Læs også: Danske domstole kæmper med et virvar af teknologier: CIO Martin Wood vil have ensartet udstyrslandskabet

Blandt de nærmeste konkurrenter findes eksempelvis Sydkorea, Finland og Estland, når det kommer til udbuddet af offentlige digitale services. Her kommer også et tæt internationalt samarbejde, hvor der hentes inspiration og erfaringsudveksling, skriver styrelsen.

"I takt med den fortsatte digitalisering af samfundet og den offentlige sektor fylder dagsordner, som cybersikkerhed, dataetik og digital inklusion mere og mere. Digitaliseringen giver rigtigt meget værdi i form af bedre og hurtigere service og en mere effektiv offentlig sektor. Men der er også udfordringer. Vi gør os umage for at finde løsninger, som også fungerer for de digitalt udfordrede. Her er et tæt samarbejde med eksempelvis Ældresagen, Danske Handicaporganisationer og Forbrugerrådet helt centralt," skriver Rikke Hougaard Zeberg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere