Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: E-Boks er oppe igen efter flere timers nedbrud tirsdag / Netcompany-stifter bliver bestyrelsesformand for IT-Universitetet / Just Eat får fat i nye takeaway-kunder på det danske marked / Se de fire nye medlemmer af Statens It-råd

Morgen-briefing: E-Boks er oppe igen efter flere timers nedbrud tirsdag. Netcompany-stifter bliver bestyrelsesformand for IT-Universitetet. Just Eat får fat i nye takeaway-kunder på det danske marked. Se de fire nye medlemmer af Statens It-råd. 44.000 adresser i Thy og på Mors får adgang til TDC-tjenester.

Godmorgen!

Datoen viser onsdag 26. august, og nu er det tid til morgen-briefingen fra Computerworld, så læn dig tilbage med din kop morgenkaffe og lad os føre dig igennem dagens hurtige it-nyheder.

E-Boks er oppe igen efter flere timers nedbrud tirsdag

Danmarks digitale postkasse e-Boks var tirsdag ramt af nedbrud fra omkring klokken 16.45 og tre timer frem.

Omkring klokken 20 tirsdag aften er systemet dog oppe at køre igen.

Det oplyser e-Boks' kommunikationschef, Susanne Søndahl Wolff, til DR.

Netcompany-stifter bliver bestyrelsesformand for IT-Universitetet

Netcompany-medstifteren Carsten Gomard er udnævnt som bestyrelsesformand for IT-Universitetet, hvor han erstatter DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn i rollen 1. november.

Det oplyser IT-Universitetet i en meddelelse til Computerworld.

"IT-Universitetet er et klassisk universitet, der beskæftiger sig med et specifikt domæne nemlig IT. ITU er klassisk i den forstand, at universitetet leverer dyb, forskningsmæssig viden til samfundet og tager sig af forskningsbaseret uddannelse," lyder det fra Carsten Gomard i meddelelsen, der fortsætter:

"Samtidig kan IT-Universitetet i min optik noget helt særligt i og med, at universitetet er dybt forankret i det omgivende samfund, og har en evne til med stor agilitet og hurtighed at tilpasse sig de samfundsmæssige strømninger. Jeg glæder mig til at arbejde med at udbygge og styrke universitetets rolle som det klassiske universitet, der både leverer dyb viden, og som samtidig er forankret i det samfund, som det er sat i verden for at betjene."

Just Eat får fat i nye takeaway-kunder på det danske marked

Den danskstiftede takeaway Just Eat portal har fået fat i en helt ny kundegruppe i Danmark.

Der er tale om personer, der er ældre end 50 år, og som typisk kommer fra de mindre byer i Danmark.

Det fortæller Just Eats administrerende direktør i Danmark, Carsten Boldt, til Finans.

"Vi har fået en masse nye kunder ind, som ikke tidligere har været i markedet for takeaway. Vi kan også allerede se, at de er kommet tilbage og har bestilt flere gange," siger Carsten Boldt, der kan berette om en stigning på 23 procent i antallet af nye kunder i andet kvartal 2020.

Han fortæller, at det ældre kundesegment er særligt glade for at bestille sushi, indisk mad eller store bøffer.

Se de fire nye medlemmer af Statens It-råd

Finansminister Nicolai Wammen (S) har udpeget fire nye medlemmer til statens Statens It-råd, der har siden 2011 risikovurderet statens store it-projekter.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en meddelelse.

De fire nye medlemmer er som følger:

- Anne Nørklit Lønborg, CIO i Tryg
- Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv
- Line Find, partner i Mancofi
- Stig Lundbech, direktør i Koncern IT i Københavns Kommune

44.000 adresser i Thy og på Mors får adgang til TDC-tjenester

En ny aftale sikrer, at 44.000 husstande og virksomheder i Thy og på Mors, der har fibernet via Thy-Mors Energi, får adgang til bredbånd, tv og streamingtjenester fra YouSee, Hiper og TDC Erhverv.

Det oplyser TDC-selskabet Nuuday i en meddelelse til Computerworld.

"Aftalen er med til at understrege vores position som den største udbyder af højhastighedsforbindelser, og vi er glade for, at vi med denne aftale får adgang til at udbyde Nuudays produkter via fiber til borgerne i Thy og på Mors. Vi kan nu tilbyde bredbånd via fiber til over en million husstande i Danmark, og vi arbejder benhårdt på at kunne give endnu flere husstande adgang til vores produkter via en fiberforbindelse", lyder det fra Christian Morgan, strategidirektør i Nuuday, i meddelelsen.