Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft blæser til klima-kamp: Indfører fire nye principper - og en ny 'planetary computer'

Microsoft indfører fire nye principper for bæredygtighed, som skal ‘guide selskabets arbejde’ inden for biodiversitet.

Microsoft skruer op for sine klima-ambitioner med fire nye bæredygtigheds-principper, som selskabet vil anvende som guidelines i arbejdet med at sikre ‘et sundt globalt økosystem.’

“I dag [torsdag, red] indfører vi fire principper, som skal guide vores arbejde med at opnå målsætningerne inden for biodiversitet,” lyder det fra Microsoft.

Det overordnede formål med de fire principper er ifølge selskabet at øge brugen af data og digital teknologi.

“Det sker blandt andet gennem et nyt ambitiøst program, som samler klima-og miljødata fra hele verden og aktiverer disse data i en ny såkaldt Planetary Computer,” lyder det fra selskabet.

Løsningen skal give Microsofts partnere og kunder ‘redskaber til at forbedre deres egne beslutninger vedrørende klima- og miljøtiltag.’

Microsoft vil desuden nu aktivt tage del ‘i den offentlige og politiske debat om globale økosystemer og ikke mindst tage et fortsat ansvar for vores eget aftryk,” meddeler selskabet.

De fire nye principper er med Microsofts egne ord:

Anvend data og digital teknologi
Vi kan ikke løse et problem, hvis vi ikke vi forstår problemet fuldt ud. Netop derfor ønsker vi at samle klima- og miljødata fra hele verden og aktivere disse data gennem computing og machine learning i den nye Planetary Computer.

Understøt samarbejdspartnere og kunder i hele verden
Vi vil bruge den nye computer til at udvikle og bruge digital teknologi, som hjælper vores samarbejdspartnere og kunder til at forbedre deres egne beslutninger vedrørende klima- og miljøtiltag.

Brug vores stemme i den offentlige debat
Vi vil bakke op om og være fortalere for politiske indsatser, som tager hånd om økosystemer på både nationalt og globalt niveau.

Tag ansvar for vores eget aftryk
Vi vil tage ansvar for de påvirkninger af økosystemet, som vores direkte virke medfører ved inden 2025 at beskytte mere landareal end vi forbruger.

Du kan læse Microsoft-chef Brad Smiths blogpost om de fire nye principper her: A healthy society requires a healthy planet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere