Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft blæser til klima-kamp: Indfører fire nye principper - og en ny 'planetary computer'

Microsoft indfører fire nye principper for bæredygtighed, som skal ‘guide selskabets arbejde’ inden for biodiversitet.

Microsoft skruer op for sine klima-ambitioner med fire nye bæredygtigheds-principper, som selskabet vil anvende som guidelines i arbejdet med at sikre ‘et sundt globalt økosystem.’

“I dag [torsdag, red] indfører vi fire principper, som skal guide vores arbejde med at opnå målsætningerne inden for biodiversitet,” lyder det fra Microsoft.

Det overordnede formål med de fire principper er ifølge selskabet at øge brugen af data og digital teknologi.

“Det sker blandt andet gennem et nyt ambitiøst program, som samler klima-og miljødata fra hele verden og aktiverer disse data i en ny såkaldt Planetary Computer,” lyder det fra selskabet.

Løsningen skal give Microsofts partnere og kunder ‘redskaber til at forbedre deres egne beslutninger vedrørende klima- og miljøtiltag.’

Microsoft vil desuden nu aktivt tage del ‘i den offentlige og politiske debat om globale økosystemer og ikke mindst tage et fortsat ansvar for vores eget aftryk,” meddeler selskabet.

De fire nye principper er med Microsofts egne ord:

Anvend data og digital teknologi
Vi kan ikke løse et problem, hvis vi ikke vi forstår problemet fuldt ud. Netop derfor ønsker vi at samle klima- og miljødata fra hele verden og aktivere disse data gennem computing og machine learning i den nye Planetary Computer.

Understøt samarbejdspartnere og kunder i hele verden
Vi vil bruge den nye computer til at udvikle og bruge digital teknologi, som hjælper vores samarbejdspartnere og kunder til at forbedre deres egne beslutninger vedrørende klima- og miljøtiltag.

Brug vores stemme i den offentlige debat
Vi vil bakke op om og være fortalere for politiske indsatser, som tager hånd om økosystemer på både nationalt og globalt niveau.

Tag ansvar for vores eget aftryk
Vi vil tage ansvar for de påvirkninger af økosystemet, som vores direkte virke medfører ved inden 2025 at beskytte mere landareal end vi forbruger.

Du kan læse Microsoft-chef Brad Smiths blogpost om de fire nye principper her: A healthy society requires a healthy planet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere