Apple toptuner sine prisvenlige iPads: iPad Air får endda et helt nyt ydre

Apples mest prisvenlige iPads er lige blevet mere interessante. Derfor kan iPad Air nu være det mere interessante alternativ end iPad Pro.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Se, hvorfor Apples iPad Pro kollektion er truet
  • Se, hvor store overhalinger Apple byder på.
494
2:30 min
Mens Apple ikke bød på de helt store opgraderinger i forårets iPad Pro-kollektion, synes Apple at være anderledes indstillet på at levere valuta for pengene i sine mere prisvenlig iPad-modeller.

Her står både iPad Air og den budgetvenlige iPad overfor markante opgraderinger, som Apple bruger til at markere iPadens ti år og salgshistorik på 500 millioner solgte enheder.

Apples mindste iPad Mini, er der dog blevet overset i ugens overhaling af iPad-kollektionen.

Alligevel er aftenens iPad-overhalinger med til at cementere Apples position på den globale tablet-scene.En bedre iPad Pro 11?
Ud over aftenens Apple Watch-nyheder blev aftenens stjerne en totalrevideret iPad Air, som får sig en 10,9 tommer kant-til-kant skærm, der minder om Apples iPad Pro 11.

Her overføres selskabets kantede Pro-design, mens skærmen nu byder på 2.360 x 1.640 pixels, Truetone-funktioner og DCI-P3 farver.

I forhold til iPad Pro vil selskabets nye iPad byde på den mest avancerede processor fra selskabet nogensinde: Apples A14 Bionic – givetvis den, der skal drive den kommende iPhone 12 frem.

Her leveres den første processor baseret på 5nm litografi, som gør processoren mere strømvenlig og sikrer højere ydelse med seks kerner ombord.

Det omsættes til en processor der er op til 40 procent hurtigere end i sidste års iPad Air, mens et fornyet neuralt netværk yder dobbelt så højt som i forgængeren.

I forhold til iPad Pro tilbydes der nu også et væld af farver at vælge imellem. Ud over ’Space Grey’ og ’Sølv’, fås iPad Air nu også i ’Rosaguld’, ’Grøn’ og ’Himmelblå’.

Udfasning af Home-knap
Det nye design betyder et farvel til Home-knappen med indbygget Touch-ID fingeraftrykslæser.

I stedet er fingeraftrykslæseren klemt ind i sidens slanke power-knap, hvor den ifølge Apple skulle være lige så træfsikker som før.

Inde i kabinettet finder man også et revideret højttalersystem, som giver stereo lyd i både portræt- og landskabsvisning.

Selve kameraerne minder om dem, der findes i første generation af iPad Pro 11: Et syv megapixels frontkamera samt et 12 megapixel kamera med optisk stabilisering på bagsiden.

I brug vil iPad Air kunne spille sammen med iPad Pro udstyret som det svævende Magic Keyboard cover eller anden generations Apple Pencil.

Herligheden vil debutere ved 4.999 kroner for en 64 gigabyte variant, mens der skal spenderes yderlige 1.400 kroner for en opgradering til 256 gigabyte lager.

Salgsstarten er sat til oktober måned.

Apples nyeste iPad
Næste overhaling tildeles Apples ottende generation af iPad, som arver sin 10,2 tommer skærm, men som får en væsentlig opgradering i maskinrummet til Apples ’A12 Bionic’ processor.

Det gør tabletten 40 procent hurtigere end forgængeren og dobbelt så kraftig i grafisk krævende opgaver som spil.

Ifølge Apple gør det selskabets nyeste budgetvenligt iPad to gange hurtigere end de mest udbredte Windows-laptops og seks gange hurtigere end de mest udbredte Chromebooks på markedet.

Prisen holdes der fast i: 2.799 kroner for en version med 32 gigabyte lagerplads.


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"

0 Premium-indhold

Vi tester Apples splinternye budget-iPad: Udvikler sig i noget uventet retning

0 Premium-indhold

Ændringer i Datatilsynet skaber begejstring i erhvervslivet: "Det er første skridt i en rigtig god retning"

0 Premium-indhold

Her er Danmarks bedste it-virksomhed: SAP-huset KPS Consulting vinder Computerworld Top 100 2020

0 Premium-indhold

Ny topchef til danske Netteam: Stifter og mangeårig direktør Peter Durup fratræder


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.