Meta, der er moderselskab til Facebook, Instagram, Threads og Whatsapp, vil ikke længere give efter for nye EU-krav, når det kommer til selskabets "betal-eller-samtyk"-model på sociale medier.
Meta startede i slutningen af 2023 og op gennem 2024 med at tilbyde brugere at betale for at være på selskabets platforme.
Men det blev ikke set som værende et reelt valg, at der pludselig poppede et vindue op, der spurgte brugere, om de ville betale over 150 euro om året eller give deres data i stedet.
Efter flere kampe frem og tilbage mellem Meta og EU’s myndigheder med ændringer til betal-eller-samtyk-modellen, har Meta nu fået nok.
Det skriver Reuters.
Metas ledelse er træt af processen frem og tilbage, og det vil nu kræve meget, hvis selskabet skal rykke sig yderligere på området.
Også selv om det kommer til at betyde EU-bøder, skriver mediet på baggrund af kilder med kendskab til sagen.
EU-Kommissionen advarede i sidste måned Meta om mulige bøder, da techgiganten kun har foretaget minimale ændringer for at leve op til lovpakken Digital Markets Act (DMA).
Meta fik i april en bøde på omkring 14,9 milliarder kroner, da EU-myndighederne vurderede, at samtykke-modellen havde overtrådt DMA fra november 2023 til november 2024.
Techgiganten justerede modellen efter november 2024, så der blev brugt færre personlige data til målrettet annoncering, skriver mediet. Deruover sænkede Meta prisen på betalingsmodellen.
Dette bliver ifølge Reuters de sidste ændringer Meta kommer til at tilbyde, medmindre omstændighederne ændrer sig.
Det kan ende med at føre til bøder på fem procent af Metas globale omsætning. Meta har en årlig omsætning på omkring 1.000 milliarder kroner, så en bøde vil være på omkring 50 milliarder kroner.
Overfor mediet fastholder Meta, at selskabet er overbevist om, at det overholder kravene i DMA, mens EU-Kommissionen har nægtet at kommentere.