Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Tech-kyndige topledere er nøglen til fremtidig succes i en 5G-verden

Klumme: Problemet har aldrig været mangel på teknologi, men at mange ikke har brugt den teknologi, der findes.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribenternes synspunkter.

Det startskud på 5G, der netop har lydt fra Energistyrelsen, sætter for alvor fart i den digitale udvikling i Danmark.

I forvejen har mange virksomheder på grund af Covid-19 måtte tænke teknologi ind i alle led af deres forretning og digitalisere deres arbejdsgange samt mobilisere deres medarbejdere fra den ene dag til den anden – noget som ikke alle er lykkedes lige godt med, og det kan der være en simpel årsag til.

71 procent af topledere i store virksomheder mener, at rollen som CEO og andre toppositioner bør udfyldes af personer med en teknologibaggrund, ifølge en undersøgelse vi har lavet i VMware.

Hvorfor? Fordi ledere med en baggrund i tech med deres ekspertise og evne til at implementere forandring kan skabe øget effektivitet i hele organisationen; Forbedre business performance, skabe større innovationspotentiale og forbedre hele kundeoplevelsen.

En ledelse med teknologi i blodet er vejen frem, hvis virksomheder vil sikre deres fremtidige succes og vækst.

Kig blot på nogle af de mest innovative organisationer i verden – Netflix, Amazon, Deliveroo – kendt for deres innovative tænkning, og alle med ledelser, der har en stor viden og ekspertise inden for teknologi.

Modernisering af apps er afgørende

Mere end halvdelen (57 procent) af de adspurgte i VMwares undersøgelse betoner, at moderne applikationer er med til at gøre det muligt, at medarbejdere har kunnet arbejde hjemmefra under corona-pandemien.

Desuden mener over 80 procent af de adspurgte topledere ligeledes, at organisationer, der formår at optimere og forbedre deres applikationsportefølje vil øge kundeoplevelsen, som er direkte knyttet til vækst i omsætningen.

Det er altså evnen til at udvikle og levere apps, der leverer nødvendig information og tjenester direkte i brugernes hænder, hvad enten det er til ansatte eller kunder, som skaber succes.

Og problemet har aldrig været mangel på teknologi, men at mange ikke har brugt den teknologi, der findes.

For teknologi i sig selv er ikke nok – en ledelse med indbygget viden om teknologi og en forståelse af, hvordan modernisering af apps kan hjælpe virksomheder med at tilpasse sig ethvert markedsforhold og forbedre kundeoplevelsen, er nødvendig for at implementere teknologien og sikre fremtidig succes.

Virksomheder, der har implementeret digitale værktøjer, skabt et digitalt fundament samt sat ledere med teknologibaggrund i frontlinjen – er væsentligt bedre stillet til at tiltrække, engagere og fastholde både kunder og medarbejdere samt optimere konkurrenceevnen i en 5G verden – både nu og i fremtiden.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.