(Foto: Dan jensen)

Tech-kyndige topledere er nøglen til fremtidig succes i en 5G-verden

Klumme: Problemet har aldrig været mangel på teknologi, men at mange ikke har brugt den teknologi, der findes.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribenternes synspunkter.

Det startskud på 5G, der netop har lydt fra Energistyrelsen, sætter for alvor fart i den digitale udvikling i Danmark.

I forvejen har mange virksomheder på grund af Covid-19 måtte tænke teknologi ind i alle led af deres forretning og digitalisere deres arbejdsgange samt mobilisere deres medarbejdere fra den ene dag til den anden – noget som ikke alle er lykkedes lige godt med, og det kan der være en simpel årsag til.

71 procent af topledere i store virksomheder mener, at rollen som CEO og andre toppositioner bør udfyldes af personer med en teknologibaggrund, ifølge en undersøgelse vi har lavet i VMware.

Hvorfor? Fordi ledere med en baggrund i tech med deres ekspertise og evne til at implementere forandring kan skabe øget effektivitet i hele organisationen; Forbedre business performance, skabe større innovationspotentiale og forbedre hele kundeoplevelsen.

En ledelse med teknologi i blodet er vejen frem, hvis virksomheder vil sikre deres fremtidige succes og vækst.

Kig blot på nogle af de mest innovative organisationer i verden – Netflix, Amazon, Deliveroo – kendt for deres innovative tænkning, og alle med ledelser, der har en stor viden og ekspertise inden for teknologi.

Modernisering af apps er afgørende
Mere end halvdelen (57 procent) af de adspurgte i VMwares undersøgelse betoner, at moderne applikationer er med til at gøre det muligt, at medarbejdere har kunnet arbejde hjemmefra under corona-pandemien.

Desuden mener over 80 procent af de adspurgte topledere ligeledes, at organisationer, der formår at optimere og forbedre deres applikationsportefølje vil øge kundeoplevelsen, som er direkte knyttet til vækst i omsætningen.

Det er altså evnen til at udvikle og levere apps, der leverer nødvendig information og tjenester direkte i brugernes hænder, hvad enten det er til ansatte eller kunder, som skaber succes.

Og problemet har aldrig været mangel på teknologi, men at mange ikke har brugt den teknologi, der findes.

For teknologi i sig selv er ikke nok – en ledelse med indbygget viden om teknologi og en forståelse af, hvordan modernisering af apps kan hjælpe virksomheder med at tilpasse sig ethvert markedsforhold og forbedre kundeoplevelsen, er nødvendig for at implementere teknologien og sikre fremtidig succes.

Virksomheder, der har implementeret digitale værktøjer, skabt et digitalt fundament samt sat ledere med teknologibaggrund i frontlinjen – er væsentligt bedre stillet til at tiltrække, engagere og fastholde både kunder og medarbejdere samt optimere konkurrenceevnen i en 5G verden – både nu og i fremtiden.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.

Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.